11 August 2015

Family potret Ainul genap 1 tahun

Nak ke klinik cucuk Ainul 1 tahun.
AINUL MARDHIAH hari ni dah setahun 2 bulan 11 hari... Tapi bonda dia baru nak buat entry birthday dia! Al maklumlah, bonda dia sibuk memanjang (sibuk sangat kan) hihi.



Selamat ulang tahun kelahiran yang pertama sayang, bonda sangat sayangkan Ainul. Permata hati bonda dunia dan akhirat. Kena cucuk nangis kejap, then ok ja, tak demam pun... Alhamdulillah..

Sekarang di usia 1 tahun 2 bulan Ainul sangat ringan mulut, potpet bercerita, pandai ajuk apa orang kata, paling best dengar Ainul panggil ‘ayah’, bahagianya rasa..

Jalan belum lagi, tapi satu ja yang mencuit hati bonda, Ainul suka jalan keliling bonda, cukup 1 pusingan Ainul akan kiss pipi bonda, siap ada bunyi lagi ‘mmuuaahh’. Comey sangat!!

Makan pula, ainul still makan bubur lagi, Ainul tak boleh makan nasi, kalau tak Ainul sembelit, berak tahi keras, meneran kemain over, kesian bonda tengok.

Part paling2 sweet, bila bonda tanya ‘kakak ainul mana kakak ainul’. Ainul akan tepuk perut/dada tunjuk yang Ainul adalah ‘kakak Ainul’. Then bonda akan tanya ‘adik baby mana adik baby’, Ainul akan pegang perut bonda then akan kiss perut bonda. Alahai anak, sungguh kau mengerti!

Haa, satu lagi, tengah2 baring elok ja tetiba datang kat bonda sambil sebut ‘bibi, bibi’ pegang perut bonda, rupanya nak bonda tunjuk perut,  Ainul nak kiss!!

Kalau nampak ja ayah mulut tu ringan ja pangail ‘a……yah, a……yah’ serius memang sweet sangat dengar!

Bab memunggah no1 , baju dalam raga, mainan dalam bakul, getah rambut dalam balang comel, barang2 dalam raga (bedak, minyak, minyak rambut, dll), barang atas rak2 yang rendah. Tapi xpa, bonda redha ja, punggah je, nanti bonda simpan.

Semuanya mencuit hati bonda, buat bonda rasa bahagia sangat, moga Ainul membesar jadi anak yang solehah, amin.

6 comments:

Bbwana adienia said...

makin besar dan makin comel ainul..moga membesar jadi anak yang baik,comel dan solehah.. :)

QasehnyaRania said...

makin byk akal kan.
alahai sweetnya bab kiss pipi tu..
dah pandai panggil ayah ye..

happy belated besday ainul
ciksu doakan smga ainul mnjdi anak yg solehah, lembut hati, rajin solat dan berjaya di dunia serta akhirat.aamiin

Nora Karim said...

Alolololo comei betul kakak ainul... hehehe... nanti baby dah keluar jgn gigit pulak tau!

adianiez AIDA said...

indah kan ada anak?
tgk la nanti bila anak dah dua, hu hu hu lebih indah.
havoc!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™