7 January 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri ......



Nak join klik SINI

SAYA BLOGGER DARI KEDAH

1st of all thanx pada blogger AISYAH sebab tag aku, mulanya aku malas nak join, tapi disebabkan aku di tag, terus datang semangat nak join tu..hihi..

Seperti yang tertera kat atas, ku dari negeri Kedah. Tinggal tengah2, nak g Jitra dekat Alor Setar pun dekat. Ok, jujur aku cakap aku tak tau sangat tentang keseluruhan negeri Kedah, tapi kalau nak cerita tu boleh la.

Tempat bermandi manda..

Kat Kedah banyak tempat mandi, ada Bukit Wang, Bukit Hijau, Latabayu, Lata Mengkuang, Titi Hayun, Gunung Jerai, Sedim semua tu jauh dari tempat aku, paling dekat pun Bukit Wang ja. huhu (mungkin ada lagi yang aku lupa nak list) yang aku pernah p Bukit Wang, not bad, tapi air kurang, tandas tak ok, macam kurang titik berat penjagaan, sayang tempat dah cantik tapi tak pandai jaga. Latabayu, ok sangat2 tempat mandi dia besar, luas, tandas pun ok, ada pondok tempat kelah, kira puas hati la nak p lepak dengan family. Titi Hayun, ok la, banyak kali juga aku p, kalau time air banyak memang best la, time air kurang tak best sebab penuh dengan batu2,huhu, toilet jauh. kat atas ada tapi kureng sikit, nak yg elok kenan turun bawah. Sedim, wahh pengalaman pertama p kem masa kat poli, semua tau kan kat sana ada TREE TOP WALK sepanjang 950 meter, aku pernah g, memang jauh gilerr nak jalan tu, boleh tengok pemandangan kat bawah, best sangat tengok keindahan alam dari atas sambil jalan2, sapa gayat tu nasib la..hihi

Makanan

Aku bukan kaki makan n aku jenis tak cerewet sangat bab makan, asal sedapp aku bantai ja, hihi
Tapi antara yang aku suka makan tu Nasi Goreng Siam kat atas Ct Plaza, dekat foodcourt dia. Then Iman char koay teow, kat alor Setar, terbaik..hihi

Last, Pulau Langkawi

Secara ringkasnya Langkawi memang best, banyak pulau2 kita boleh p, aku honeymoon kat sana tau!

gambar honeymoon ~TETIBA~ haha
ISLAND HOPPING


*kalau nak cerita semua tentang Kedah memang banyak sangat, jadi aku cerita yang termampu ja, berdasarkan pengalaman sendiri..


mangsa tag, ngee~
cik amal
cik su



19 comments:

Engku Muzahadin said...

Jambatan sesak naik feri,
Sampai jeti tunggu giliran;
Jenguk sini di senja hari,
Sambil hulur salam kenalan.

Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & FOLLOW sekali` ;-)

http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

rodiyatul akmar said...

singgah sini , done follow awak :)

http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Budak Kampung said...

yong dri perok
naik baseka ke sana sini
meh terjah tmpt yong

http://www.mimbarhatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Bee Shaz wals said...

blogwalking here done follow no34
hope you follow me back tq
hhtp://bee-shawal.blogspot.com

QasehnyaRania said...

ciksu datng amik tag..tenq..ada masa ciksu buat ye ;D

Mohd Lokman Bin Ramli said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini.

http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

Mimie Najib said...

salam kunjugan dari segmen yang sama.. saya blogger dari perak.. :)

kalau sudi singgah sini jap ye.. :)
http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nanti bila2 free blh la jumpa nazirah yer..kita senegeri hihihi

aisyah humaira' said...

blogger selangor dtg terjah blogger kedah. hai ! salam perkenalan. awat comey benar blog ni? follow u ! jom dtg blog comot niera :)

http://www.aisyahhumaira.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Emas Putih said...

haiii sy follow sini. dari segmen sama :)
http://www.kisahemasputih.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

doraemonsaja said...

http://hanumsahaja-26.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html 42follow

Cik Aichrah said...

Singgah dari segmen y sama ^^
dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
Jemput singgah sini gak yer ;)

http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

jaakechik said...

jaa datang dari segmen yang sama...heeee... jaa blogger negeri kelantan..selamat berkenalan!

http://www.jaakechik.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-kelantan.html

QasehnyaRania said...

tag sudah disiapkan

jemput singgah blog ciksu

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

mailey jayley said...

Hai ! Mailey datang melawat ! ! Dari segmen yang sama :) Ohh yaa ! follow done ! ! Jemput singgah ke Kuching , Sarawak ye :)

http://www.maileyjayley.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Cik Que said...

dtg dari segmen sama...selamat berkenalan...^__^

http://cikque90.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

♥Farhana♥ said...

dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya ----> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

salam perkenalan :)

noraznidamadzin said...

dari nogori terbang ke kedah...

teringin nak g langkawi..... tlong bawakkan p sane le x..? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™