Lama x masak. Ntah nape mlm tu teringat nak mkn. Tak tau kot org lain memang dah selalu masak gini kan. Aku share juga la kot ada yg 1st time nak try.
Tengok jerr dah terliurrrr.... |
-2 ulas bawang merah
-1 ulas bawang putih
-Telur
-Megi kari
-Serbuk kari 1 1/2 sudu besar utk sebungkus megi
Cara2
-Mestila kupas bawang kan..hihi..
-Serbuk kari digaul sebati dengan perencah megi kari, gaul dgn air yer..
-Minyak tu ikut elok untuk tumis bawang la
-Tumis bawang sampai kekuningan
-Masukkan serbuk kari yg digaul sebati tadi, gaul sehingga pecah minyak
-Bila dah pecah minyak masukkan air ikut banyak mana kuah yg anda nak..
-Bila dah mendidih boleh pecahkan telur, sebiji 2 biji, ikut la..
-Bila telur dah masak, boleh masukkan megi
-Gaul hingga megi lembut..
Klu masin boleh tambah air..
Aku suka pekat..
Selamat mencuba...;)
2 comments:
megi pun sedap dimakan :D
Terliur tengok maggi tu. Teriba lapar. Hehe
Post a Comment