4 February 2015

Hari Lahir ke 26.

Assalamualaikum.
.
Hepi Birthday To Me.
Hari ni genap 26 tahun.
Sepertinya begitu pantas masa berlalu.

Untuk arwah tok,

Mak, ketahuilah, meskipun 8 tahun telah berlalu, kenangan dan kerinduan masih mengusik kalbu, 17 tahun cek tdoq dengan mak, 2007 mak pergi tinggalkan cek untuk selamanya, 2011, cek kawin dengan abang, tiap kali terjaga tengah malam, 'mak' yg cek panggil, mungkin sebab dah terbiasa mak yg tdoq sebelah cek, biarpun masa tu 4 tahun telah berlalu. Terima kasih atas segalanya, cek sayang mak sangat, dan takdak org yg sayang cek macam mana mak sayang cek! rindunya yaAllah, al fatihah.

Untuk mak,

Terima kasih sebab sabar menjaga cek, dengan adanya Ainul, kini cek tau bagaimana perasaan seorang ibu, pengorbanan, kesabaran, penat lelah. Terima kasih untuk segalanya mak! Cek akan cuba utuk jaga hati mak, agar tiada lagi penyesalan di hari akan datang, moga cek mampu jadi anak mak yang baik. Moga Allah panjangkan umur mak dan diberi kesihatan yg baik!

Untuk ayah,

Penat lelah ayah hantar kami dua beradik pi sekolah, pi Poli, bekalkan kami duit belanja setiap 2 minggu, sedangkan dekat rumah makan apa ada saja, sungguh cek takkan lupa semua tu. waktu ayah bagi duit belanja, ayah hulur duit dengan penuh kasih sayang, tanpa perlu kata apa2, ayah tengok kami, kami tau dalam hati ayah pesan, "belanja duit tu elok2, kita bukan orang senang" cukup dengan renungan ja, kami faham. Sayang ayah!!

Untuk abang,

Tq. Sebab suprise wish hepi birthday reramai!! biarpun berjauhan abang sempat lagi buat sweet2 gitu, bb layan Ainul sampai tak sedar yg dah kul12 waktu tu, bb terima kol dari abang, tgk2 jam sharp 12 tghmalam! Abang beli tv nak letak dlm bilik, rupanya tu hadiah birthday bb, puaslah bb tgk tv pasni ni, macam tgk wayang!! TQ sayang, tapi bb tetap ajak abang pi shopping, dan abang ok ja, serius cakap, shopping adalah perkara paling best!!!


Ok, done ucapan untuk kesayangan2 aku.


26 tahun....






4 comments:

dyanzakhi said...

happy birthday.. singgah sini dan follow :))

Nur Inani said...

selamat hari lahir akak, semoga dimurahkan rezeki dan ceria ceria selalu. hehe :)

SalinaJohari said...

Salam Hari Kelahiran dear....
Moga dimurahkan rezeki...panjang umur...bahagia disamping family tersayang...

QasehnyaRania said...

happy belated besday irah..
alhamdulillah..
ciksu doakan smga irah dikurniakan kesiahtan yg baik, dans ntiasa dimurahkan rezeki
aamiin

ppst: tenkiu tau..
byk hri tak bw.. lupa dah..
terbuka entry last year bru teringat..
maklum le urat dh putus sikit.kikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™