5 September 2014

Cabaran 30 Hari:Hari 5 3 P'kara anda ingin katakan kpd bks kekasih

3 Perkara yang anda ingin katakan kepada bekas kekasih

Haha, tetiba plak tajuk yang tak boleh blah, tapi ok la, just for fun..

Kita ungkit sikit ek kisah lama, peace yow!!

Sebelum aku couple dengan abang, aku ada couple dengan 3 orang. Dan semuanya diorang yang mintak couple, cewwahh, macam bajet ja kan. Dan semua depa dah kawin pun skang ni..haha

Couple pertama, Atan. Masa ni aku sekolah rendah, cinta zaman kanak2, kehkehkeh, 3 benda aku nak kata kat dia;

1. Hg berlagak gila, jumpa aku kot jalan buat macam tak kenai, padahal kita kawan dari aku darjah3 sampai darjah6 kot, p ngaji sekali, ee nyampah aku.

2. Aku ajin jumpa mak hg, ala dok sekampung kan, tapi dari dulu sampai la aku jarang tegur mak hg, aku nak gtau la, aku bukan sombong o malu, cuma masa tu aku tak berapa nak ramah, kahkahkah

3. Aku hepi tengok hg dah kawin, punya lama hg membujang, mati2 aku ingat hg xmo kawin, sebab aku pernah dengar org kampung cita, hg kata kat mak hg kalau nak cari orang kat hg, hg nak suruh mak hg ja kawin, perghh

Couple kedua. Fikri. Masa ni aku tingkatan 1, nak naik tingkatan 2, gatai dak, haha, dia yg bagi surat nak kawan dengan aku. Panggil abg ngan ayg, ee, geli.... 3 benda aku nak kata kat dia;

1. Kita ni senyap camtu ja takdak kata putus no, tapi sendiri ingat la, dah diam ja tak contact, couple apa menda kan.

2. Tq la sebab mintak couple, terharu, hitam2 camni pun ada org nak, kahkahkah

3. Moga bahagia dengan anak dan isteri tercinta..;)

Couple ketiga. Hafiz. Org panggil bang pit. Masa ni aku tingkatan 3, lepas senyap camtu ja ngan Fikri. Ni pun panggil abang ngan ayang, serius geli, haha. 3 benda aku nak kata kat dia;

1. Kalau aku dapat ulang masa nak jer aku tumbuk2 muka hg bangpit oi. Dapat keja penjara kat Selangor ja pun, terus tak contact, konon sibuk mengalahkan menteri

2. Masa aku perkena hg guna no lain bukan main hg layan, tapi jujur la cakap aku tak sakit hati tera mana pun, tah la, mungkin sebab hg yg beria mintak couple kot, aku steady ja, haha

3. Masa awai tahun tingkatan 4 aku hntr msj mintak putus kan, yala dh senyap camtu ja xdak kata putus, serabut sgt aih. Hg contact aku, konon nk rujuk la nyesal lah bagai, aku nk gtau ni, masa tu aku tak boleh terima hg dah sebab hati aku dah ada org curi, ni kali pertama aku jatuh cinta, padahal aku taktau pun apa perasaan 'dia' kt aku. Sori bangpit, aku lega x terima hg time tu, hihihihi

Selesai sudah 3 perkara aku nk gtau kat ex boy.. Dan............ pertengahan tahun tingkatan 4 tu aku declare couple dgn 'dia' setelah bermesej2 selama 5 bulan, rupanya 'dia' pun ada perasaan yg sama pada aku, waahhhhh..piuwitt.. tq Allah.

'Dia' skang ni dah jadi ayah pada anak aku, hihi

Mohd Ezri bin Ramli, cinta hati ku dunia akhirat, cinta ini masih mekar seperti dulu, tetap utuh di hati, moga Allah terus tetapkan cinta kita hingga ke syurga, amin..;-)


5 comments:

Mardiah Diana said...

Banyak kenangan dgn Ex-Boyfriend...hehe..semoga berjaya dik...

alia azman said...

eemmm..untung laaa...walaupon banyak EX..tp sekali dapat...suami smpai sekarang

mama 3farhanah said...

Banyak betol cinta monyet...mudah-mudahan yang terakhir ni kekal abadi.

sHaRiNa eLyaNa said...

byknya ex..ex..untung dah khwin hihi

fayreen mizan said...

hahahah... sekolah rendah pun dah ada boipren ek? comel je pesanan untuk dia... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™