16 March 2013

kantoi~

1st, takdak kaitan dengan abang~ haha

Ok, secara ringkasnya nyerr, cerita tentang ex roomate aku dengan roomate barunya, al kisah kitorang berenam memang la tersangat rapat, ex roomate aku terpaksa extend sem lepas disebabkan kesihatan yang tak mengizinkan, jadi aku dok sorang la sem lepas, bila masuk sem ni, aku di tempatkan di tingkat bawah bersama senior yg muda setahun dari aku, alhamdulillah aku dapat roomate yg 1 pala, along namanya, baik n sweet, haha, mesti dia geli bila aku cakap dia sweet. sori ek along. (dia bukan nak baca pun, blog aku pun dia tak tau, ngeee~ ). OK TUTUP BAB AKU. 

Sem ni ex roomate aku masuk n dapat tingkat bawah juga di blog A berhadapan blog kami, bersama junior lepasan dip yg sama umur dgn dia. Disebabkan kami rapat sesekali kami g la jenguk dia kat bilik, manis n baik ja nampak gaya roomate dia, kitorang pun layan baik.

Siapa sangka cempedak nak jadi nangka, semalam kami balik dari dengar ceramah singgah la kjap tgk ex roomate aku sebab dia gtau dia sakit kaki, roomate dia masuk, member aku ada yang duduk atas katil dia, kitorang pun gaya la nak bangun sebab dia dah masuk, dengan sopan dia cakap " takpa", then terus keluar, kami 4 orang, aku n sorang member aku keluar beli air kat kafe, bila balik suma dah tak da, rupanya diorang naik lepak bilik member aku yg sorang lagi.

Kenapa?? Sebab roomate ex-roomate aku terkantoi hantar mesej kat ex-roomate aku, dia ngadu kat member dia yang kitorang dtg lagi, ramai, n buat pesta kat bilik dia, perghhh, SENTAP 360 darjah. Allah nak tunjuk sifat dan sikap dia yg sebenar, kalau tak kenapa dia boleh tersalah hantar mesej tu kat ex-roomate aku, kalau dia tak salah hantar, sampai sekarang pun kitorang takkan tahu rupanya terselit penuh kebencian disebalik senyuman manisnya di depan kitorang. Kesian ex-roomate aku, nangis2 dia..

Hmm itu kantoi tajuk entry aku, memang tak dpt bayang kalau jadi kat aku... Skang keadaan masih lagi tegang, sorang tersentap habis, sorang lagi macam cacing kepanasan sebab kekantoian yg tidak disengajakan, hamik kau, buat lagi, dapat roomate sikit punya baik, ada ja nak merungut, kitorang sembang jela, ko tak tengok lagi kitorang buat pesta betul2..junior buat cara junior jangan melampau sangat, kalau datang dari poli sepatutnya ko tahu bagaimana keadaan tinggal di kamsis. hadoiii, aku dulu pun dari poli juga, tapi takdalah jakun sangat.

Ex roomate aku cerita, budak tu pun pernah bawa msuk kawan dia n pasang lagu kuat2 dalam bilik tanpa memikirkan ex-roomate aku. ko buat boleh plak yerr.. budak2 zaman skang..hmmm.

* kan dah terpanjang entry ni jadinya..haha

3 comments:

intanfirdaus247 said...

macam kehidupan di kmapus kan..nanti semua dah keja bila ingat balik kdg2 geram, kdg nak tergelak kan

Dianaa said...

eee, teruknya dia. nasib baik tau juga perangai dia akhirnya, kan kak?

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

rambut sama hitam tp hati lain2 kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™