4 January 2013

CAKAP TAK SERUPA BIKIN!!

Sebelum tu nak mention siap2, mood skang hangin setengah badan..
~Al kisah~

Prinsip: (kononnya)

"Seboleh-bolehnya aku xkn knal laki org biar pn utk jdi kawan"

PERGHHHH, hangin jer aku baca ayat yang di tulis oleh si polan BINTI si polan niii..

Yer ke kaklong?? Habis dalam inbox mesej tu GAMBAR sapa? 
boleh plak main hantar2 gambar.. LAKI orang tu cek oii... ko klu kawan buat la cara kawan, kita ni perempuan, ko tak rasa pape ka hantar pic kat laki org, tnya kurus tak i skang, cantik tak i pakai skirt, yg ko hantar tu laki org, so tak payah la nak hipokrik g mention yg ko takkan kenal laki org walau pun sekadar kawan, serius mmg nk muntah aku dengar!

Tu ko punya prinsip, aku punya prinsip plak:

" bertepuk sebelah takkan berbunyi!"

Hmm, takkan kenal laki orang biarpun untuk jadi kawan, alahai, hipokritnya...
Actually nak lupa dah pun benda ni, tahun lepas nyerr cita, tapi bila TERbaca tulisan si polan tu terus jadi hangin! asa macam nak muntah hijau biru kuning, CAKAP TAK SERUPA BIKIN!


* pada yang tak faham, buat2 tak faham sudaaa..
p/s untuk diri sendiri: Nazirah!! istighfar bebanyak..

Nabi Muhammad bersabda: “Bukanlah orang yang kuat itu (dinilai) dengan (kekuatan) dalam pergelutan, sesungguhnya orang yang kuat ialah orang yang dapat menguasai dirinya ketika marah.” (Hadis riwayat Bukhari).


4 comments:

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sabar yer jgn stress2..istifar bayk2

Nao Mei said...

Sabar je dear..orang tu tak ingat dosa ka apa...hoho..memang zalim tahap maxsimum tu dear...yang penting skarng dear byk2 bersabar..anggap nie ujian Allah bagi kat adik...Allah sentiasa berada disisi orang yang sabar & selalu mengingati NYA...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™