5 April 2015

Lelaki busuk??



Tajuk tak boleh blah kan..
Hihi, ada kisahnya. 

Sejujurnya aku memang tak boleh bau badan lelaki atau perempuan yg busuk. Entry kali ni aku nak cerita bab lelaki. Yes, ada banyak jenis manusia, ada yg badan dia semula jadi takdak bau, ada yang jenis kena pakai diadoran selalu, ada yg jenis bau kuat yg teramat.

Sungguh aku sangat2 stress bila berhadapan dengan lelaki yg berbau, bukan nak hina, tapi itu kan atas diri, boleh jer pakai diadoran, boleh jer sembur minyak wangi, paling teruk time naik bas, masyaAllah. Azabnya sementara nak sampai ke destinasi, tapi mostly masa aku study dulu, lelaki melayu jarang berbau, suma wangi2 ja, yg nak bau teruk student foreigner, sori to say, yg belah2 arab tu, pergh!!

Ok, cerita bab bau ni, ada sorang mamat aku kenal, aku tak tau la apa masalah dia, tapi badan dia macam orang tak mandi, huhu, jujur yer aku bukan nak hina dia, just untuk pembaca ambil ikhtibar jer, lagi pun aku tak dedahkan sapa mamat tu. Logik kalau dah tengahari badan berbau, ni pagi2 buta pun dah bau, hadoi, camna bini dia boleh tahan? Tak tau la kot dengan bini dia, dia wangi kan, aku bukan la demand nak orang wangi ja kalau nak dekat dengan aku, tak wangi pun tak pa, asalkan tak busuk, haha.

Rimas kalau dekat tau, aku cover2 tutup hidung, kang dia terasa pulak kan, tapi memang tak tahan la, tambah keadaan aku yg macam ni, silap2 mau aku muntah depan dia, huhu. Badan manusia semua ada bau, ikhtiar la, letak diadoran ka, kapur makan ka, masa mandi tu tenyeh dengan limau purut ka, masa nak datang kerja, sembur la sikit perfume, minyak atar yg sebotol RM7 pun wangi tak sangga kalau calit secoet. 

Korang2 yg lelaki ni tolong yer, jaga bau badan, pompuan tak suka tau lelaki busuk!! Ngeh ngeh. Yg pompuan pun sama juga la, nak tau bau badan sendiri, bila buka baju cium kat bahagian ketiak, kalau berbau tu, sendiri mau ingat la, kita bau pun nak muntah, apatah orang sekeliling, nak makan pun hilang selera tau!!

5 comments:

Eny Abdullah said...

kene tegur depan depan hehehe tu mungkin dia tak tau sebab kdg2 bila kita dh biasa dgn bau busuk atau wangi, hidung kita tak akan bau lagi.. tapi org sekitar yg akan bau..

Inani Hazwani said...

fengsaaaan kalau badan berbauu.

nurul syafiqah said...

Lagi2 klo banglaa...adoiii ..pitam nokk

Maria Firdz said...

Hmm... Kalau lelaki luar negara lagi la lain macam baunya...

Kathy R'bain said...

Pernah juga kena mcm ni dlm flight... Mcm nak pngsan di buatnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™