17 July 2013

Khabar Berita Dari Abang

Hari pertama

16 Julai 2013, dalam 10.50am lebih abang kol aku, alhamdulillah, hampir saja aku terlepas panggilan dari abang sebab itu panggilan yang ke4, aku tengah mandi masa abang kol tu, abang inform aku yang abang sampai dalam 8.30am tadi, setelah 12 JAM PERJALANAN, bayangkanlah, atas crew boat tu 12 JAM, perghh, demi sesuap nasi, kesian abang, huhu. Moga segala urusan abang dipermudahkan olehNya, amin…

Hari kedua

17 Julai 2013, 9.54am aku dapat panggilan dari abang, no yang sama, hepinya aku, alhamdulillah abang dapat juga kol hari kedua, aku tanya abang camna kat sana, abang cakap ok ja, abang tak boleh kol lama, depa provided telefon dua saja, mungkin ramai yang nak guna agaknya, xpala, nak buat camna kan, abang gtau nnt free abang kol lagi, satu lagi berita dari abang, kat sana internet susah sangat, ashik fail ja, mungkin xdak la kot, kesimpulannya bila tak dapat internet, aku tak dapat la nak berFB dengan abang, just tunggu panggilan dari abang ja skang ni..huhuhu.

Abang standby 24 jam, sebab position abang tu abang sorang ja, so x bleh gilir2, klu dua orang boleh la sorang 12 jam kan, so, anytime orang panggil abang kena turun,  dulu abang pernah cita, dia tak boleh tdo, bila mata dah ngantuk dan dia nak terlelap, dapat kol kena turun, terpaksa la turun, sebab abang ja yang bleh buat keputusan, see, kesian abang kan, huhu. Ni la yang dinamakan pengorbanan, bukan senang nak cari duit, banyak perlu dikorbankan, terutama masa dengan family! Huhu

Tunggu panggilan seterusnya dari abang..;-) i miss you so much!


* 17 Julai 2013, genap la setahun usia Nuraisyah Solehah, sayang, nnt kakak buat satu entry khas untuk adik, nnt bila adik dah besar adik bleh baca..;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™