23 October 2013

BBQ raya kedua aidiladha

Alhamdulillah pelan dalam masa semalam, abang la teringin nak makan ayam bakar, so, tong3 la sorang berapa tah, sekali dengan Wan, Abang Bok (abang ipar Wan). Petangnya dalam kul 5 pas solat asar aku dan abang bertolak ke rumah Kak Ina.

Bertukus lumus la kami ni, buat simple ja, ayam bakar sup daging ngan sup ayam, then air asam, bab kukus tu abang la jaga, wahh, boleh plak yer, terbaik la, hihi

Settle kukus, perap, abang ngan abang bok buat bara api, then diorang bakar, sementara kak ina sibuk buat sup dan aku sibuk membasuh mana2 pinggan yang ada, taknak nampak semak sangat.

Ok la, walaupun ringkas, tapi sedap ja makan ramai2, sempat juga la tangkap gambar 2,3 keping,gambar pihak laki ja, pihak pompuan tak sempat nak tangkap, huhu

abang tengah jaga ayam kukus, siap set time lagi, proper betul, hihi
abang ngan abang bok tukang jaga ayam bakar..

setengah yang dah masak, aku g mengacau ja, ambik gambar masuk dalam balik..hihi


Psss..entry berita gembira tak habis karang lagi, publish yang mana ada dalam draft dulu la, hihi

2 comments:

Isabel Diaz said...

Wah, bestnya dapat makan2..

Liza Licha said...

siap ada kipas lagi tu. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™