13 April 2015

Ainul Bakal Dapat ADIK

Last period 22 Januari 2015, alhamdulillah sejak Ainul lahir, aku start period tanpa senggugut lagi, syukur Alhamdulillah.

Tanggal 16 Mac 2015 merupakan hari ke54, dan aku masih belum period. Sengaja aku beli UPT untuk tengok sama ada aku mengandung atau period aku terganggu. Masa ni abang takdak, abang kursus di KL. Balik kerja tu aku dah tak sabar untuk tunggu subuh esok pagi, aku redha ja, masa mandi tu aku terus check. Dan.............................................

.
.
.
.
.
-
Terkejut sangat bila tengok result naik double line, laju ja line kedua tu naik, sama macam aku test msa ngandung kat Ainul dulu, hihi, senyum tu masyaAllah! Kami rancang sendiri, ini memang rezeki Allah nak bagi, rezeki yg tak disangka-sangka, biarpun jauh di sudut hati rasa fobia masih ada, sesungguhnya aku yakin Allah lebih tahu apa yg terbaik, dan dia sebaik2 perancang.

Aku ingat nak suprisekan abang tunggu abang balik hari Khamis tu, tapi dah x sabar aku send ja pic ujian UPT tu kat abang, abang hantar muka terkejut, hihi. Abang cakap pi scan dulu.


SCAN PERTAMA

17 Mac aku ajak pak mertua aku p klinik, aku tak gtau nak pi buat pa, kami pi semua, my MIL, adik ipar aku n Ainul, sampai ja klinik tengok2 pendaftaran tutup, huhu. Kami pun lajak pi makan2, kehkeh.

Esoknya, balik kerja aku pi sendiri. Masa scan tu doc kata kecik lagi, setitik ja nampak, nak ukur pun tak boleh lagi, tapi kamu memang sah mengandung!! Nanti lagi 2 minggu mai scan lagi sbb kita nak tau berapa minggu, berdasarkan tarikh period kamu sepatutnya dah 7 minggu tapi dari scan ni saya rasa baru 4 minggu. Begitulah penjelasan doctor.

 
Nampak tak kawasan yg aku bulat tu, doc gtau, 2 titik tu baby n tali pusat, hihi, alahai...;-). Tapi tetap teruja sebab doc gitau confirm mengandung, hihi

SCAN KEDUA

10 April 2015, Jumaat, lebih dari 2 minggu dah, aku ajak abang p scan, hihi. Bawa Ainul sekali sebab kami nak terus ke Tasik. Jejalan lagi!! Sampai klinik orang tak ramai dalam 15 minit nama aku dipanggil, abang tak masuk takut Ainul nangis. Aku masuk sorang, masa scan tu doc tunjuk, ya Allah, syukur Alhamdulillah, adik AINUL membesar dengan baik, aku Nampak dia dok gerak2, doc tunjuk jantung dia tengah degup, kepala dia, badan, sempurna, sama macam aku scan Ainul waktu Ainul 11 minggu, cuma yg ni kecik ja, sebab baru 9 minggu.

Nampak tak bulatan tu?? Dah besar kan? ;-) syukur Alhamdulillah. Doc pun hepi tengok baby membesar dengan elok. Sebab masa 1st scan dulu kan kecik sgt, doc takut something jadi, sebab tu doc mintak aku datang lepas 2 minggu. Terima kasih Ya Allah!!

Ainul bakal dapat adik!! Minggu depan baru nak pi buat buku merah.
Doakan aku kuat dan baby dalam kandunganku sihat yer!!

14 comments:

Mar Mansor said...

alhamdulillah..tahniah ye..semoga ibu dan kandungan sihat2
last week baru je buat buku merah kat KK..

Farah Waheda Wahid said...

Alhamdulillah, tahniah nazirah...akak tumpang happy untuk nazirah...

bb_nona said...

TAHNIAH !
WAH ! NAK DPT ADIK YEE AINUL ~
HE HEE~

SEMOGA SELAMAT YE SPNJG PROSES PREGNANT NI , bykla leh update entri nantii..hihi~ :)

meh singgah SINI JAP..BG KOMEN SIKIT ~

http://nonasani.blogspot.com/2015/03/contest-petua-dan-herba.html

Afiqah said...

wahh bertambah geng lagi lah jawabnya..kita pun rancang sendiri juga..tapi dah namanya rezeki kan..tapi tu lah akan penat sikitlah nnti..

IntaNBerliaN said...

Wah seronoknya... TAHNIAH!!! akak tahun depan baru nak plan... hahhah... Kene plan tarikh kali ni sebabnya akak nak cari date bersalin selepas parent akak balik dari haji tahun depan... hehehh..

tahniah tau... Memang rezeki kan... Macam nilah biasanya, ada orang yang mula2 nak dapat susah tapi sekali dah dapat.... berderet kat belakang.. ehheh... Bagus2... akak suka dengar pasal orang prgnant ni... kikikiii

Sheila Salim said...

assalamualaikum..alhamdullilah rezeki bestnya. saing2 lagi la kita bersalin hehehe jaga diri baik2 ok ~~~

hidayu ayumie said...

alhdmullilah tahniah nazirah
semoga ibu dan baby selamat semuanya
ainul da sedia ke nak jadi kakak tuu

Nao Mei said...

TAHNIAH DIK...LAMA AKAK TAK MAI...
AINUL DAH NAK DAH ADIK DAH....
ALHAMDULILLAH TAHNIAH DIA

Raihanah Ahmad said...

alhamdulillah, tahniah ya. best dapat baby

Najihah Abdul Mutalib said...

Tahniah sis! Semoga Allah permudahkan perjalanan 9 bulan lgi..

QasehnyaRania said...

TAHNIAH SEKALI LAGI..
suka suka suka ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™