6 April 2015

VITAMIN LENGKAP UNTUK IBU HAMIL

Tahniah kepada bakal-bakal ibu yang sedang hamil..entry kali ni nak kongsi tentang vitamin untuk ibu hamil..
 

ESP
Membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan :membina placenta dan sel tubuh bayi,mencantikan kulit bayi..

Selain tu ESP juga untuk menguatkan rahim, sebab ada sesetengah orang yang rahim lemah ketika mengandung dan boleh menyebabkan keguguran. ESP juga mencantikkan kulit ibu..;-) gebu jer, kalau bulan puasa, ESP sangat membantu untuk memberikan tenaga kepada ibu hamil agar bertenaga sepanjang hari..;-)

Tahan 2 bulan tau, berbaloi sangat!! Dalam pantang pun sesuai sebab ia memberi nutrien yg cukup untuk menghasilkan susu badan!! kalau amal dari sedang mengandung, insyaAllah lepas jer baby lahir susu meriah jer, baby pun kenyang!!
VITA LEA
Melengkapkan kekurangan nutrien ibu mengandung yang banyak diserap oleh bayi,mencegah anemia..

Kalau korang nak tahu, ibu hamil sering mengalami HB low, iaitu kepekatan darah yg kurang, maksudnya cair la, memang sangat bahaya untuk kandungan.

Untuk ibu2 hamil yang HB low memang sangat digalakkan ambik Vitalea!! Aku sendiri amalkan Vitalea time ngandung, alhamdulillah HB naik!! Boleh baca entry INI aku ada cerita lebih lanjut.

OSTEMATRIX
Menyokong bekalan kalsium dalam tubuh,pembentukan tulang,sistem saraf,otot dan hati yang sihat,mencegah masalah kejang @ simpul biawak.

Korang perasan tak ibu hamil selalu alami SEMBELIT!! Nak ambil ubat julap bagai dikata la sebab tengah hamil. Cuba OSTEMATRIK, InsyaAllah, lawas!!!  
Kalau ibu hamil yang tak boleh nak telan susu, 1 biji Ostematrik dah bersamaan segelas susu.

Jangan tak tahu yer, kekurangan kalsium ketika hamil boleh menyebabkan gigi kita reput, tulang kita jadi rapuh, sebab ketika hamil, kita memang perlukan lebih kalsium, untuk kita dan baby!!

Pernah tengok orang alami gigi camni

B COMPLEX
Dilengkapi dengan asid folic dan lapan vitamin B beserta folic acid yang penting untuk saraf.

Selalu ibu hamil ambik asing2 kan Vitamin B dengan Asid Folic, dalam Vitamin B shaklee memang dah ada asid folic yg cukup untuk keperluam ibu hamil. 


VITA C
Jangan tak tahu yer, VITAMIN C SHAKLEE ni ada perlepasan berterusan tau, sustained release, ia juga merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi, menguatkan sistem imun badan ibu dan bayi, perasaan tak kalau ibu hamil selsema tak dak ubat, tanggung la lama mana pun selsema tu, dengan adanya Vitamin C ni, telan ja 2 biji, insyaAllah!!

1 tablet ni 500mg bersamaan 7 1/2 biji oren. mampu ka nak telan 7 1/2 biji oren sekali gus, jenuh ulang kencing, haha

500mg ni, dia lepas 100mg setiap 1jam, maksudnya setiap jam badan kita akan terima 100mg bersamaan 1 1/2 biji oren. berbaloi kan!!  

Mengadungi DHA dan EPA untuk pekembangan otak bayi dalam kandungan..

  • Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin.
  • Membantu perkembangan memori janin
  • DHA yang terkandung dalam omega guard Shaklee merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina janin
  • Bagi ibu pula, ia dapat mengawal tahap kolestrol dalam badan
  • Membentu ibu mengawal berat badan berlebihan secara semulajadi
  • Sistem imun tubuh berada dalam keadaan baik, ibu jarang dijangkiti penyakit deman & selsema. 
Bukan tak tahu kita ni time mengandung, melantak tak hengat!! haha, sedaq2 dah over weight!! dengan Omega ni boleh la nak kawal supaya tak terlajak kembang!! kuikui

OK, kalau ada apa2 nak tanya boleh terus whatsapp 0194090064

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™