28 December 2013

2nd Paper Done!!

Alhamdulillah selesai sudah 2nd paper, Kerajaan Tempatan, alhamdulillah boleh jawab, cuma tak aplikasikan ja akta2 yang baca, just huraian ja, hadoii. Harap lecture terima la jawapan karangan budak darjah satu aku tu, huhu

Maka dengan ini tamatlah peperiksaan untuk tahun 2013, oppsss, jangan salah faham, kita akan jumpa lagi pada exam yang next year punya, pada 4 Jan 2014. Latihan dalam Organisasi.

Hari ni habis ja paper, aku merajinkan diri untuk jalan kaki ke mall untuk bank in duit topup, kasi senaman sikit sebab lama dah tak berjalan kan, aku jalan slow ja, asanya kalau aku lawan dengan sang kura, mesti sang kura yang akan menang. Maklumlah pregnant woman, must be careful, (speaking oiii)

Nak tempek pic sebelum pi exam tadi boleh?
Pengakuan jujur, ni baju masa zaman poli dulu, dah 3 tahun dah, baju kesayangan aku, nasib la muat lagi kan, nampak tak perut? 16 week dah tau...;-)

Jom join MiniGA #5 klik------------->>>> Keychain MiniGA #5  tamat 2 Jan 2014

27 December 2013

Rumah sendiri, kenangan ku di Port Dickson


Teringin sangat nak dok berasingan, bukan ada masalah apa, cumanya nak ada kehidupan sendiri. Doa ku moga bila aku habis belajar nanti ada rezeki abang untuk kerja tetap di darat, dapat rumah sendiri.

Aku seorang perempuan, naluri ku ingin punya sebuah rumah yang aku boleh uruskan sendiri, yang aku bebas untuk perhiaskan apa pun.

Jujur, aku rindukan kehidupan aku di port Dickson dulu. Mac 2011-Jun 2011, andai saja di waktu ini abang membawa aku ke sana, pasti aku tersenyum bahagia, kerana aku sudah tahu bagaimana untuk menghiasi rumah itu, menyusun perabot-perabot yang ada, laman hadapan yang luas penuh dengan pokok kaktus aku.. ya Allah..

Masak untuk abang, tunggu abang balik kerja, keluar di hujung minggu, kekadang rasa nak nangis ja bila kenangkan kenangan di sana..

Aku tak penah pun berbincang dengan abang tentang hal ini secara detail dan serius, hanya sembang gitu2 ja, mungkin aku masih belajar. Jadi perkara ini tak sesuai dibincangkan, tapi perkara ini juga la yang sering menghantui aku, ke mana kami selepas ini, adakah masih menumpang di rumah keluarga abang?


Andai saja abang baca entry aku kali ni, ketahuilah betapa aku inginkan semua ini. Moga abang sudah ada perancangan untuk kami. amin..

Kenangan di Port Dickson.

Ruangan depan.. pintu masuk..
Sofa, tersedia dah masa aku masuk rumah ni, ehsan dari kawan abang.. bear dan spongebob kekal jadi peneman sampai sekarang, hihi
Kaktus kesayangan aku, ruang hadapan rumah yang luas! abaikan mesin basuh yang rosak tu, buat stor jer.
Sarapan aku setiap pagi, siap ada sudu n garfu, gaya omputih la kununnya.
Pemandangan pantai, dekat ja dengan rumah, dalam 5-10 minit ja..
Aku, 2011, masa ni nak kuar beli barang dapur dengan abang..;-)
Bunga ros tisu, buatan abang, cantikkan..;-) sofa koko ni pun dah tersedia masa aku masuk rumah ni.
Ni ja gambar kenangan yang ada, ruang dapur, ruang tengah, bilik aku tak ambik gambar pun, sayang sangat, tapi nak buat camna, benda tak jangka yang hanya 3 bulan ja nak menetap di sini..huhu. Rindu!! (T___T)

26 December 2013

Esok jangan lupa join Keychain MiniGA #5

Salam, kali ni rajin pulak kan nak buat pengumuman tentang keychain miniGA, kalau tak main terjah publish ja, haha, esok tarikh berlangsung, 27 Dec 2013, mungkin akan dipublish tengah malam ni.

Rajin-rajin la joinkan diri anda, hadiahnya, mestilah keychain, dah nama pun keychain miniGA, hihi.

Sesapa yang tak pernah join lagi, syaratnya tersangatlah mudah, tak payah nak buat entry bagai, anda terjah entry, klik DUA iklan dan tinggalkan link blog anda, itu dah dikira sebagai penyertaan.

Pasal klik iklan tu, mohon jujur, insyaAllah kalau anda jujur dengan orang, orang pun akan jujur dengan anda, moga Allah murahkan rezeki anda2 yang jujur, amin.

Keychain apa bulan ni? Tunggu la entry GA dipublish malam ni, yang pasti cute miut macam keychain2 sebelum ni juga, ;-)

Selamat mengjoinkan diri nya, dan gud luck..;-)


Psss……. next paper 28.Dis.2013, Pengurusan Latihan dalam Organisasi.. doakan saya..;-)

25 December 2013

Special Super Duper Giveaway by NNA & FD


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”


Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :-
| Topup RM5x1 by Nurul Ain | Tudung bawal x1 dan shawl x1 by Ryna | Bookark x5 by BudakVanilla | Topup RM5x1 by Maisarah Humaira' | Header kepada semua peserta dan keychain x2 by AinRahman | Button badges x6 dan 2 candy lip tint utk sorang by Fatin Diana | Brooch x2 by NurSyaza Fareha | necklace x1 by Mahirah |

Special Super Duper Giveaway dianjurkan oleh NNA dan kak Fatin Diana dan disponsor oleh NurulAin, Ryna, Budak Vanilla, Maisarah Humairah', Ain Rahman, Fatin Diana, NurSyaza Fareha dan Mahirah.


Tamat 25 Disember 2013, 10 Malam.



DETAIL HEADER:
Ayat yang hendak ditulis di header:
Dari Hati NaZiRaH
(Transparent)

Jenis font: 
Funny Kid

Background tulisan berwarna @ background flower/space/lain-lain:
Background tulisan berwarna

Kalau ada gambar, boleh sertakan {limit 1 sahaja} {kiri or kanan} = KANAN

https://lh5.googleusercontent.com/-bC78EqnS-7E/UrqPi7w3eDI/AAAAAAAAB20/RY9d_KWHXiY/h120/aku-dan-abang.gif

Kalau background berwarna, sertakan kod warnanya dari http://html-color-codes.info/: XDA



24 December 2013

1st PAPER DONE!!


Salam, alhamdulillah, dah selesai pun 1st paper, boleh la nak update blog jap, semalam tak on langsung laptop, habis ja paper petang tu, terus buat benda lagha, layan game, layan movie, tido, haha


1st paper adalah “hubungan manusia dalam pentadbiran” HR. alhamdulillah aku boleh jawab walaupun ada juga benda yang aku lupa,masa tak cukup nk fikir balik apa yang aku lupa tu, kira ngam2 ja masa aku jawab tu, semak sekali imbas ja, salah ejaan ka apa ka memang redha ja la.

Skang aku dalam bulan peperiksaan... doakan aku yer..;-)


17 December 2013

Ikhtiar aku..

Apa yang aku usahakan adalah ikhtiar aku, namun apa yang aku dapat semuanya kehendak Allah..

2012, aku pernah try lumiglow, aku order kat page Senang Hamil, habis sebotol aku sapu dengan konsisten, alhamdulillah senggugut aku hilang dan miss p aku berjalan dengan lancar sekali, masuk botol kedua, aku alami alergik, jadi aku main sapu ikut suka ja, mungkin disebabkan hormon baru nak stabil tapi dah tak konsisten, maka miss p aku datang pada bulan tu dengan teruknya. Habis botol kedua, aku stop. Info, harga dan segala testimoni boleh klik link kat atas tu.
sumber
Aku juga pernah try jus perawan, tapi tak habis sebotol pun, tak tau nape aku stop. Yang ni aku beli kat supermarket ja. RM26 kalau tak salah aku.
sumber gambar
2012 juga aku check kesuburan kat klinik, time tu miss p aku ada masalah, buat xnak stop plak, hadoii, dah check, dpt result doc bagi ubat subur, kena makan hari kedua kita ‘datang’. Then tepat hari ke 21 kita kena gi klinik semula, ambik darah utk check kesuburuan, result akan tahu 3 hari camtu, alhamdulillah yg second ni ok. Aku check kat klinik Dr. Noriah, RM40 ambik darah, RM40 ubat subur. Aku buat dalam 2 kali klu tak salah, maksudnya 2 bulan la.

Then aku try VCO, banyak botol juga la aku amal, period senggugut macam biasa, entah apa perubahan pun aku tak pasti, aku main telan ja, sebab dia semula jadi, tak dak kesan sampingan apa2, alang2 dah beli tu makan jela, kesan dalaman kita tak tau kan. Aku stop juga, haha, nampak, tak pernah nak kekal degan satu2 produk! yang ni RM30.
sumber gambar
Stop VCO aku try plak produk dari Sendayu tinggi, D’FOLIA, haa, yang ni agak terbaik sebab abang tegur, hihihi, malu lak nak cita, search sendiri la apa kegunaan d’folia tu, hihi.

sumber gambar
Ikhtiar kedua terakhir aku adalah mengurut, bayangkan sepanjang hampir 3 tahun aku kahwin, sekali pun aku tak pernah p mengurut, padahal aku senggugut punya la teruk, entahlah, tak sampai seru kot, cuti sem hari tu awal bulan 9 sebelum aku masuk u, aku g mengurut, 3 pagi berturut-turut, sedap rupanya, hihi. Sepagi makjang tu ambik rm20.

Lepas ja aku ngurut, miss p pun datang, alhamdulillah, 1st trial aku telan juga la ubat sebiji, tapi salu aku kena tidoq, ni aku dengan slumber ja kemas barang nak balik u, senggugut aku alhamdulillah x asa sangat pun, aku masih mampu utk bangun dan buat aktiviti harian! Teruja ni..haha

Ok last ikhtiar aku adalah jamu susuk dara, aku order kat KAKMAS, Agent  Jamu Susuk Dara dari Langkawi, kawan sekolah abang, aku ambik, Jamu Pengantin Dara, Feminine Wash, Coklat Love Habibi, ngan Minyak Ikat Kasih, berbaloi2, apa yg blocking2 suma keluar habis, hihi.. boleh klik link kat atas tu untuk ke fb Kak Mas dan tgk segala testimoni pengguna.
sumber
FEMININE WASH RM48
sumber
COKLAT LOVE HABIBI RM48
sumber
MINYAK IKAT KASIH RM65
JAMU PENGANTIN DARA RM65

Aku beli sikit-sikit, 2 barang, 2 barang, sumanya ditanggung beres oleh En. Boss a.k.a abang...thanx so much sayang..love u ketat ketat, hihi..Alhamdulillah, dengan kuasanya…masa aku tengah ambik CLH tu, aku asa lain macam, aku terus contact Kak mas dan tanya,  Kak mas gtau kalu asa lain, p check, kalau double line, stop, sebab CLH panas...2 hari aku stop sebelum aku check.. alhamdulillah...syukur yaAllah..;-)

16 December 2013

3rd check up 14 weeks ;-)

Keadaan masih lemah, sakit kepala yg berhari2, iberet folic?? Dah tak makan sebab muntah teruk, skang makan Obimin. Ambik kat klinik Dr.Noriah, sekali dengan scan 12w, alhamdulillah, semuanya baik kata doc, doc bagi ubat sakit kepala sebab aku ngadu yang aku alami sakit kepala yang kerap.

Kenapa scan, sebab aku tak sabar nak tengok baby kecik ni, hihi.. nak tunggu kerajaan lambat sangat, hujung bulan satu tahun depan (26 Januari 2014), total sekali ubat rm52, ok la, masih dalam kemampuan kan. bp aku 100/60..

Kelmarin 3rd check up untuk klinik desa, berat badan? Aku memang betul2  takdak selera makan skang, tapi alhamdulillah naik juga 700g, hihi

Skang kat u, aku tak dapat nak update macam selalu sebab aku dah ada dalam bulan peperiksaan, kira ada waktu lapang ja aku akan update, jadi ssapa yg jemput aku join GA tu, aku mintak maaf bebanyak, huhu. Ada kelapangan ja aku akan join, maap yerrr..

Kesimpulannya,

3rd chek up..

Berat  : 44.7kg
Baby : 14w
Hb : 10.8
Bp : 100/70


Next check up di klinik desa pada 5/1/2014, 3 minggu sekali sebab hb ngan bp aku tak stabil, huhu..

8 December 2013

"December Giveaway by Fatin Diana"



Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ♥ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.

December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam.

6 December 2013

'Simple Giveaway by Syuhada Salleh'

klik SINI untuk join...
Tamat : 7.12.13

JOM PAKAT2 JOIN...

Nurse datang melawat. (bp rendah)

Lepas ja check up kedua pada 24 November 2013 tu, nurse gtau, Jumaat depan nak datang melawat, haa, lupa nak gtau, aku check up dekat klinik kampung abang, sebab aku memang banyak habis masa kat sana, jadi nurse tu datang rumah abang la, (rumah ibu bapak mertua i, kitorang mana ada rumah sendiri lagi ) insyAllah lepas belajar nanti, serius teringin sesangat nak duduk asing! Xda masalah apa, cuma teringin nak asa dok rumah sendiri, 3 tahun dah kan..

So, 28 November khamis, aku balik kampung, balik lagi kan, hihi. Esoknya lebih kurang jam 9.30 pagi camtu nurse sampai, just check darah ja, darah aku rendah, turun balik, hari tu kan  100/60, dah tinggal 90/60, apa lagi aku nak makan. Sebenarnya aku memang darah rendah dari sebelum pregnant lagi. Memain kan jap naik jap turun.

Haa, aku dah beli iberet folic, ni dia, aku beli kat guardian rm 35.90, ada 30 biji semua. Aku tunjuk kat nurse tu, dia kata betul, aku tak start makan lagi. Cadangnya malam tu la.
sumber
Lepas ja nurse balik terus ngadu kat abang, huhu, patutlah kekadang aku rasa terhoyong hayang ja, hmmm..

Skang ni, aku tengah alami sakit kepala, hari2 sakit kepala, nak makan ubat ikut suka tak boleh, kena g jumpa doctor. Ashik tdo jala keja aku, tu yang kekadang blog ni terabai sikit tu.

Year End GiveAway by AfNa

klik SINI untuk join...

 SYARAT-SYARAT 
❀ be Afna follower

❀ please like this page afna_beauty <
❀ follow Instagram INI *for those yg ada IG la*
❀ will end on 16 January 2014 *after final exam*
❀ copy banner GA dan linkkan ke entry INI sahaja

simple ja kan syarat dia, ada 10 pemenang yang dicari..
JOM PAKAT2 JOIN...;-)

5 December 2013

2nd check up, berat badan turun.

Salam, 2nd check up aku pada 24 November yang lalu, Allah permudahkan urusan aku, pada hari tersebut kelas kul930 pagi, batal, jadi dengan bangganya aku ponteng kelas kul 8, hihi.. aku balik kampung 21 November, Khamis sampai la Ahad tu.. wahh wahh, buat universiti macam ana yang punya kan..
(tinggal kami berdua ja dalam umah sebab family abang suma g Johor kenduri rumah PakNgah)

Al kisah pagi ahad tu, abang macam liat je nak pegi, aku dengan slumber siap jaa, kejap2 g kaco abang, aku gtau hujan, padahal  saja ja nak kaco abang, hihi. Last2 abang bangun mandi, yes! Abang nak g. saja ngada nak g dengan abang, padahal klinik tu jogging pun sampai, hihi.. kami g dengan motor, wahh bestnya hirup udara pagi.

Sampai klinik macam biasa la, nurse suruh g test urine, alamak, sikitnya, aku dah membuang habis-habisan kat rumah, kehkehkeh, xpala, janji lepas untuk test tu, aku pun g la tunjuk kat nurse tu, “ok”. Alhamdulillah, takut juga, sebab dok sakit kat ari, kot la urine kotor kan..

Then cek darah plak, alhamdulillah semua ok, 100/60, masuk cek perut, nurse kata kecik g, baru 11 minggu, tak nampak lagi. Time untuk timbang..haiii..turun ni.. 44kg, huhu, tak lalu makan la kak, itu la alasan yg aku bagi, memang aku tak lalu makan pun, nasi 1 hari sekali ja, tu pun sikit. Nurse tu cakap la, sebulan at least kena naik 500g, kamu ni sebulan turun 900g. huhuhuhu (T____T)

Aku gtau nurse aku tak boleh makan iron tablet untuk tambah darah tu, sebab kalau makan aku mesti muntah, nurse tu pun cadangla aku untuk makan iberet folic. Nnt aku story pasai iberet folic k..

Kesimpulannya,
2nd chek up..
Berat  : 44.0kg
Baby : 11w
Hb : 11.1
Bp : 100/70


Alhamdulillah semua ok, cuma berat ja turun..

pss: balik klinik ajak abang g beli roti canai, nyum3, sedapnyaaa..tima kasih abang, sudi layan karenah kesayangan abang ni..hihi

Pemenang Keychain MiniGA #4






                  Nantikan Keychain MiniGA#5 pada 27 Januari Disember 2014 nanti, insyaAllah..;-)

4 December 2013

Senarai peserta Keychain MiniGA #4

Terima kasih pada yang sudi join, sini adalah senarai peserta yg join..;-)


PENGUMUMAN PEMENANG AKAN DIBERITAHU PADA 5 DISEMBER 2013...

3 December 2013

Keychain MiniGA #4

TAMAT!!
ENTRY MELEKAT HINGGA 3 DISEMBER 2013
NAK KEYCHAIN??
TAKKAN JENGAH JA, 
KLIK DAN KLIK THEN TINGGAL LINK, CEPAT!!!

Hadiah Keychain bulan ini....




Syarat2....

1. Terbuka pada suma pembaca nazirahnyerr.blogspot.com (follower) Siapa yg bukan follower wajib follow
2. Tak perlu buat entry..
    Just tinggal link blog di ruangan komen.
    Klu rajin promot la minigiveway ni kat chatbox kawan2..
3. Klik SINI & SINI tunggu hingga habis loading *jujur ya..;-)
4. MiniGA ni akan berlangsung dari 27 Nov 2013 hingga 3 Dis 2013 11.59pm= SEMINGGU
5. 4 Dis 2013 senarai peserta akan dikeluarkan
6. 5 Dis 2013 pemenang akan di umumkan...

* terima kasih pada yg jujur klik iklan saya, moga Allah murahkan rezeki kalian di masa akan datang...amin

29 November 2013

Menang mini GA dari blog IntaNBerlian



Terima kasih Alisha sayang, akhirnya rezeki aku nak dapat mini perfume tu, alhamdulillah, aku tak ingat start miniGA ke berapa aku join, tapi boleh dikatakan setiap kali aku akan join, cuma lately banyak juga aku terlepas join sebab kesibukan aku, bila on ja blog, dah terlepas tarikh, huhu. Ini yg ke 20 dh tau.

Untuk pengetahuan semua blog IntaNBerlian akan buat miniGA setiap bulan, 1 hari ja miniGA berlangsung, dan pengumuman akan dibuat beberapa hari sebelum miniGA berlangsung. Haaa, aku dapat ilham nak buat “keychain miniGA” sebulan sekali dari blog IntaNBerlian la, dan tarikh 27hb tu aku dapat ilham dari blog Lobaksusue. ;-) bezanya, diorang buat 1 hari aku buat seminggu, diorang tak kena klik iklan, aku tambah skit syarat untuk klik iklan..;-) syarat yg sama adalah, tak payah buat entry,just inggal link blog di kotak komen.

Hepi sangat bila buka pengumuman pemenang, nama blog aku yang terpampang, syukur tak terhingga.

Psssss.. sesapa yang blom join "Keychain MiniGA #4" boleh klik SINI, hanya klik iklan dan tinggalkan link blog anda, tak payah buat entry pun, simple kan, ;-) klik laju2!! TAMAT 3 DISEMBER 2013..

27 November 2013

1st check up ( buku merah )

Alhamdulillah, usia kandungan dah masuk 11 minggu, bersyukur tak terhingga atas anugerah dan kurniaan ni, 2 tahun 6 bulan, Allah lebih tahu apa yang terbaik. Hanya sabar menjadi peneman aku sepanjang tempoh itu, pernah aku menangis bila tahu adik aku pregnant, pernah juga aku menangis bila tau isteri kawan abang yang baru kahwin dah pregnant, tapi aku tetap kuatkan hati dan berkata “Allah lebih tahu apa yang terbaik”.

InsyaAllah aku akan kongsi pengalaman aku sepanjang aku pregnant ni..;-)

1st check up.

Kan 19/10/13 aku gi klinik untuk scan sama ada betul atau tak aku pregnant, petang tu aku balik U, minggu depannya aku balik kampung, aku cuti sendiri hai ahad tu sebab ada temu janji dengan nurse klinik desa untuk gi buat buku merah, 27/10/13 aku dan abang g la klinik tu, tak jauh pun dari rumah, dalam 3 minit camtu dah sampai, hihi.

1st letak ic dalam bakul yg disediakan di kaunter, nurse akan panggil dan sembang2 dengan kita, bila 1st date miss p yang terakhir, contohnya macam aku, last bulan 9, tarikh 1st datang 7hb, contohnya… so kita gtau 7hb la. Nurse tanya keturunan ada kencing manis tak, darah tinggi ka, o penyakit2 keturunan yang lain.
Kita kena test air kencing nak tengok air kencing kita kotor o tak, test sendiri k, ambil botol g kencing, pastu ambil satu batang macam UPT tu celup dalam bekas tu, g buang bekas tu dalam tong sampah, then g tunjuk kat nurse hasil test tu, pastu buang jala hasil test tu.

Nurse juga akan cek kepekatan darah kita, Hb. Cucuk sikit kat jari masukkan darah dalam alat tu then test, 1st aku test 9 lebih, tak puas hati sebab cair sangat nurse tu test sekali lagi, naik jadi 11 lebih, normal 12 kot kalu tak salah aku.

Dia akan tanya tinggi kita, ambik berat badan kita, berat badan aku time tu 44.9kg, normally 45kg, tu kira paling minimum untuk orang mengandung, dan wajib naik 500g setiap bulan.

Okey, masa yang di ambil untuk semua2 tu adalah 1 jam, alhamdulillah nasib aku baik hari tu, nurse tu suruh aku g klinik kesihatan untuk scan, untuk pengetahuan semua, kami yg tinggal di kampung ni, ada dua klinik, satu klinik desa, yang kena g tiap2 bulan tu, ada dua org nurse akan jaga situ, kira yang terdekat dengan rumah la, kat situ takdak kemudahan sangat, dia cuma bekalkan ubat, dan buat ujian2 yg aku cerita kat atas tadi ja, scan xda. Satu g klinik kesihatan yang agak besar sikit, suma ada la, scan, makmal, doktor pun ramai.

Dah settle kat klinik desa ni, aku ngan abang pun bertolak ke klinik kesihatan tersebut, tak jauh sangat, dalam 10 minit gtu naik keta. Sampai sana kena ambik darah, kencing lagi, then scan. Masuk bilik doc, sekali lagi doc akan tanya tarikh 1st period kita yang terakhir, aku gtau jujur ja, xnak tipu, huhu, then doc suruh baring atas katil untuk scan.. Ya Allah, comelnya benih yg sedang membesar di dalam rahimku, masa tu bentuk dia macam kacang merah ja, tak sabar plak nak scan bulan 1 ni, sayang bonda..;-)

1st check up..
Berat  : 44.9kg
Baby : 7w
Hb : 11.6

Bp : 90/60

Dah settle, boleh terus balik, next appointment dengan klinik kesihatan ni 26.1.2014, tahun depan nun, hihi..

psssss.. sesapa yang blom join "Keychain MiniGA #4" boleh klik SINI, hanya klik iklan dan tinggalkan link blog anda, tak payah buat entry pun, simple kan, ;-) klik laju2!! TAMAT 3 DISEMBER 2013..

25 November 2013

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

20 November 2013

Hari yang penat

Hari ni subjek Kajian Penyelidikan , kena bawa laptop ke kelas, azabnya berat laptop tu, dari bilik jalan ke bus stop, dari bus stop jalan ke kelas, kelas kat DKG 6/6, sapa student UUM tahu la jauh dekat dari bus stop COLGIS ke DKG 6/6 tu, sangat memenatkan, dengan perut aku yang tak selesa, sebu dari pagi.. 
Balik kelas KP kul 11 pagi, jalan kaki dari kelas ke HEP tujuannya nak ambik tentatif Kak Mas,dan nak jumpa pegawai HEA, sekali tanya akak kaunter tu HEA kat bangunan CANSELORI, jauh pula nak jalan kaki tu, atas nasihat Diana aku pun kol jer, alhamdulillah pegawai tu layan panggilan aku, jadi apa yang aku nak tanya, aku tanya by kol ja, alhamdulillah.

Kitorang makan kat kafe merah area HEP tu, sementara nak tunggu kelas tutorial kul 1 tghri, kami lepak situ sampai kul 12.30tghri. bermula la jalan kaki untuk kembali ke kelas tadi, tapi kali ni lagi jauh dari DKG 6, jauhnya aku berjalan.

Selesai kelas kul 1.30ptg berjalan lagi dari kelas ke bus stop, berpusu pusu naik bas, berebut aku kau, dapat juga naik, dari COLGIS sampai ke COB, kena pulak turun untuk ambil bas hadapan, dah macam bas lompat-lompat kan, selalu terus ja sampai DPP. berkejar kejar la plak dari bas belakang ni untuk ke depan melangkaui 3 buah bas, dengan galas bag laptopnya, aku naik betul-betul atas tangga sebab dah penuh, tu pun alhamdulillah sempat juga naik bas tu. 

Sampai DPP, jalan kaki balik bilik, dengan penatnya, sakit perut aku masih terasa, harap sumanya ok, sebab aku tersangat risau bila baca artikel blog yang menyatakan di awal prenant tak boleh berjalan jauh atau berjalan banyak sangat, sebab takut rahim lemah dan menyebabkan kejadian yang tak diingini berlaku, kalau hujung2 pregnant takpa sebab nak bagi senang bersalin, tapi bangunan di UUM sangat complicated memaksa kita untuk berjalan dari satu bangunan ke bangunan yang lain dengan jarak yang sangat jauh. 

Andai saja ada sang kancil, terasa betapa lancarnya perjalanan aku setiap hari, tanpa perlu berkejar dan berebut untuk naik bas, tanpa perlu jalan terlalu jauh untuk ke kelas, andai saja.... 

KP= kajian penyelidikan
COLGIS= collage of law, government & internasional study
DKG= dewan kuliah
HEP= hal ehwal pelajar
HEA=hal ehwal akademik
COB= collage of business
DPP= dewan penginapan pelajar


Ya Allah, permudahkanlah urusan Nazirah, moga dia kuat menghadapi semua dugaan ini, amin.

19 November 2013

Tak sihat

Pejam celik rupanya dah seminggu aku tak update blog, dan seminggu itu bukan entry aku, tapi hanyalah giveway, last entry aku adalah 2 minggu yang lalu, dasat kan..

Banyak yang ingin aku ceritakan di blog kesayangan aku ni, tapi masa dan kesihatan sangat tak mengizinkan, insyaAllah aku akan ceritakan lain kali.

Cukuplah update ringkas aku dengan menyatakan aku sememangnya sedang melalui fasa2 trimester  pertama, badan aku lemah sesangat, aku sering terkena sakit kepala yg sangat dasat, sehingga buat aku terlena sepanjang malam, aku juga mengalami kurang selera makan, dan muntah2 apabila selesai makan, tapi alhamdulillah jarang-jarang ja aku muntah, bergantung pada penerimaan perut aku, dan alhamdulillah juga aku tak mengalami morning sickness, jadi aku dapat bangun pagi dan pergi kelas dengan biasa, terima kasih ya Allah Engkau telah permudahkan urusan aku di bahagian itu.

insyaAllah aku akan update slow2 tentang diri aku dan baby kecik,”baby kecik”  itu panggil abang, hihi, cute kan. Doakan aku kuat, 24 NOV 2013, 2nd appointment dengan klinik desa, dengan klinik besar plak 26 Jan tahun depan, lambat sangat rasa, ingat nak ajak abang g scan dulu kat klinik swasta nak tgk perkembangan bayi, last scan masa buat buku merah hari tu, 26 Oktober. Aku sendiri tak faham kenapa kena tunggu sampai 3 bulan untuk 2nd appointment dengan klinik besar, sedangkan member aku awal bulan g klinik desa, hujung bulan g klinik besar untuk scan baby, kira tiap bulan dia scan. Hmm.. musykil di situ.

Ok, insyaAllah jumpa lagi next entry.


“Ya Allah kuatkan semangat Nazirah, sihatkanlah kandungan dia, amin”

9 November 2013

Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum, peace upon you.







Dengan ini shida menganjurkan Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 30.10.2013 dan akan tamat pada 12.11.2013 (2 weeks). Pengumuman pemenang untuk Part 2 akan shida umumkan setelah mendapat keputusan dari pihak penaja. Untuk Part 2 pilihan pemenang sepenuhnya dipilih oleh penaja dan juga berdasarkan Unique Click (jadi affliate) Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :




  syarat-syarat wajib :  


  1. Like  Page Penaja dan Share (klik pada button share dalam entri ini)  :  

  2. Like, G+ entri ini  dan Follow Blog Shida :

  3. Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida

  4. Copy dan paste kod dalam entri korang

  5. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini

  6. Wajib Daftar menjadi Affliate www.reddelima.com dan letak banner Affliate dalam blog (akan disemak oleh Penaja) : klik cara Daftar Affliate dengan 7 langkah mudah!








Senarai Hadiah  |  Senarai Peserta

8 November 2013

BirthDay GiveAway By S.Saira & Eymasu

klik SINI untuk join
JOM PAKAT2 JOIN..
TAMAT:: BILA2 MASA, HIHI

tag:
awak dan awak

6 November 2013

"Gempak Giveaway Red Delima Part 2"





SENARAI HADIAH

1) Pakej percutian 3 hari dua malam ke Pulau Satang, Kuching Sarawak untuk 6 paks Sila rujuk https://www.facebook.com/pages/Satang-Island/148250631916611 untuk keterangan lanjut mengenai Pulau Satang..April hingga September sahaja ( HADIAH UTAMA)
2) Telekung x 5
3) Beg x 5
4) Selendang x 5
5) T-Shirt x 5

Pemenang Keychain MiniGA #3

Salam, maaf teramat sangat sebab lambat umum nama pemenang, letih sangat, malam ni gagah juga on laptop.

PEMENANG UNTUK Pemenang Keychain MiniGA #3 IALAH::::




Tahniah!! Nantikan Keychain MiniGA#4 pada 27 November nanti, insyaAllah..;-)

4 November 2013

Giveaway Jom Menang


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
i) 1 set perfume bernilai RM120.00
ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida


TAMAT: 9 NOVEMBER 2013

Senarai peserta Keychain MiniGA #3


Terima kasih pada yang sudi join, sini ada senarai peserta yg join..;-)


PENGUMUMAN PEMENANG AKAN DIBERITAHU PADA 5 NOVEMBER 2013...

  1. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/
  2. http://www.bubblynotes.com
  3. http://princesskawaiigurlzz.blogspot.com
  4. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/10/keychain-miniga-3.html
  5. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/
  6. www.ainizakaria.my
  7. http://mylovekasih.blogspot.com
  8. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/
  9. http://atikahazanan.blogspot.com/
  10. http://www.syuhadasalleh.my/
  11. vidolaaa.blogspot.com
  12. http://amirahamer.blogspot.com/
  13. http://afiqahadzan.blogspot.com/
  14. http://kampung-kameq.blogspot.com
  15. http://superpapaya.blogspot.com/
  16. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com
  17. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/
  18. http://nursyazlia.blogspot.com/
  19. http://angellovesoldier.blogspot.com/
  20. http://twinkleeestar.blogspot.com/
  21. sweetsmilensweetlife.blogspot.com
  22. http://loveyoucontest.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™