20 April 2013

ADIK PUTIH..

Nuraisyah Solehah, 17 Sep 2013 genap la 9 bulan...
Perkembangan terkini, dah pandai lepas tangan bila berdiri, tak pandai nak melangkah lagi...

Putih, itu la nama timangan adik.. comel kan nama tu...PUTIHHHHHH!!! Kami selalu panggil dia gtu, bila dia tengah ralit main, panggil 'adik' buat tak tau. panggil 'solehah' buat tak tau, tapi bila panggil 'putihhhh' terus kaleh, hihihi... dia pun dah terlebih alert dengan nama tu..;-)

Kenapa tak panggil adik? aku dah terbiasa panggil adik 2nd bongsu tu 'adik', yerla, 13 tahun kot dia jadi bongsu, dan 13 tahun juga la aku panggil 'adik' ingat senang nak tukar ke panggilan lain... bila dah dapat adik baru kekok nak panggil adik.. dan skang aku dah terbiasa panggil adik solehah dengan panggilan 'putih' hihihi

Kenapa putih? Aku la start panggil 'putih pungguk' nama yg selalu mak abang panggil masa abang kecik2 dulu, aku plak terpanggil adik camtu, balik kampung ja panggil 'manaaaa putih pungguk kak ni', hihi, terus lekat panggil putih..;-p

Kebetulan plak skang tengah pemes lagu putih2 melati, aku balik ja mesti nyanyi lagu ni kat adik, tapi ambik chorus ja la...hihi

Lirik Lagu Putih Putih Melati - ST12

Siapa bilang aku seperti dia
Siapa bilang aku cintai dia
Sesungguhnya aku tak benar-benar cinta
Kerna kau tak seputih melati

Kalau ada hitam pasti ada putih
Jika hatimu kelam tak mungkin bersih
Tak usah kau lanjutkan ‘tuk berbagi kasih
Kerna kau tak seperti melati

Chorus
Putih-putih melati
Merah-merah delima
Siapa yang baik hati
Pasti ku terima

Dengar lagu ni mesti ingat adik solehah..huhu

Ni dia my sleeping beauty...

Sucinya muka  budak2 kan, patut la orang kata sehalus kulit bayi...


4 comments:

Baiyah said...

putihh..nama panggilan yang unik kan..hihi
Comel la~_^

Isabel Diaz said...

MESTI CANTIK BILA DAH BESAR NANTI (^_^)

intanfirdaus247 said...

alolo comelnya...sweet je nama putih ..nama manje ye

IntaNBerliaN said...

oo jauh gak beza adik bongsu nazirah kan...

dia pun mesti suka panggil putih sebab tu dia kaleh.. hihii

comel je kan.. mmg suci murni je muka ank2 ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™