20 November 2012

1st time drive sorang2

Dah puas nangis semalam, mesej dengan abang sampai terlelap, kul4 pg kot baru tido, pagi ini dengan semangatnya aku outing sorang bawa kereta, 1st time aku drive sorang2! setelah lesen aku berusia hampir 6 bulan lamanya.

Perjalanan,
Start dari BSN, keluar masuk jalan kat TM, keluar kat pintu pagar depan, KERETA MATI!! M.A.L.U..hahaha.. Then g isi minyak kat Caltex balik uum, g COLGIS hantar esaiment, then balik g mall. settle post barang kat adik masih awal,ada lagi 30 minit, g ronda UUM, 

Pengalamam,
Besar2 tak besar UUM ni setengah jam tak terasa pun, kejap ja. Best...tapiiiiiiiiiiiiiiiiii, kat pusat KO K, KERETA MATI LAGI!!!1 aku M.A.L.U untuk kali kedua, but ist ok, aku buat muka kering ja, start balik, masuk gear n jalan. besa la 1st time kot, yes! aku memang GELABAH tahap GABAN..hahahahahahaha..
Buktinya aku tak buka aircond masa g isi myk, balik sampai uum baru aku perasan, patutla peluh semacam, punya gelabah panas pun aku tak rasa dah,hahaha. memang la, klu aku ingat balik mesti aku fikir betapa teruknya aku! Tapi ok la, aku sampai DPP dengan selamat. ;-)

Kata abang,
"Besa la tu cyg.nnt try sewa blk umh. bw krp2 sket. baru cpt cnfdnt."

Abang siap suruh sewa balik umah g,wah2...suruh balik training kat kg! bestnya!!! hihihi
tapi tu la, asa sayang duit plak, sehari rm80 sewa, huhu.

Apa pun pengalaman hari sangat menghepikan aku! walaupun dalam hati sedih,huhu. Aku dah boleh bwa kereta sorang2! abang pun galakkan aku drive salu nak bagi cekap, thanx a lot syg! memang mengharapkan sokongan dari abang. sebelum g tu, siap kol mak gtau, excited! 

GAMBAR HIASAN, tapi ni la jenis kereta yang aku bawa tadi, VIVA hitam! 
LESEN AKU, GAMBAR AMBIK MASA NAK BUAT KAD NIKAH, MUKA SERI PENGANTIN,hihihihihi




* abang kat Miri skang, petang ni naik boat, pasni takdak dah la tempat aku nak cita itu ini, harap contact kat fb ja, tu pun kalau ada line, hope ada la...tak sanggup aku menanggung rindu...;-(


7 comments:

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nazirah tinggal mana?...besa la tu pestime bw keta

NaZiRaH... said...

nazirah tinggal kat matang kong..np kak?

IntaNBerliaN said...

bila dpt sokongn dr hubby mmg kita rs eppy kn :-)

NaZiRaH... said...

yer akak,memang hepi sangat, baru ada semangat nak apa pun...;-)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

la matang kong kat ngan gunung keriang tu ker?

NaZiRaH... said...

yerla akak, macam tahu jer,akak dok mana?

QasehnyaRania said...

gunung kreinag dekat je ngn umh tok ciksu.
tok ciksu dok kat aloq gonchaq(betoi dak eja)..hihi

paksu dekat bawah gunung kriang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™