15 July 2015

Abang balik!! Supprise!!






12 Julai 2015 Ahad, petang tu abang kol, abang cakap dengan mak, tetiba mak bagi telefon kat aku sambil nangis, haa sudah, dah kenapa MIL aku ni, aku pun cepat2 tanya abang, rupanya mak sedih sebab abang gtau TAK BALIK RAYA. My MIL memang sensetif sikit bab2 ni, laju ja air mata kuar.

Masa tu aku tengah kendong Ainul, hmm, abang ni, sebelum2 ok jer xdak nak feeling sedih2, petang tu lain pulak, sekali aku pun nangis dengar suara dia, haish!!

Last2 Ainul pun nangis, macam tetahu ja ayah dia tak balik raya, abang gtau nanti abang kol lain. End.

Malam tu dalam bilik, aku tengah main2 dengan Ainul layan dia sementara dia nak tidur, sekali MIL aku ketuk n bukak pintu, ‘EZRI BALIK’ terkejut aku, Ainul pun coih bangun duduk mata bulat, terus aku kendong Ainul kuar bilik. Laaa… balik sungguh rupanya!! Eeee…saja nak buat supprise!!! Salu camtu!! Petang tadi beria cakap tak balik, aku tanya abang, petang tadi gtau tak jadi balik tu abang kat mana, KLIA katanya, ish ish, bertuahkan, laki sapa lani!!

Apa pun, syukur lhamdulillah, kami dapat meraya bersama lagi tahun ni, rezeki abang dapat balik raya dengan isteri dan anak2, ada ja member2 abang kat sana yang tak dapat  balik, huhuhu.

5 comments:

Mila Hilas said...

yeaaaaaaaaa..bestnyeeeeee kan suami ad bersama..selamat hari raya awak :-D

izzeyda said...

adoii memang surprise kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™