31 December 2014

Ainul Mardhiah genap 7 bulan..

Alahai bonda tangkap gambar Ainul tak pakai baju.. seksi laaaa....hihi

Assalamualaikum..

31/5/2014 ->31/12/2014..
Ainul Mardhiah binti Mohd Ezri genap 7 bulan. Cepat masa berlalu. Masih terbayang saat dia dalam perut. Masih terbayang saat sakit melahirkan dia. Allah.

Perkembangan Ainul..

4 bulan dah pandai aleh2 badan
5 bulan dah pandai meniarap
6 bulan dah pandai ke belakang
7 bulan dah pandai ke depan pusing2 360˚

Dah pandai gelak ngekek2..
Dah pandai sebut mamamamama, babababababa..hihi

Masih menyusu badan, kadang2 ja campur susu formula, klu aku drive atau time tdo buai then bebai..

Dah start mkn makanan luar sejak 6 bulan. Bubur nasi kosong, bubur nasi + carrot, bubur nasi +ubi kentang, bubur nasi + ayam. Semua Ainul makan tanpa ada sebarang masalah.

Apa yg aku selalu cakap dengan Ainul, Ainul anak yg baik, Ainul anak yg dengar kata, Ainul anak yg pandai, Ainul anak yg solehah..Nanti besar Ainul periksa dapat no 1, dapat banyak A, kkdg aku melalut sembang sampai ke U n kawin dapat cucu bagai..kehkehekeh..

Ainul sihat Alhamdulillah. Tak pernah demam, cuma selsema camtu ja. Syukur pada Allah.

Pesanan bonda,
Ainul Mardhiah sayang, nanti besar jadi anak yg solehah yer sayang. Bonda & ayahanda sayang Ainul..  Ainul permata hati kami, bidadari syurga..

2 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. alhamdullilah. perkembangan anak2 ni seronok tengok. btw adam dah boleh duduk tapi dengan pantauan sheila/pengasuh. cuma nak duduk sendiri belum reti la. hehehe

Nur Inani said...

comelnya nazirah.semoga membesar dengan sihat :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™