7 February 2014

Baby kecik dah start kick!

Salam Jumaat semua, alhamdulillah, masih sihat, masih bernyawa..

Haa, nak cerita pasal baby kick ni, sebenarnya aku rasa denyut2 tu sejak minggu ke 18 lagi, tapi aku tak yakin itu tendangan, aku ingatkan angin dalam badan aku, aku tanya orang pun orang tak pasti, aku lagi la tak pasti kan, bila search dalam internet pun tak dapat penjelasan yang memuaskan hati aku.

Camna asa tu?? Asa dia cam something denyut kan perut, then ada timbul macam nadi tu kat kulit perut kita, kejap ja, nama pun macam nadi kan, then hilang, timbul balik, dulu jarang2 sekali, sekarang dah makin kerap, teruja sangat tiap kali rasa.

Camna boleh tau tu tendangan?? Adik aku la yang gtau, aku whatsup dia, tanya apa yang dok berdenyut kat perut aku, macam nadi tu, angin ka, dia gtau angin apa nya, tu baby tendang la tu, hang ni…..hahaha.. mana la aku tau kan tu baby tendang, aku search semua perut berombak ombak, aku bajet camtu la baby tendang, haha, rupanya baby aku ni kecik lagi, camtu ja la dia mampu tendang..

Haa, tengah menaip ni pun dok tendang2 juga, bila aku usha x nak plak tendang, hihihi, nak aku bagi perhatian kat dia ler tu, manja betul, hihi, aku memang rajin layan pun, dulu aku pernah baca satu blog tu, dia baring layan baby dia kick dekat2 sejam, aku pun pelik, skang aku sendiri yang alami, rupanya best sangat, bila kita baring then layan ja tengok dia dok tendang2 perut, sejam pun tak terasa, ralit, hahahaha…


Pengalaman ni sungguh manis buat aku, terima kasih ya Allah anugerah aku saat2 indah ini… moga doa2 insan di luar sana untuk bergelar ibu dimakbulkan, amin..dan buat bakal2 ibu, jaga kandungan anda sebaiknya, kerana ia adalah anugerah yang tidak ternilai… ;-)

pssss, nak habiskan entry ni, nak makan durian, bapak mertuaku baru bawa balik!! nyummyyy!!!!

6 comments:

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Isabel Diaz said...

Wah, dah semakin membesar dah baby. Tahniah sis. Semoga dipermudahkan urusan.

msredcheesecake said...

seronok kan... kekadang rasa cam nak gelak2..hhee

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awk, sheila pun start rasa baby masa 18weeks. skrg makin rancak dia bergerak, ni tengah komen blog awak baby kita buat ombak. hahahahaaa tak ralit haihh layan anak kannn (",)

QasehnyaRania said...

nak juga.. tk sabar nak tgk sendiri dan alami sendiri
ingt lagi masa kt penang, ada kakak tu siap bg pgg lg bila dia ada rasa tendangan baby dia. hihi

misz sheyla said...

seronok kan..kite pun baru 2 3 hari ni terasa....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™