15 November 2015

Betapa aku bersyukur

Hari ke 11 check up kuning Amir Amzar, alhamdulillah dah makin turun, tinggal 90 ja. Esok kena gi check lg, mungkin last day.

Dlm klinik nampak 1 pasangan india, datang cek kuning baby depa juga. Dari pemerhatian aku, wife dia mungkin dlm 1 minggu ke bawah. Sebab jalan pun still kepit2 mcm aku. Steady x pakai stokin. Baju lengan pendek. Maybe cara depa camtu, tiap agama dan keturunan kan lain2 cara.

Ok. Settle ambik darah Amir Amzar, kami tunggu kat luar, selesai suma aku nk kuar tu aku nampak husband india td tengah pakaikan helmet kat wife dia. What? Datang dengan moto?? Jam 12.30 tengahri  lebih kurang time tu.

Sementara abg gi start kereta buka pintu apa semua aku perhati ja gelagat depa. Aku nampak wife dia slow2 naik moto. Mana dengan baby kecik, wallahualam dia operate o normal, tp yg pasti tetap sakit sebab naik MOTO. Sedih! Bersyukur! Allah bagi rezeki utk abg pakai kereta, bila ada anak Allah tambah lg rezeki utk tukar kereta baru. Allahuakbar, dlm kita dok merungut kekurangan itu ini. Ada lg yg lg susah. Tak dpt aku bayangkan naik moto kena kangkang (maaf klu kedengaran kasar). aku yg naik kereta ni pun terkepit2 lg, x berani. Dengan time tengahri matahari terpacak bawak anak kecik tah jauh tah dekat rumah depa. Bila kita tgk keadaan camtu. Betapa aku bersyukur.

4 comments:

Ibu Lala said...

Syukur dgn apa yg ada kan. Tahniah for the second bb.

Kim Chaa said...

Zaman sekarang kita selalu tengok orang atas kita , tambah3 orang sekarang suka post gambar yang membuatkan kita jeles sampaikan kita terlupa, ada lagi susah dari kita. Huhu .. maaf terbebel dekat sini pulak . :D

QasehnyaRania said...

kan. betul tu.
semoga dipermudahkan semuanya..
selamat berpantang dear :)

Bunda_nora said...

Salam ukhuwah dari BUNDA...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™