13 February 2015

Pemergian yg tak disangka

2 hari berturut-turut aku dapat berita sedih. Pemergian yg tak disangka.

1. 12 Februari 2015, 9.40pm
Perginya seorang ulamak. Yang sangat aku kagumi, yg sangat aku hormati. Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat. Aku umur setahun, 1990 tuan guru start jadi menteri besar Kelantan, dan Ainul umur setahun 2015 ( bulan Mei nnt baru genap ) Tuan Guru pergi menemui Maha Pencipta. Al Fatihah.

2. 13 Februari 2015 lebih kurang 5am, sahabat dari sekolah menengah menghembuskan nafas terakhir.

Semalam aku baca post Kak Nuare, gtau yg Kak Lia, senior aku masa sekolah menengah dulu dalam keadaan kritikal di Hospital Sultanah Bahiyah Alor Setar. Akibat DENGGI. (demam+tarik+jangkitan kuman pada otak)
Serius memang terkejut. Orangnya kecik molek, cantik, 3 tahun tua dari aku. Dok sebelah dorm ja dulu. Aku form 1 dia form 4 masa tu. Ya Allah paling sedih sebab dia ada baby 3 bulan.

Pagi tadi aku baca post Kak Nuare mengatakan Kak Lia dah takdak. Allah. Sebak sangat. Kenangkan anak dia yg masih baby.

Aku baru ja jumpa dia hujung tahun lepas kat Ct Plaza,kami sempat berbalas senyum, tandanya dia masih ingat aku. Dan dia masih tidak berubah. Masih cantik seperti dulu. Allah lebih sygkan dia. Al Fatihah untuk arwah.

Moga anak dia mendapat pengganti yg baik, yg mampu curahkan sepenuh kasih syg sama seperti seorg ibu kandung. Amin.

4 comments:

Aqilah Azmi said...

tambah lagi sorang, student uia pun ada jugak hm :(

tapi mmg terkesuk jugak bila ulama sorang pergi kan... </3

ejulz said...

Alfatihah.. Semoga mereka ditempatkan dikalangan org2 beriman..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™