17 February 2014

Gelagat seorang KERANI PEJABAT PEREMPUAN dan TUAAAAAA


Pelajar lelaki: saya nak tanya penyelia tesis. Dia pun bagi la nama apa program apa.
Kerani: awak kena lecturer A, tajuk abc.

Pelajar lelaki: kawan saya, nama, n program
Kerani: Lec A juga.

Pelajar perempuan yang beratur belakang tu (aku lerr)

Pelajar perempuan: gtau kerani nama apa, no matrik.
Kerani: apa ni?

Pelajar perempuan: Nak cek penyelia tesis sambil tersenyum simpul, malu2 ( kaunter tu memang untuk cek tesis jer pun)
Kerani: Program

Pelajar perempuan: program apa n nama apa.
Kerani: Lec B

Pelajar perempuan: Boleh tau tajuk saya
Kerani: Sekarang ni awak buat tesis ka saya buat tesis.

Pelajar perempuan: just nak confirm balik (muka dah merah padam sentap 360 darjah)
Kerani: bla bla bla apa tajuk awak buat ni, saya pun tak faham

Pelajar perempuan: xpa2, saya dah ingat, masih boleh tersenyum, sambil tahan malu utk kedua. Nak cek untuk kawan.
Kerani: ( Dengan kereknya ) suruh dia mai sendiri!

TERIMA KASIH

Kesimpulan:

Kalau lelaki bukan main hang layan, habaq sekali tajuk, nak cek kat member pun boleh,

Ya Allah terima kasih beri aku kekuatan dan ketabahan waktu tu, ingat kerani tu dah baya KAK TON ja…

BUDI BAHASA BUDAYA KITA

3 comments:

QasehnyaRania said...

kan. selalu mcm tu. nape erkk?

QasehnyaRania said...

kan. selalu mcm tu. nape erkk?

misz sheyla said...

pernah kena mcm ni..lelaki bukan main lagi layanannye..tapi bile turn kite perempuan ni..memang azab betul mulutnye..kite ni tahan je la sabar...kang menjawab kate kurang ajar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™