13 February 2014

Hobi Baru Abang...

Salam, awal Feb hari tu sebelum birthday aku dan abang, abang ada beli something, “BASIKAL” hihi… rupanya cik abang aku ni ada hobi baru, bagus la, untuk kesihatan juga kan, masa baru beli dulu tak sempat nak snap gambar, abang dah kayuh dah berabuk bagai, baru la gatai tangan nak ambik gambar, hihi..

Masa abang baru beli tu, aku gtau dah hasrat nak letak dalam blog, dengan spontan abang cakap, letak tajuk “hobi baru abang” sebab tu la aku letak tajuk tu, tapi dah seminggu lebih baru la berupdate tentang basikal abang tu.

Untuk pengetahuan semua, cuaca kat KEDAH area Jitra ni TERLAMPAU PANAS, asa macam dok kat Gurun pun ada, bahangnya masya-Allah. So, abang akan mulakan kayuhan lewat petang, pusing area kampung ja,dalam 30-45 minit camtu, kalau kayuhan jauh o abang kayuh slow lajak pi 1 jam.. ok la tu, keluar juga peluh kan..

Selalunya abang akan keluar pukul 5.30-6.00 petang camtu, ikut keadaan dan cuaca. Skang ni kan panas, kul 6 pun panas lagi..kul 5 macam 12 tgh hari panas dia...

Haa, aku sempat snap pic abang dua tiga keping masa abang nak keluar g mengayuh hari tu, nak tempek dalam blog buat kenangan, nanti anak aku boleh baca apa ayah dia buat masa zaman muda mudi, hihi


Ini la buah hati baru abang, kalau gaya tak pregnant ni, mau aku kayuh pusing kampung juga, hihihi
Tengah siap nak gerak dah, set, baju, short , sport, earphone n topi..bergaya x? hihi

Yeahhhh!! Ready dah nak gerak ni, salam cium tgn suma hantar dengan pandangan mata, ;-)
Hihihi.. layan ja hobi baru abang ni, nak fit kan balik lemak2 tepu yang dijaga setelah hampir 3 bulan bercuti...

5 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. bestnya naik basikal.. teringin nak kayuh.. hihi

Nao Mei said...

amboi dik...amacam chat tak nie...lamaa tak mai blog adik...bb sihat tak..:)

misz sheyla said...

tgok basikal teringin pulak nak naik...haah skang panas betul...malam pun panas..berbahang rasa

Isabel Diaz said...

Teringin gak nak berbasikal dekat kampung tapi malu. Hahaha.

QasehnyaRania said...

mmg best bila berbasikal kan.
tu la mak habaq panas terik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™