29 December 2012

Segmen Tambah Follower Di Hujung Tahun

jom pakat2 join...
 klik SINI untuk join

tarikh tutup 29 DEC 2012..  hari ni!



Jumlah Follower setakat ini = 13
Target Follower anda dimasa hadapan = 100 untuk masa terdekat ni.. ;-)


28 December 2012

SEDIKIT DOA DAN HARAPAN


Ya Allah, Yang Maha Adil,
Dengan berterusan Kau memberi padaku,
Ku cuba membaca misteri keadilanMu,
Namun, aku sedar bacaanku masih lemah,
Sehingga ketika Kau timpakan musibah sebagai ujian Mu
Aku tidak mampu menganggapnya sebagai nikmat,
Sebagai tanda kasih sayangmu.

Oleh itu, bimbinglah hati dan fikiranku,
Supaya aku mampu menerima isyarat-isyarat rasa rindu dan
Sayang pada Mu
Disebalik ujian yang Kau berikan kepadaku.

Image
*sumber
Senang Hamil, USAHAWAN 6,
KUALA LUMPUR, MALAYSIA 

26 December 2012

" KAWAN " * edit entry 27 dec 2012

Bangun pepagi on fb tetiba nampak satu album yang di post sekitar 4 jam yg lalu, hati terus sentap, terdetik; sampai hati tak ajak, at least inform pun jadila, terus rasa OK, takpalah, aku bukannya sesapa pun kan...

Teringat abang, teringat family, ok, aku taknak fikir, buatla apa pun, aku dah tak kisah! aku nak fokus kat study aku n family aku ja, family besar dengan suma, family kecik dengan abang..;-) Benda lain akan aku anggap seperti angin lalu yang datang dan pergi tanpa memberikan kesan dalam hidupku. Cayyok Nazirah!!!


*Kawan, boleh dikatakan kawan... RAMAI, untuk SAMA-SAMA SUSAH DAN SENANG dan TERIMA KITA SEADANYA  boleh kira dengan JARI!

Jalan2 kat fb terjumpa satu gambar ni....huhu~







25 December 2012

seminggu balik bercuti..

Seminggu aku balik bercuti kat kg, aku tak hengat dah nak exam ka apa, asa hilang suma beban kat kepala, best sangat, abang adaaaa..tu yg penting, ngee~

Hari rabu aku balik, turun kat Jitra abang datang ambik, khamis pagi aku sewa keta datang kelas bi, pastu balik lagi, hari ni baru datang U balik, Ahad ni dah start final..

BEST SANGAT BALIK KAMPUNGGGGGG...
G ronda2 dengan abang, main badminton dengan abang, g mancing kat belakang umah dengan abang, tengok cita dengan abang, semalam g makan mcD dengan abang, g funfair dengan abang,

Aku tak tau nak cakap camna, aku bosan sangat kat sini, tak dak apa yang menghepikan aku, aku boring stress, dulu masa dip pun macam ni juga, orang kata habis nnt mesti teringat balik nak study, jujur sikit pun aku tak teringat nak study balik masa habis dip dulu.

Mungkin sbb aku ada komitmen lain, jadi aku tak njoy macam org lain.

23 December 2012

SENANG JA TENGOK ORANG PREGNANT

Orang yang baru kawin dengar2 dah prenant, dalam hati kata senangnya depa pregnant, cepat sungguh lekat n senang ja lekat.. nape aku susah.. mungkin faktor berjauhan sama, "waktu bersama" tak tepat pada masanya..huhu

Tengahari tadi g kedai alat kosmetik area kg. beli barang mak kirim, tengok akak yang jaga kaunter tu dah mengandung, 7 bulan dah, kalau tak salah dia kawin tahun ni, dalam awal tahun hari tu, seriusly jeles sangat tengok dia dah berbadan 2, untung laaaaa...

Minggu study week dok mikir pasal ni plak..hihihihi

Ya Allah berilah peluang aku merasai keadaan ini.. Amin

*Ya Allah..berikanlah aku kekuatan untuk menghadapi dugaan ini...

18 December 2012

Oh final exam!!!!

Lama sangat tak update entry, banyak gila story nak kongsi, tapi tunggu cuti sem nanti la, ni dia JADUAL FINAL EXAM AKU untuk sem ni...

 30/12/2012
Admin Law

 31/12/2012
Organisasi & Masyarakat

2/1/2013
Dasar dan Analisis Fiskal 

 3/1/2013
Finance

 5/1/2013
Perlembagaan Malaysia,
 Etika dalam Pentadbiran

10/1/2013
E-Com 



DOAKAN AKU............. (^_^)

6 December 2012

NAK RUMAH SENDIRI.... AKU & ABANG, future SON n DAUGHTER

Dok blogwalking naik la entry yang baru ditaip oleh Kak Ina, salah seorang blogger, kisah kak ina yang dah habis berpantang dan akan kembali ke rumah dia di Sg. Petani. Tetiba terlintas di fikiranku, bahagianya kak ina, ada rumah sendiri, hidup di samping suami tercinta serta anak2 tersayang.

Wahh, bestnya ada rumah sendiri, baru la rasa hidup berumah tangga, ada kita n hubby kita ja, bebas nak buat apa2 aktiviti pun. Nak kemas rumah, buat perhiasan, hiasan dalaman hiasan luaran, suma kita boleh atur sendiri, bestnya..........................

Aku sempat rasa semua tu 3 bulan di awal perkahwinan ja, sangat3 bahagia, enjoy, bayangkan 3 bulan aku tak pernah keluar rumah tanpa abang. aku tak kisah pun, boring tu ada juga tapi aku hepi, kemas rumah, basuh baju, sapu sampah, kemas laman depan rumah, masak tunggu abang balik, malam lepak depan tv sampai terlelap, hujung minggu keluar outing g jalan2 area seremban atau melaka, tengok wayang, best sangat3...

13 Feb 2011-13 Jun 2011, ni saat yang aku impikan dalam hidup aku, punya kehidupan sendiri, kehidupan sebenar, dan semua nikejap ja. Abang dapat panggilan kerja laut, abang resign kerja kat Port Dickson, aku plak dapat tawaran U, terima sebab fikir aku tak kerja lagi, nanti boring plak kat umah, kami pindah balik kampung, dan di sini la segalanya bermula, totally different.  

Aku benar2 rindukan kehidupan kami di Port Dickson, JAUH DARI SEMUA, hanya KAMI BERDUA ja. tak sangka saat tu berlalu begitu cepat. Nak ja aku undurkan masa biar saat2 tu tidak berlalu pergi dari hidupku.

*entry yang akan datang ~bila tak tau lagi.. aku akan cerita plak  "kalau abang tak keja laut" , insyaAllah...
( aku redha dengan suratan takdir ya Allah dah aturkan untukku dan abang....)

3 December 2012

'Segmen Tanya dan Jawab by YA'



Syarat-Syarat :

  1. Follow blog Yanie.
  2. Like fanpage yanie [Tekan Sini Untuk Like]
  3. Buat satu entry bertajuk 'Segmen Tanya Dan Jawab by YA'
  4. Dalam entry tu sertakan soalan saya dan jawapan anda :) 
  5. Dah siap ? Okay now letak link entry dekat komen yaa.
  6. Tarikh akhir boleh hantar link 14.12.2012 :) 2 weeks segmen ni berlangsung.
  7. Selamat Menjawab !!!


JAWAPANNYA :

1.Your Girl Bestfriend :
- Nashrah binti Nor Azam, Marzuni binti Che Pa

2. Your Boy Bestfriend :
- Mohd Ezri bin Ramli

3. Your Nickname :
- Chaq, Nazirah

4. Your Favourite Food :
- Sotong goreng tepung

5. Your Favourite Drink :
- Teh O Ais

6. Do You Have Mental Problems :
- Tak dak, normal jerr

7. Something You Can't Live Without :
- My handphone

8. Last Person You Called :
- Nur Diana Rozali, my classmate nak tanya ada di mana skang,ngee~

9. Your Birthday :
- 04 Feb 1989

10. Someone You Love :
- Mohd Ezri Ramli

11. Someone You Hate :
- Penipu

12. Last Text Said :
- Copy bila2 pun boleh copy ( Nur Diana Rozali) hihihi

13. Your Super Bestfriend :
- Nashrah Nor Azam

14. Do You Believe In God? :
-  Pasti!!

15. Would You Take You Ex Back? :
- Never!!

16. Someone You Miss :
- My hubby, gaduh2 manja.. rindunya...

17. Last Person That Made You Laugh *sertakan tarikh kalau boleh* :
- My classmate YAYA, 3 Dec 2012.

18. Your Favourite Song :
- Untukmu sayang, febians

19. Is 2012 Are The Best Year Of Your Life :
- Tak juga, banyak perkara sedih dan kecewa yang terjadi.

20. Do You Like Malay Food :
- Sangat2!

21. How Old Are You :
- 23 tahun dah..;-p

22. Do You Regret Anything From Your Past ? :
- Yes, ambik sains tulen masa form 4! tak dapat bawa, hampir2 gagal! 

23. Where Do You Want To Honeymoon ? :
already! ngee~ langkawi wonderfull place..

24. Do You Believe In True Love :
- Yes

25. What Is Your Attitude :
- Setia pada yang satu

26. Are You Scared Of GHOST? :
- Ye juga..

27. What Is Your Status ? (Single / Taken / Married / Divorced / What ? ) :
- Married

28. Have You Ever Broke Someone's Heart? :
- Tak pasti, mungkin takdak kot..hihi

29. Who Is Your Favourite Singer ? :
- Anuar Zain 

30. What is your favourite colour ? :
- Putih.

DONE!

GUD LUCK SUME!! (^_^)

Segmen 10 bertuah dapat header free

Teringin nak header baru,huhuhu..
hope dapat..;-p

DIARI KEHIDUPAN SEORANG INSAN..





Terima kasih ya Allah kerana Engkau masih limpahkan kasih sayang di dalam hati aku, ternyata walaupun pedih dan sakit perasaan tu tetap sama, lunak suaranya sudah mampu buatkan hati ini cair bagai lilin, itu la aku. Aku tidak meminta lebih, cukuplah sekadar kasih sayang. Aku berjanji sesuatu, dan aku akan tepati janji itu. Walaupun apabila aku menepati janji itu hidup aku akan terasa sunyi kembali, sendirian, kesorangan. Biarlah aku simpan rindu ini, biarlah aku pendam perasaan ini. BLOG tempat aku meluahkan segalanya, isi hati yang terpendam, bagi yang sudi membaca, terima kasih, anggaplah ini sebuah diari kehidupan seorang insan. Ada bahagia ada air mata, kerana kita hidup ibarat roda yang punya hukuk karma. Penulisan diary ku gantikan dengan penulisan di blog ini. Ya aku memang suka menulis, walaupun hasil penulisan aku tidak sehebat karyawan negara, cukuplah untuk aku sendiri mengerti apa yang aku tulis mengenai kehidupan ini. Saat ini detik ini aku sangat merindui seseorang, sedangkan lidah lagi tergigit, itula perumpamaan yang terbaik untuk huraikan tentang apa yang aku alami sekarang. Moga segalanya kembali seperti sediakala. Aku rindukan dia yang dulu, moga Allah kembalikan dia yang dulu untukku. Penuh kemesraan dan kasih sayang. Hanya itu yang aku harapkan. Amin.

SAAT BAHAGIA ITU MILIK KITA..

Saat bahagia milik kita, HARGAILAH ia, kerna bahagia itu belum tentu selamanya milik kita, kita tak tahu apa yang bakal terjadi di masa depan, hidup mati jodoh pertemuan semuanya di tangan Tuhan.

2 December 2012

HAMPA...

"Kasih sayang itu lebih bernilai dari segunung intan...."

Ku ditinggal senja
Malam menghampiri
Sendiri ku dalam menanti
Segera oh angin sampaikan rinduku
Terlupakah kau pada janjimu

Ketika bersama rindu bergelora

Perpisahan menikam jiwa
Kau pandai mengusik kau pandai mengoda
Kini diriku yang kau tinggalkan begitu saja

Apakah ertinya ucapan manismu

Kau merinduiku
Mungkin hanya aku
Yang membiarkanmu menipu diriku

Biar luka menyiksa jiwa

Biar kasih tak kunjung tiba
Kerna pada hakikatnya diriku kau persenda

Aku hanya insan biasa

Lemah pada rayuan manja
Terlena dibuai mesra
Pada cinta yang hampa...

Di malam yang sunyi

Sepi menyendiri
Ku hulur dan menyusun jari
Ku pohon kau ubatikanlah rinduku
Bayang kasih dalam mimpiku
Menikam kalbu...

Biar kasih menyiksa jiwa

Biar ku yang mengemis cinta
Kerna sejak dari mula
Diriku yang tergoda

Aku hanya insan biasa

Lemah pada rayuan manja
Terlena dibuai mesra
Pada cinta yang hampa...

* Jiwa yang penuh kasih sayang adalah jiwa yang paling bahagia.

1 December 2012

SEKSANYA SENGGUGUT..

Tanggal 29 November 2012, 430am aku bangun untuk kejut abang, sebab abang perlu prepare untuk naik flight. abang kat hotel Miri waktu tu, saat tu juga senggugut menyerang, sakit sakit dan terus sakit, aku memang mengalami senggugut sejak pertama kali cik p datang, dan aku amalkan ubat yang klinik bagi warna biru, 1st day datang, makan ubat, tidur dalam 1 jam dan terus lega. WAJIB TIDUR. Cik p aku berjalan lancar, datang ikut kitaran yang normal, dan banyak. (banyak yang normal)

Cik p tidak teratur,
Cik p  aku start tidak teratur awal tahun ni, mungkin stress, sebab banyak rahsia yang aku baru tahu yang disembunyi di belakang aku selama ni, lepas satu, satu, hati aku hancur  jiwa aku tertekan. mungkin itu salah satu sebab.

Ikhtiar utk sembuh lain pula jadinya,
ada yang cakap ubat tu tak elok sebab boleh merosakkan sistem peranakan, makan panadol ja bila sakit tu, bulan berikutnya aku pun try buat seperti yang dicadangkan, hampeh, memang senggugut aku berkurangan tapi Cik p aku kacau, datang sikit ja,sikit sangat. Bulan berikutnya pun macam tu, aku cuba VCO. bulan 1st amalkan VCO, Cik p datang none stop sampai kena g ambik ubat stop kat klinik. Then 2nd month alhamdulillah Cik p dah kembali normal,tak senggugut teruk,just lenguh2 ja, banyak, aku hepi.

Ku sangka panas hingga ke petang rupanya hujan di tengahari,
Dengan confidentnya aku tak bawa apa2 ubat pun datang U, aku menghitung hari, datang o preg?? genap hari ke 31, Cik p datang. dan kali ni sakit yang teramat2. hampir 5 jam aku menanggung derita dari 430 pagi. kesorangan dalam bilik, tanpa abang, tanpa mak tanpa sesapa, kalau aku mati tu memang mati sorang2 la. senggugut ni salah satu sakit yang tak mampu kita bayangkan, walaupun orang yg alaminya sendiri, sebab sakit senggugut tu kita akan tau bila dia datang ja, jadi sapa yang tak alami senggugut tu jangan cakap besar, sebab sakit tu yang teramat2. aku terlantar sampai ke tengahari, aku sakit sampai ke malam, 1 kelas pun aku tak g, walaupun kelas ecom hari tu ada listening test, aku redha.

2 gejala bila senggugut
1. muntah
2. cirit
pengalaman kali ni aku alami keduanya, dalam 'nazak' tengah sakit tu perut aku buat hal, nasib toilet depan pintu ja, gagah bangun, bila masuk bilik ja terus muntah, 2x.. seksanya saat tu. muntah sampai habis isi dalam perut. lemah sesangat. ingat mak, ingat abang, ingat semua, asa macam nak mati dah, ;-(

Malam tu abang datang ambik, kesan2 sakit masih terasa... Dasyatnya pengalaman kali ni setelah hampir 11 tahun. Mungkin sebab aku lalui sorang2 ja kali ni, dulu kat umah ada mak, adik2, ayah, bila dah kawin ada abang, kalau kat sekolah ada kakchik dan kawan2, kat poli pun ada kakchik dan kawan2. kat u?? hukhukhuk..

~google~

AKU DI SINI DIA DI SANA

Hukhuk, sedih kan, now aku kat UUM dah, abang hantar tadi ( abang dah balik 29 Nov) sedih... Yerla bila abang balik aku plak kena datang U, terpisah lagi. Kalau ada kereta nak ja aku ulang hari2 balik umah. Bukan selalu pun berpeluang lepak kat umah dengan abang, abang kan keja kat laut. Jadi sekali sekala abang balik aku nak la ada disisi abang. Lambat lagi nak habis, lagi setahun setengah, best tu best la ngaji, tapi satu ni ja la masalah aku, kerinduan. Kesiankan, takpa la, pengorbanan, masa depan kita tak tau camna, aku redha ja takdir yang Allah dah tetapkan untuk aku. Cumanya kali ni seperti ada sesuatu yang tidak kena, entahlah...

Hidup tidak selalunya indah 
Langit tak selalu cerah
Suram malam tak berbintang
Itulah lukisan alam
(Begitu aturan Tuhan)

Jadilah rumput nan lemah lembut
Tak luruh dipukul ribut
Bagai karang di dasar lautan
Tak terusik dilanda badai

Dalam suka hitunglah kesyukuranmu
Dalam senang awasi kealfaanmu
Setitis derita melanda
Segunung kurniaanNya

Apa yang aku harapkan adalah moga Allah teguhkan kasih sayang antara aku dan abang, pelihara kesetiaan kami walau di manapun kami berada dan semaikan rasa cinta antara kami hingga akhir hayat..Amin..

memandang bulan yang sama..huhuhu

30 November 2012

aku yang kurus.......dulu la...hihi


Sekodeng fb tetiba terjumpa gambar lama, wah..terujanya tgk..KURUSnya aku, masa ni aku kat port dickson, kat pantai apa nama tah, dengan member aku, masa ni abang g kursus, kami balik kampung sebelum abang g kursus ambik member aku, so, bila abang g kami tinggal berdua la, boleh ja aku nak stay kat kg, tapi ntah time ni nak berkepit ja dengan abang, sanggup ajak member g sana teman aku.hihi. seriusly aku jeles tgk pic time ni, KURUS hokey... skang??? dah naik 5kg dari berat badan ni, ;-(, baju ni pun dah ketat!! oh tidakkkkk!! huhu

Gambar ni dalam bulan 4 2011, baru setahun lebih ja. memang nak kna diet la, tapi skang aku dah kawal dah makan, berat naik ni bukan sebab apa, sebab makan malam. stop makan malam terus turun. huhu.

Secara peribadi aku memang tak suka gemuk, dan aku suka tgk orang kurus. biarla orang kata takda isi ka, tapi bagi aku orang kurus ni cantik.hihi..tapi takdala sekeping apa pun takdak, atas leper bawah pun leper memang out la,sakit mata plak tgk yang macam tu. 

Lelaki pun sama, aku suka lelaki yang kurus, alhamdulillah di takdirkan abang tinggi dan kurus. tapi kalau ditakdirkan abang naik badan pun aku tetap terima dia seadanya.aku sayang dia bukan sebab dia kurus.

* nak balik berat badan yang dulu.........................

29 November 2012

in love..




2005 adalah memory PALING indah seumur hidup aku kat atas muka bumi ni..

28 November 2012

"2nd anniversary GIVEAWAY by SHxoxo"

GA lagi!!!

HADIAH2 MENARIK....
1) Oversized Crumple Shawl
2) Aquamarine Shawl
3) Mustard Pastel Shawl
4) Blue Pastel Shawl
5) Statement Collar Necklace
6) Sheseido Masker


~blog yang simple n nice~



giveaway close on 30 NOVEMBER 2012! SO HURRY UP!! and join this giveaway ^_^



Gud luck sume..........;)

Peplum Giveaway by Nadnod Azizan

Time untuk join GA...hihihi.
GA terkini yang bakal tamat tempoh esok. Jom join...;-)

KLIK SINI UNTUK JOIN

Gud luck sume...;-)

27 November 2012

AKU DAN SPEK BARU

Dah lama sebenarnya aku g ambik spek ni. tapi tak update2, hihi, dalam entry INI kan aku cakap nak update bila dah dapat spek baru, tapi tak update juga, ni baru ada kesempatan. Spek ni akan gelap bila kena cahaya matahari, kira ada protection la, aku pun dah lupa nama dia apa..;-)

Ni haa pic aku, 2 keping ja, LAYAN.....................

1st GAMBAR ambik dalam bilik...;-)


di KARTUNKAN... hihihihi

Kalau ikutkan hati aku taknak pakai spek, benar2 mengganggu sebab aku tak biasa, tapi waktu belajar aku terpaksa juga pakai sebab tak nampak slide kat depan..huhuhuhuhuhuhu, tetiba asa macam OKU plak mata tak nampak..;-(

25 November 2012

BILA RINDU....


Aku nampak hepi ja selalu, macam takdak apa..bila aku rindukan abang? Jawapannya setiap saat. Aku menangis di saat aku sendirian untuk mencari kekuatan buat diriku sendiri. Bohonglah kalau aku tak rindu, kalau aku tak sedih bila berjauhan gini. Bila aku rindu aku nangis sepuasnya, sedia satu pocket tisu, nangis sampai hilang sikit rasa rindu tu, then ok la. Klu time tdo, nangis sampai tertido, orang cakap tido bertemankan air mata. Saat ni, ketika ni, rindunya rasa hati ini, tak tau nak luah kat sapa, tak tau nak cerita kat sapa. Biarlah blog tempat aku berbicara, tempat aku meluah rasa.

LAGU ITU INGATAN AKU UNTUK ABANG

Ni la lagu yang buat aku teringat kat abang, tiap kali dengar lagu ni, terbuai2 kenangan dengan abang, asa hepi, bahagia, senyuman abang, usikan abang, kata2 romantik dari abang, pelukan abang, dan segalanya, ya!  aku teramat merindui abang, aku sabar, menanti dan terus menanti kepulangan abang. Aku pasti setiap orang mesti ada lagu yang akan mengingatkan kita pada seseorang, peristiwa atau kenangan2 tertentu kan.. ini lagu aku, untuk insan yang aku cintai hingga akhir hayat ini; MOHD EZRI RAMLI..

Keindahan pelangi adalah
Keindahan wajahmu sayang
Yang sering bermain di mata
Hatiku ini

Keharuman bunga kasihku
Hanyalah untukmu sayang
Bagaikan pantai dan lautan
Takkan terpisah

Kasih sayangku ini
Hanyalah untukmu
Kutelah berjanji
Kaulah yang satu
Dalam hatiku ini
Untuk selamanya
Oh sayang
Oh.. Oh..
Untukmu sayang



Bergaya test coverall keja at home sweet home.
photo by bb, edit by bb..hikhik

23 November 2012

Aku agent topup

Kat sini aku nak gtau, aku niaga topup tau, kecil-kecilan ja, just agent ja. Bukan dealer atau master, saja pilih yang paling simple sebab aku rasa banyak lagi benda yang aku nak buat ( isteri+student full time+agent topup) banyak la sangat kan,hehehehe


Pengalaman manis masa jadi agent topup,

Best! Walaupun aku kena jalan kaki 20 minit pergi dan 20 minit balik untuk gi mall dan bank in modal, aku tak kisah. Walaupun untung dia hanyalah beberapa sen ja tiap kali topup,aku tetap tak kisah. Sebab aku mata duitan! Hahahahahaha, just kidding! Sebab aku sukakan number, aku sukakan kira-kira. Kira modal, duit topup, pusing modal, untung, rugi, bak kata memey; suka,suka,suka…hihi.

Dialog aku dan abang;

AKU:  Nanti kalau abang nak buka perniagaan bb nak jadi akauntan, tukang kira duit.
ABANG: Bb jangan jadi mata duitan tau.
AKU:  Bb nak jadi akauntan family, boleh??
ABANG: Bolehh..;-)
Hihihihi (^_^)

Pengalaman pahit aku masa jadi agent topup,

Hukhuk, setakat ni ada 2 kenangan pahit aku.

Pertama: bila aku masukkan topup tapi tak masuk kat pelanggan, sedangkan duit dalam kredit aku dipotong, nasibla rm5 ja n sekali ja. Aku pun tak tau np jadi camtu. Sedih juga la, mungkin number tu keliru kot, jenis terbaru ni, speakout DG kot kalau tak salah aku..huhuhu

Kedua: bila orang topup tapi tak bayar, maksud aku topup dulu bayar kemudian, kira mesej suruh topup la. Aku tak kisah pun, kawan2. Tapi ada yang jenis tak faham, n ada yang jenis faham. Yang jenis faham ni, dia mesej suruh topup dan bila aku gtau aku kat bilik terus datang bayar, paling lama pun 1-2 hari ja, mungkin aku balik kg, atau orang tu sibuk. Yang jenis tak faham pula, mesej suruh topup, mesej lagi lagi lagi dan lagi tapi tak bayar2, memang la jauh, ikhtiar la sebab kita hutang orang, orang tu tolong topupkan dulu pun dah besar rahmat, kalau g kedai boleh ka nak himpun2 bayar seminggu sekali. Ni sampai 2 minggu. Bukan nak berkira dengan kawan, tapi ada sebab, pertama aku nak pusing modal, kedua klu rm10-20 ok la. Ni sampai rm80-90, adoiiii.. Memang kenangan pahit.

Disebabkan kes kedua tu abang dah bising2 kat aku, yerla baik hati sangat bagi orang hutang banyak2, huhuhu. So, aku ambik keputusan untuk tidak lagi topup kat orang2 macam ni. Dan akan lebih berhati-hati menilai pelanggan, walaupun orang yang kita kenal.

Apa pun aku nak ucapkan terima kasih pada abang yang menyokong aku dari belakang, walaupun untung tak seberapa. (minat punya pasal). Terima kasih juga pada mak dan adik2 kat kampung kerana jadi orang tengah. Maju bisnes topup aku sebab orang kampung datang topup kat umah,hihihi

 NI IKLAN TOPUP KAT DEPAN PINTU BILIK AKU, DESIGN SENDIRI TAU...hihi


hihihi


20 November 2012

1st time drive sorang2

Dah puas nangis semalam, mesej dengan abang sampai terlelap, kul4 pg kot baru tido, pagi ini dengan semangatnya aku outing sorang bawa kereta, 1st time aku drive sorang2! setelah lesen aku berusia hampir 6 bulan lamanya.

Perjalanan,
Start dari BSN, keluar masuk jalan kat TM, keluar kat pintu pagar depan, KERETA MATI!! M.A.L.U..hahaha.. Then g isi minyak kat Caltex balik uum, g COLGIS hantar esaiment, then balik g mall. settle post barang kat adik masih awal,ada lagi 30 minit, g ronda UUM, 

Pengalamam,
Besar2 tak besar UUM ni setengah jam tak terasa pun, kejap ja. Best...tapiiiiiiiiiiiiiiiiii, kat pusat KO K, KERETA MATI LAGI!!!1 aku M.A.L.U untuk kali kedua, but ist ok, aku buat muka kering ja, start balik, masuk gear n jalan. besa la 1st time kot, yes! aku memang GELABAH tahap GABAN..hahahahahahaha..
Buktinya aku tak buka aircond masa g isi myk, balik sampai uum baru aku perasan, patutla peluh semacam, punya gelabah panas pun aku tak rasa dah,hahaha. memang la, klu aku ingat balik mesti aku fikir betapa teruknya aku! Tapi ok la, aku sampai DPP dengan selamat. ;-)

Kata abang,
"Besa la tu cyg.nnt try sewa blk umh. bw krp2 sket. baru cpt cnfdnt."

Abang siap suruh sewa balik umah g,wah2...suruh balik training kat kg! bestnya!!! hihihi
tapi tu la, asa sayang duit plak, sehari rm80 sewa, huhu.

Apa pun pengalaman hari sangat menghepikan aku! walaupun dalam hati sedih,huhu. Aku dah boleh bwa kereta sorang2! abang pun galakkan aku drive salu nak bagi cekap, thanx a lot syg! memang mengharapkan sokongan dari abang. sebelum g tu, siap kol mak gtau, excited! 

GAMBAR HIASAN, tapi ni la jenis kereta yang aku bawa tadi, VIVA hitam! 
LESEN AKU, GAMBAR AMBIK MASA NAK BUAT KAD NIKAH, MUKA SERI PENGANTIN,hihihihihi




* abang kat Miri skang, petang ni naik boat, pasni takdak dah la tempat aku nak cita itu ini, harap contact kat fb ja, tu pun kalau ada line, hope ada la...tak sanggup aku menanggung rindu...;-(


19 November 2012

KEMBALI KESORANGAN

Ingatkan kalau dok kat U aku tak sedih, tapi tetap sedih... tadi abang kol, gtau nak naik flight dah, dalam 11.45pm sampai miri.. tetiba aku jadi sebak, pas letak telefon air mata terus ngalir, sedih... abang g sebulan... jap g aku ok la kot.

Kalau aku kat umah lagi dasyat, yerla, tiap malam abang ada tetiba abang takdak, dok teringat abang buka pintu, abang makan, abang panggil aku, peluk aku, memang lagi terasa kalu dok umah, kat U ni kurang la sikit sebab takdak kenangan abang kat sini, tu pun air mata tetap mengalir lepas dengar sora abang.

Abang gtau abang nak g kerja, aku cakap memang camni tiap kali nak pisah dengan abang, payah sangat nak lepas, berat hati sesangat, tera nak biasa, lepas ni ok la. untung kan siapa yang suami dia sentiasa disisi.

Sebenarnya aku ok ja abang jauh, asalkan aku dapat dengar suara abang sebelum tidur n dapat mesej abang ngadu apa yang jadi kat aku, tapi abang g laut, jarang dapat contact, klu nak contact pun abang yg akan contact aku, klu time aku rindu camna? pendam sorang2, pedih sangat rasa...

Aku terus jadi tak ok. siang malam teringat walaupun cuba untuk sibukkan diri. dulu masa abang kat laut aku mesej kat inbox fb abang, tiap2 malam aku mesej, cita serba sikit apa yg jadi, say gud night. walaupun abang balas kekadang ja. sedih kan. sesapa yang dah kawin akan faham bagaimana bila kita terpaksa berjauhan dengan suami dalam jangka masa yang lama.

Aku pasti akan merindui abg!

*bb tunggu abang...
sayang sesangat kat abang! ---<--{@

16 November 2012

SLOW BLOGWALKING......huhu

Aku mungkin akan slow blogwalking pasni sebab nak fokus kat esaimen n final exam, akan aktif sepenuhnya pertengahan Januari tahun depan, insya-Allah..

Update terkini:
  • adik solehah 4 bulan..;-) 17 Nov 2012
  • No internet 11-14 Nov sebab balik kampung , NOW abg dah bayar sume bil tipon n broadband,Alhamdulillah.
  • 18 Nov aku akan g check darah untuk kali kedua
  • Abang bercuti 13 Oktober 2012-18 Nov 2012
  • 18 Nov malam abang akan bertolak ke KL, flight ke Bintulu 19 Nov pagi..  flight abang petang! dari AOR..
  • Aku kesorangan lagi………………………………………………………………

*Lindungi suamiku ya Allah walau di mana pun dia berada...kerna aku teramat mencintai dia..
.my love;E.Z.R.I.. ---<--{@

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™