28 February 2013

NAK BUAT..............

Nak blogwalking
Nak buat entry anniversary

27 February 2013

Hadiah Mini GA Sempena 2nd Anniversary

1 pemenang 
Buku motivasi, Diary Seorang Diplomat HIKMAH yang TERSIRAT
pemenang...
Rumpai laut gred AAA.
100gram =1 plastik



Gambar cover depan buku nota
Gambar dalam buku nota beserta bookmark...terdapat 50 helai kertas bewarna...
1 pemenang
hadiah buku nota+bookmark..


Cabutan bertuah, tradisional nyerr..insyaAllah my hubby yg tolong cabut nnt..;-)(kalau ada kat darat la, huhu)


25 February 2013

Big Giveaway by Cikgu Fizi, Fizgraphic, EmasPutih, Duniashida & AimanCool

klik SINI untuk join...
Big GiveAway by CikguFizi, Fizgraphic.com, Kisahemasputih.com, Duniashida.com & Aimancool.com
Haa, tangguh lagi.. tengok esok dah tamat, masa mula tengok buat ralit ja asa macam lambat lagi jer tarikh tamatnya, sekali buka hari ni esok dah habis, terus buat entry ni..maafkan saya, hihi

TAG:
En Nasz
Farah

Mini Giveaway by FD.

klik SINI untuk join...
Dah like n follow semua sponsor..;-)

Kalau penyertaan melebihi 70 peserta, FD akan tambah hadiah :)

Tarikh tutup: 6 March 2013

 Jom pakat2 join..;-)

Mrs.Erry 1st Giveaway

klik SINI untuk join..
Dah like n follow suma sponsor...

TARIKH TUTUP - 19 MAC 2013 

Jom pakat2 join..;)

Abang mesej!!

Punya la lama aku nunggu depan laptop ni sambil BW rakan2 yang lain, akhirnya dapat juga mesej dari abang, al kisahnya semalam ada la sikit salah faham, n abang stop g solat, then hampir tengah malam dah tak dapat nak contact, huhu, mau tidur bertemankan air mata aku semalam. Pagi tadi abang mesej kat fb, abang gtau pas solat tu abang ingat nak kol aku dalam kul 12 gtu, tak sangka plak abang tertidur sampai pagi, bila jaga dah ada kat tengah laut, line pun tak dak dah, huhu. See, abang tak marah aku pun, seriusly aku memang terharu sangat dapat mesej tu dari abang, lagi la bertambah tambah rasa bersalah aku pada abang,hukhuk. Tadi masa chat dengan abang aku tanya lagi, abang marah aku ka? abang jawab tak, hukhuk. 

Abang, bb mintak maaf.............................................huhu

24 February 2013

PENGUMUMAN MINI GA!!

Dengan ini saya nak buat pengumuman yang saya akan mengadakan mini GA sempena ulangtahun perkahwinan saya yang kedua pada 27 Feb ini, alhamdulillah. Kenapa mini, sebab saya rasa macam tak layak ja nak buat GA, huhu. Saya akan lancarkan mini GA ni pada 27 Feb nanti.. Dan akan tamat pada 17 March iaitu 1st date kami, ngee~ nak juga tarikh special. Kiranya Mini GA ni akan berjalan selama hampir 3 minggu, tapi tak sampai 3 minggu..;-)

Ni 1 st time saya nak buat Mini GA tau, gementar, gemuruh, takut semua ada menanti dapat sambutan o tak..

Kenapa tetiba membahasakan diri sebagai "saya"? Sebab selalu asa macam tulis kat diri sendiri, macam tulis diary, tu yang bahasakan "aku", tapi kali ini sah2 la berkomunikasi dengan orang ramai, nak umum GA, nak orang join, bukan macam tulis diary dah. Itu la bahasakan diri "saya", hihi

Jom pakat2 join nanti tau, tunggu 27hb nanti, saya akan lancarkan mini GA tersebut.. ;-) Nantikan..............................Terima kasih!

Tak dapat contact dah~sob sob sob

Aku ni, mula la, emm, tahu dah abang cakap bila dalam bilik tak dak line, kat luar ja yg ada tu pun sikit2 ja, boleh la takat nak mesej tu, last mesej abang 9.12 tadi, lepas tu ashik kol n mesej abang, tak dapat, mula nak ngalir air mata, padahal dah tahu dah yg kat sana takdak line, haa, malam ni tak dapat dengar sora abang, esok belum tentu, serius air mata dah menitis, hope roomate aku dah tdo n tak perasan aku yg tengah melayan perasaan kat meja study ni, lagipun aku membelakangkan dia. Abang, bb rindu!! Bila abang ada nak marah abang, nak merajuk dengan abang, bila abang takda tahu plak rindu, tido bertemankan air mata la mlm ni..

*Ya Allah lindungilah suamiku di mana pun dia berada.. amin.

23 February 2013

Rasa Bersalah (-,-)


Awak, maafkan saya, mungkin saya terlalu cemburu, tapi entahlah, saya tak suka, saya tertanya kenapa awak kol dia, rupanya awak nak bertanyakan sesuatu, tapi entahlah, kenapa saya perlu tahu, saya taknak tahu pun, sebab saya begitu sensitif, biarlah dalam fikiran saya hanya ada awak dan saya, dunia kita berdua. Saya minta maaf, mungkin awak terasa dengan sikap saya, kekadang saya tak mampu nak menjaga tutur bicara, terluah juga apa yang terpendam dihati tanpa memikirkan apa yang awak rasa, sekarang perasaan bersalah menyelubungi saya, tapi rasa sakit itu juga menyelubungi saya, entahlah, kenapa perlu saya tahu, kenapa dia perlu tanya saya di mana awak berada dan menyatakan awak pernah menghubunginya, terus hilang mood saya waktu dapat mesej dari dia, sebenarnya tak perlu pun dia mesej saya, sekarang lidah sudah tergigit, pedih n sakitnya, jujur saya hanya menunggu respon positif dari awak, kerana dalam hal ini awak lebih pandai memujuk.

Segmen : Permulaan Perjalanan Blog Saya

klik SINI untuk join..

Nama blog :
nazirahnyerr.blogspot.com

Tarikh mula Blogging :
7 January 2011
Start buat Januari, tapi putus asa sebab tak pandai nak edit apa pun, no basic langsung! Stop, Jun baru start aktif balik, n try apply toturial2 yang ada, antara blog tutorial yg selalu jadi rujukan masa mula2 berblog dulu,
Blog Cik Nurfarah & Jom Bina Belog, banyak sangat tutorial yg ada simple n senang bagi newbie macam aku waktu tu.

Kenangan manis semasa berblog :
1st time orang komen entry aku, kak ina a.k.a IntaNBerlian..senyum meleret leret, ada juga orang sudi baca n komen entry aku ni..hihi
Bila orang komen entry2 yg di post walaupun ia hanyalah kisah hidup aku..huhu
Menang GA o Segmen!! Dapat hadiah.Terbaik, memang hepi sangat! Tak caya klik SINI,SINI & SINI..
 Masa blog berwajah baru, teruja! peeeenuhhh dengan bunga rose...kenapa rose?? klik SINI..
Bila follower dah lebih 100, alhamdulillah, nah tempek follower setakat ni... hihi


Terima kasih semua!!
Kenangan pahit semasa berblog:
Tak tau la.. baru nak buat mini GA, mungkin akan jadi kenangan pahit kalau tak dapat sambutan kot..huhuhu

 Idola masa mula berblog :
Tak da..  sesaja buat blog ni, semua blog favourite aku, aku jumpa secara kebetulan selepas aku ada blog sendiri. Blog favourite aku, aku  ada story dalam INI..

Okey dah settle. Publish now, hihi

Tarikh tutup ?? Tak ada tarikh tutup !! Segmen nie akan berlangsung sepanjang tahun 2013 :) So mane newbie yang baru buat blog pun dapat join :)

JOM PAKAT2 JOIN..



tag:
http://wanisuryanie.blogspot.com
http://asyikmaiburogu.blogspot.com/

21 February 2013

Air mata, please ya..

Nak cerita, tadi buat video kol, rindunya kat abang, huhu.. Saja try buat video kol tengok2 boleh, wahh hepinya..hihi Boleh tgk muka abang, tengok abang senyum, hepi sangat. Esok abang nak g dah, aku ni jenis emo sikit, satgi mula la nak nangis, huhu. Padahal kejap ja pun 2 minggu ja.

Dah habis video kol, sambung layan blog, mesej abang sampai gtau abang dah balik, tanya aku dok buat apa, aku gtau la tengah ngadap laptop, abang tanya dah makan? terus sebak, ishh.. air mata bergenang terus ngalir, tau sebab apa, sebab fikir pasni tak dah orang nak tanya aku makan dak g, adoiii, nazirah, nazirah, emonya..... nak buat camna, huhu.

Aku kat U ni pun tak sabar nak habis, tak tahan menanggung rindu bila abang balik, huhu. Seriusly kalau ada kereta sendiri, nak ja aku balik anytime bila rasa rindu.

Buat semua yang sudi baca entry ini, doakan my hubby pergi dan kembali dengan selamat, amin..

Alhamdulillah panggilan kerja..

16 Feb aku daftar U, lepas pada tu Alhamdulillah abang pun dapat panggilan naik ke laut, tapi kali ni tak jauh la, pantai timur ja, hihi. Abang bertolak hari Selasa malam sebab jadual naik laut khamis pagi, alih2 tunda plak Jumaat, adoi, kesian abang, nasibla ada kawan dia teman, kalau tak mesti boring, malam ni abang kesorangan la sbb suma dah balik.. Kesian abang.. Esok pagi abang nak g dah, dengar kata 14 jam juga la naik crew boat tu, tak pasti la camna, tgk keadaan la, kalau dah sampai lama gtu sah2 la tak dak line, sedih sangat bila fikir.. hukhuk, sanggup berjauhan dengan abang asalkan dapat contact n dengar suara abang hari2.. kalau tak dapat contact jangan kata 2 minggu, 2 hari pun aku dah tak keruan..hukhuk..

Vote & Win Lucky Draw~!!

klik SINI untuk join..
List of prizes
1st prize:
*1 pc chibi muslim plushie from Greennnpanda Craft
*1 pc embroidery name keychain from Kedai Cetak CenderaHati

2nd - 10th prizes:
*1 pc embroidery name keychain from Kedai Cetak CenderaHati
JOM PAKAT2 JOIN...;-)

20 February 2013

Segmen :#1 by SyahRidzeah

klik SINI untuk join..
Tamat 28 feb 2013

JOM PAKAT2 JOIN..;-)

Nuraisyah Solehah~Seindah namanya

ADIK BONGSU SAYA, 7 BULAN...;-)

1st GA by Nina-Barbie Giveaway

Klik SINI untuk join..
Semalam tak on9 sebab sakit kepala yang teramat, hari ni on9, 1st balas komen dulu, maklumlah komen blog ni tak dak lah beratus-ratus macam blogger2 lain, 2-3 kerat ja, sebab tu sempat terjah n balas sorang2 hihi, then dah settle tgk plak kat cbox kot2 ada yg tinggal jejak, then terpandang jejak dari owner GA ni , tq tau jemput saya join..;-)
Sebagai tanda penghargaan orang dah jemput aku pun join la GA ni, lagi pula syarat dia simple mimple sangat, follow buat entry n tag, settle! hihi.

Tarikh tamat dah tertulis kat banner, jom la pakat2 join..;-)

tag:
http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/
http://www.dayangdeno.blogspot.com/
http://blogakuw.blogspot.com/

19 February 2013

Jangan menyesal di kemudian hari..

3 malam dah aku kat U, malam 1st aku tidur sorang n berjauhan dengan abang, aku tak nangis pun, kuat tak aku, malam 2nd member aku teman, aku tak nangis juga, tapi malam ni air mata aku ngalir..

Hari ni orang ajak kita jumpa, ada hal, teringat, nak sembang o apa2 ja la, dengan sengaja, ah malas la, tak nak jumpa, macam-macam alasan bagi, ditakdirkan Allah sesuatu terjadi, saat tu dah tak guna nak menyesal, meratap, kenapa kita sering mengsiakan masa dengan orang yang kita sayang, bukan selamanya dia akan jadi milik kita, bukan selamanya kita dapat tengok senyuman dia, gelak tawa dia, tangisan dia, sementara masih ada waktu hargai la, jangan siakan masa yang ada, kelak menyesal tak ada guna..

Terima kasih Ciksu ~

kredit to CIKSU
Alhamdulillah, rezeki lagi.. Terima kasih Ciksu..;-)
Dah bagi detail dah..hihi
Hadiah ni sempena birthday Ciksu hari tu, 7 Feb.. Aku yang blogwalking ternampak la entry yang baru publish kat dahboard aku, terus la terjah, n komen, tak sangka plak aku jadi orang pertama, hihi.. Dapat la hadiah special ni... Hepi3..;-)
Jom jenguk Ciksu....

18 February 2013

"Photo Contest: Aku dan Dia by Blog Paly"

klik SINI untuk join..

Ok, ni gambar aku dengan pengarang jantung hatiku ( my beloved hubby a.ka. abang ) hihi. Gambar ni diambil 10 Feb 2013 semasa kami ikut pengantin g photoshoot, sekali dengan pengantin lama pun tumpang photoshoot sekaki, hihi. Bukan senang nak ambik gambar sunset camni, cantik.. Tu yang nak juga tu..ngee~

Contest ni tamat:
Tamat: 28.02.2013 @ 23:59
 [ Kebetulan sehari selepas anniversary aku yg ke2..;-) ]

Tunggu apa lagi jomla pakat2 join..;-)

Siapa nak masuk dalam bloglist Nazirah?? klik cepat!

Ok aku baru ada 6 orang bloglist, 

! QasehnyaRania ! ===> Ciksu
BLOG CIK INTAN BERLIAN ===> Kak Intan
cerita dari hati ===> Eca
IntaNBerliaN ===> Kak Ina
It's st0ry Time ≧◔◡◔≦ ===> Kak Waniey
♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪ ===> Sha

Baru 6, nak la lagi, senang sikit aku nak blogwalking nnt.

So sesapa nak aku masukkan link blog korang dalam bloglist aku tinggallah link blog kat dalam kotak komen.

Nak dalam 10 orang gtu, kalau lebih gilir2 la nanti..

Pada sesapa yang rajin singgah n komen kat blog aku rajin2 la tinggal link, boleh aku masukkan dalam bloglist aku. Kalau yg belum follow, sudi2 lah follow..;-)

Benda ni nak kata segmen, tak pasti la... tapi aku akan update 18/2 malam. Selagi takdak perkataan TAMAT kat bawah entry ni, SELALU.. tinggal ja komen kalau singgah sini, k.

Penghargaan buat yang salu singgah blog aku...;-)

Buat akak2 kesayangan kat atas, kak ina, kak waniey, kak intan n ciksu, terima kasih bebanyak sebab salu tegur2 saya, n salu tinggal komen kat entry2 saya..;-), tak lupa buat Eca yg sudi beri khidmat utk siapkan blog saya, n buat sha yg sudi nak design banner untuk GA saya nnt, insyaAllah. Thanx suma..

*jangan lupa tinggal link anda..;-) tq..

17 February 2013

"22th Birthday GiveAway"

klik SINI untuk join..
Giveaway ini akan tamat pada 22 February 2013
Pemenang akan dipilih menggunakan random.org dan top referral berdasarkan stats blogger

Tunggu apa lagi jomla pakat2 join..;-)

"Short Segmen:Syazana Mencari Bloglist"

klik SINI untuk join..
Syarat dia simple ja...
DUE DATE:SABTU 17 feb  jam 11 MALAM, malam ni tau, jadi jom la pakat2 join..;-)

'first giveaway by heirizalieyana'

klik SINI untuk join..
Dah  follow n like semua sponsor..;-)

Due date belum ditentukan lagi buat masa skang...

JOM JOIN RAMAI2..;-)

~al-kisah~


“… Tak suka pompuan rapat dengan abang, bukan rapat camna, kawan2 tu tak kisah la, ni kalau sampai hantar2 gambar, agak la kan, kita sesama pompuan kena la faham, cuba bayang kalau pompuan lain hantar gambar kat laki ko, apa ko rasa, umur dah meningkat, (berapa tu tak yah la mention yang pasti tua dari aku), fikir la perasaan orang sama kan, takkan nak aku sekolahkan kot..  Masing-masing dah besar kan.

Buat Cik L, tolong lah, kalau nak berubah, berubahlah dari dalam hati. Bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi la!!! ... ”


Jadi HOT bila ingat peristiwa tu, link berkaitan SINI..

14 February 2013

1 hari lagi~

Pejam celik pejam celik, esok dah jumaat, lusa sabtu, aku dah kena daftar U, kejap ja, esok hari terakhir aku dengan abang, sob~sob~sob, sedey ni... Kejap sangat rasa cuti kali ni, mungkin sebab abang ada kat kampung kott. arghhh, aku masih blom bersedia untuk masuk U balik!! Tolong........................huhuhu

Aku mesej Tihah roomate aku sem 1&2, tanya dia dapat bilik mana? Dia gtau tak tahu lagi, sebab dia extend jadi kena tunggu daftar baru dapat tau. Ala, camna ni, kalau kena dok sorang2 lagi camna? kalau ada roomate baru harap sangat OKEY!! Amin.. 

Emm, pasni, aku tido sorang2 la, dah tak dak dah "bantal peluk" huhuhu, mesti rindu. Seminggu pun rasa macam sebulan, moga aku kuat!!

Nak tempek gambar aku berusia 24 tahun..( tetiba ) haha...


Aku la ni, comey ja dalam gambar, hihi (perasan sebentar bersama kit kat)
Nak tempek juga gambar kenangan dengan abang, mau plak abang tangkap gambar, spontan ajak kot, kalau gtau awai nak tangkap gambar, bertuah nak..hihihi

Edit bagi takdak kaler, ngee~ bersama  jejaka kacak, En.Mohd Ezri, muah2, hihi gedikss


Tarikh Kemasukan pembiayaan PTPTN 2013

UUM JA..sumber, fb page Majlis Perwakilan Pelajar UUM, Kedah

MY E-DAY 3 years ago~

Berbalas mesej dengan abang lepas sah bergelar tunang..;-)
Aku n abang berkawan tahun 2005, 5 tahun lepas tu kami bertunang, masa ni aku tengah cuti raya cina, baru sem 5 kat poli time ni, macam mimpi ja, tentang tarikh 14 Feb 2010 tu semuanya secara kebetulan, langsung tak rancang nak buat hari V-day ka, dah kebetulan aku cuti time ni, kena plak hari yg sesuai, hihi.
Dengan jurumakeup, sepupuku mak andam, hihi..;-)
Antara rakan-rakan yang datang..;-)
Ayahanda tercinta..

Bondaku tersayang..
Ibu mertuaku kini..;-)
Semua ada, mana abang??? hihi, bonda abang tak bagi abang datang. So tak dak la gambar abang...;-)

13 February 2013

Itu la aku~

Balas jejak n BW blom sempat lagi, nak update entry dulu, malam o petang kang aku BW n balas jejak.

Perangai aku, macam mana aku, bukan aku yang tentukan, tapi orang lain yang memerhati yang akan menentukan. Cuma satu yang aku tahu tentang aku, iaitu aku akan baik bila orang baik dengan aku, bila orang cakap kasar dengan aku, tengking2 aku, marah2 aku, aku terguris, kalau aku betul2 terasa aku akan diam, tapi kalau aku rasa melampau aku akan lawan, tapi tak la tahap kurang ajar, cuma menegur cara tersebut saja, bila aku terasa aku diam dan berfikir, termenung mengenangkan apa salah aku, walhal aku dah cakap elok2 dah, hari ni ada seseorang yang buat aku camtu, ya, aku terasa, jadi aku diam, termenung dan mula berfikir, susahkan kalau nak minta tolong orang, entah ikhlas entah tidak orang tolong kita, cakap elok2 tapi di balas dengan kasar dan tengking2, tinggi suara, aku tak boleh camtu!  bila dia mintak tolong kita, waktu bila pun kita tolong walaupun dalam keletihan , walaupun itu waktu untuk kita berehat.

Sabarlah wahai hati, itu ja yang mampu. Duhai hati, saat engkau disakiti, ingatlah ini ujian Allah, ada pahala yang menanti,sabarlah selagi mampu, kerna ini lah yang tertulis untukmu, redha dan jalani ia apa adanya.

~Aku mendoakan dia bahagia bagaimanapun caranya, asalkan dia bahagia~

Tetiba teringat satu lirik lagu:
"..jikalau orang dah tak suka tak apa, tapi janganlah engkau mengata, sudah menjadi adat didunia, ada harta dan rupa orang suka..."

Segmen Menang RM 200 by Putry Mirah

klik SINI untuk join..
Tergerak hati nak join, hihi

TAMAT: AKHIR BULAN FEB 2013

JOM PAKAT JOIN RAMAI2..

12 February 2013

Menang GA by AFNA~


Alhamdulillah rezeki lagi, tak sangka akan menang, klik SINI untuk tengok GA ni, settle kerja2 di dapur on la laptop, tengok2 kat dashboard ada pengumuman tentang pemenang, terus klik, wahh, terkejut, rezeki lagi, syukur sangat, alhamdulillah..

Ada 4 ja pemenang yang terpilih sebab penyertaan tak sampai 50 jadi hadiah terpaksa dikurangkan..

Apa pun syukur alhamdulillah..;-)

PATUT ASA MACAM MIMPI JA..

Bestnya walau hanya dalam mimpi, tak tahu kenapa semalam aku boleh plak mimpi yang aku melahirkan seorang baby, kecik ja, terasa la kejap perasaan seorang ibu, hihi. Tapi aku macam tau-tau itu mimpi, yerla, bila satu-satu benda sedih o hepi jadi dalam hidup kita, kita mesti akan cakap "macam mimpi ja kan", lebih kurang camtu la aku rasa dalam mimpi aku tu. Bila aku terjaga, terus aku gitau abang, kebetulan abang tak tido lagi, layan cita dalam laptop, pastu abang tepuk2 aku, terus aku lelap balik, ngee~macam baby kan, haha untungla ada suami di sisi. 

Berbalik pada story kita, sejujurnya aku sendiri tak tau yang aku sudah bersedia atau belum untuk jadi mummy, yerla, abang kerja laut, pergi balik tak tentu waktu dan hari, tak tau nak agak berapa lama, aku plak full time student baru nak masuk sem 4, nak harap mak aku, mak aku ada adik solehah yang masih kecik, baby lagi, nak harap mak abang, mak abang masih ada adik hazirah yang kena berhantar berambik sekolah, itu la, apa yang jadi atas kehendak Allah, Dia lebih tau apa yang terbaik untuk kita, tapi kalau ditakdirkan aku pregnant skang, aku tetap bersyukur, aku tau setiap anak itu amanah Allah, dan setiap anak pasti ada rezeki yang telah ditetapkan, pasti akan ada jalan penyelesaian atas setiap kejadian. 

~Putera Puteri anak ayahanda & bonda~

10 February 2013

SEGMEN TAMBAH BLOGLIST BY SHARINA

klik SINI untuk join..
Tarikh tutup 10 february 2013 

Contest Blog Comel by: Nabila biela

klik SINI untuk join..
Pemilihan pemenang berdasarkan blog yang comel..kemas...dan cepat loading!
Ngee~ blog aku tersenarai tak dalam ciri-ciri di atas??
Ikut pendapat penganjur la, aku redha..hihi

Tamat pada 10/3/2013
Jom pakat2 join..;-)

Luahan hati aku~

Ok, aku nak luah sesuatu, aku tak tau apa pendapat orang lain, tapi bagi aku, aku tak sanggup, tak rela, dan tak sudi. Mungkin aku ni kuat cemburu kot, tapi ntah la, mungkin waktu tu d awal perkahwinan, aku tak pasti, tapi asanya kalau skang pun aku masih x suka.

Apa ceritanya? Ok camni, kira2 dua tahun yang lalu, hampir 2 bulan usia perkahwinan aku n abang, kami pergi menyambut, menyambut maksudnya kita ikut rombongan pengantin lelaki pergi ke rumah pengantin perempuan, aku pakai baju kurung moden n berselendang, comey, kiut miut la kononnya, baru kawin kan, seri pun tak habis g, haha. Abang pakai kemeja kot kalau tak salah aku. 

Sampai ja kat rumah pengantin tu, masing2 sibuk la nak pegang hantaran la, nak bersusun orang untuk jalan masuk, tetiba ja depa nak abang jadi pengapit, benda ni tak d beritahu awal pun, n tak tau la kalau aku ja yg tak tau, depa dah rancang awal ka apa, pastu ada la makcik tu tarik aku, " ha..ni adik ni pakai elok bagi dia jadi pengapit " lebih kurang camtu la, aku ok jela nak jadi pengapit dengan laki aku, alih2 camna tah ada plak pompuan mana tah jadi pengapit, aku pun malas la nak interframe, terus dok belakang, jadi dayang2, eee, memang aku hott sangat time tu, sakit hati geram, aku tak la hadap sangat nak jadi pengapit tu, tapi tak yah la ambik laki aku jadi pengapit, dah la tak kenal sapa! kalau pompuan tu aku kenal boleh tahan lagi la.

Abang tahu aku marah, bini dia mesti la dia tau aku camna kan, serius aku buat tak tau ja, malas nak layan, sedappnya dok makan kat tepi pengantin, dengan pompuan tu k! yang aku ni makan kat meja lain, dayang2 la katakan. Menyampah gila, aku tak tengok langsung abang makan. Geramm.

Aku tak tau la orang lain rasa apa, bila laki kita jadi pengapit dengan orang lain, n orang lain tu kita tak kenal pun, paling sakit bila orang buat kita ni macam tak wujud ja, padahal si pengantin bukan tak tahu yg pengapit tu suami orang, sori kalau rasa aku over, tapi aku memang tak dapat terima keadaan tu, what ever la nak kata aku cemburu blind pun, cer letak situasi tu kat dalam diri sendiri tgk, ee..

Mungkin bagi sesetengah orang benda ni perkara biasa, kenduri ja pun, tapi jangan lupa "lain padang lain belalang".

Esoknya kenduri sebelah lelaki, sekali lg kami g umah pengantin perempuan, kali ni just nak ambik pengantin pompuan ja, nak apit2 ni bila tiba kat umah pengantin lelaki. Aku warning abang, jangan dok gatai2 nak jadi pengapit, huhu. Serius bila tengok abang dengan pompuan lain masa tu, asa macam nak meletup dada, asa macam nak namgis, huhu. Time balik nak dijadikan cerita abang nak beli barang, jadi kami balik dulu n lajak g kedai tempat abang nak beli barang, bila sampai tempat kenduri pengantin dah sudah makan, aku pun masuk dalam umah, ada la orang tanya, p mana tadi depa dok cari nak buat pengapit, see, tak gtau apa2 pun suka2 hati ja nak dijadikan pengapit, nasib la abang paham apa aku rasa,huhu.. lagi pun kami bukannya rapat sangat dengan family pengantin tu, hmm.

Kekadang layanan orang buat kita tawar hati untuk rapat dengan orang tu kan, hidup ni tak yah la nak sombong, orang sombong ni tak ke mana pun akhirnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™