5 July 2013

Kejap ja ;-(

Kejap ja, memang bukan datang bercuti, bukan datang honeymoon, just datang teman abang keja, lepak dalam hotel tunggu abang balik keja, kuaq g makan, balik layan tv n tdo..  tapi aku tak kisah, sungguh2 aku tak kisah, asalkan jauh dari semua, aku bahagia, hanya aku dan abang ja. Tapi dah nak balik, kejap sangat masa berlalu, balik kampung, berhadapan dengan rutin yang sama, BOSAN!!

Kan best kalau job ni sebulan ka dua bulan ka, sepanjang aku cuti sem, o abang dapat job ni terus, habis ja study boleh aku dan abang menetap kat sini, macam kawan abang n wife dia. Hidup sendiri, berdua n kalau ada anak, dengan anak2, bestnyaaaaaaaaa…

Itu la yang aku selalu impikan, sebab tu aku tak hepi pun bila abang bersuara nak buat rumah area kampung, mintak simpang la, serius aku akan hidup dalam tekanan yg teramat, abang tolong la fahammmmmmm…  aku nak jauh dari semua!!

Aku kat U, xpala aku masih boleh tahan, sebab aku balik seminggu sekali ja, tapi bila aku cuti sem, hari2 berhadapan dengan situasi yang sama, keadaan yang sama, aku tertekan, stress, asa macam nak jerit bagi suma dengar yang aku BOSAN!!

Semalam aku sembang dengan abang, aku cerita kat abang semua yg aku rasa, aku tanya abang, abang ada peluang tak untuk keja sini, abang cakap ada, alhamdulillah, aku gtau abang, aku harap abang dapat keja sini suatu hari nanti, biar jauh dari semua, jauh dari "PORT"!! 

Dengan sepenuh hati aku memohon ya Allah, berilah yang terbaik untuk aku dan abang, amin..


5 comments:

Nao Mei said...

Sian adik cik akak tau...jauh dari suami...tak pe dik adik sabar ye dik..InsyaAllah keberkatan sabar tu indah tau dik....:)

akak doakan adik bahagia dunia dan akhirat..:)

Rosmiza Ali said...

Assalamualaikum..
Salam kenal dari Mieza..
Datang singgah & follow sini dari Mini Segmen Deqla..

Aine Ainun said...

salam kenal..
dari GA deqla...

done follow..=)

Isabel Diaz said...

Semoga Allah memberikan yang terbaik untuk sis dan suami.

Masha Meisters said...

hyyep! salam kenal2...done follow!
dari segmen mini deqla norumara :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™