7 February 2014

5th Check up Klinik Desa

Kandunganku hari ni genap 22minggu, kejap ja kan, masa g check up ni 21 minggu 2 hari, senang nak kira sebab genapnya hari Jumaat, check upnya hari Ahad, jadi akan lebih 2hari.. Sama juga masa gi check kat KK hari tu 20 minggu 2 hari..

Tapi kali ni check up waktu 21 minggu 3 hari sebab nurse keja half day ja Ahad tu, diorang nak gi melawat baby dari rumah ke rumah. 3.2.2014.

Check up kali ni agak mengecewakan sebab semuanya serba tak kena, salah aku juga sebab tak konsisten makan ubat, aku tau makan ja, ubat x makan juga, ni la akibatnya, tekanan darah rendah, Hb low, air kencing alhamdulillah ok..;-) buat masa la aku hanya ada masalah dengan Hb ngan Bp ja, air kencing n berat alhamdulillah ok.

Disebabkan Hb aku low, aku kena gi pula lagi 2 minggu untuk check, klu low juga kena g KK suntik ambik darah. Nazirah please consistent time makan ubat tu!

Minggu depan nak gi scan 3D insyaAllah..;-)

Kesimpulannya: 

5th check up 3/2/2014
Berat : 47kg ( timbang kat KK 26/1 46.1kg )
Baby : 21w3d
Hb : 10.6

Bp : R 90/60 L 90/70 ( sebelum ni check kat KK 110/70 )

Psssss, baby dah start kick, makin kuat dah skang, nanti aku story bab ni k..

Ya Allah moga baby dalam kandungan Nazirah sihat selalu, amin...

5 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. wahh bestnya baby dah start kicking. masa tidur terganggu tak? heee sila konsistan makan ubat ye mak buyong. sheila minggu in shaa Allah nak scan 4D.. cepat update next story dear (",)

QasehnyaRania said...

auuuww.. bestnya.
zirah cba makan bayam merah n kerang, delima. in shaa Allah

Wana Owen said...

Hb kita pun rendah time last checkup baru ni.bacaan 10.berat pulak naik 2kg.huhu...

Mrs.Wanida said...

bw here.. hari tu sy pon low jgk.. tp 10.6 tu dah tahap low sangat ke ek. x bape paham lah bab darah2 ni. Doc pon xpnah nak cakap hb ok ke, rendah ke.. tensen2.. pstu suruh minum air gula terus xmoh pergi. hahaha!! *eh,panjangnya comment* ;p

Isabel Diaz said...

Semoga dipermudahkan urusan sis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™