11 May 2014

"THE LIEBSTER AWARD"

"THE LIEBSTER AWARD"
Terima kasih kepada sesapa yang sudi tag aku...;-)

Soalan dari ALS ...
1. Contohlah smartphone Samsung dengan Iphone korang jatuh dalam air, yang mana korang selamatkan dulu? Lol.
- Iphone, haha,
2. Manusia jahat yang jadi baik. Manusia sedia ada baik. Yang mana korang cenderung pilih jadi teman hidup?
Mungkin yang jahat jadi baik sebab dia dah buat kesilapan dulu, jadi insyaAllah dia takkan ulang buat kesilapan yg sama.
3. Boleh tak korang cerita pasal personaliti aku berdasarkan penulisan aku? Aku garang ke. Aku gedik ke. 
- Berdasarkan penulisan, ASL nampak macam rock sikit, lantang dalam memberi pendapat, kalau tak puas hati kat en boss, aci luah kat sini jer, pernah satu entry gabra tentang kecurangan en boss, padahal en boss bawa balik kucing jerr, haha
4. Boleh tak korang cerita secara ringkas mengenai blog korang pulak? Aku pun nak tau jugak sikit-sikit.
- Blog akak cerita pasal hal peribadi, kisah akak dengan suami yg keja tengah laut, dok meroyan sesorang jela kat dalam blog ni tiap kali abang kena g laut, haha
5. Korang suka baca pasal apa kalau masuk dalam blog aku? Kalau rajin masukkanlah link entry sekali.
- Gosip, haha
6. Korang suka jaga kecantikan tak? Kalau korang suka, jenama apa yang paling best bagi korang?
- Buat masa skang tengah try Ephyra, tak pasti lagi kesannya, baru cuba.. tengok la nnt mana tahu kesan kat baby ke..;-)
7. TDM, TUDM, TLDM, PDRM, JBPM, ALAM dan JPAM. Yang mana paling smart bagi korang?
- Nampak macam TUDM..;-)
8. Ciri perempuan/lelaki idaman korang. Sengal? Serabai? Skema? Smart? Lurus bendul?
- Sengal dan smart, haha
9. Kalaulah korang ada anak perempuan, korang suka anak korang rambut lurus ke ikal?
- Dua-dua akak suka, tak kisah, sebab keduanya menampakkan keunikan tersendiri..;-)
10. Kalau korang ada anak, nama anak-anak korang apa? (lebih dari satu pun takpe)
- Akak tengah pregnant, nama anak dah ada, nnt akak bagitau lain yer..;-)
11. Namakan tempat unik yang korang tau. Kalau setakat Paris tu tak yah ceritalah.
- Gunung Keriang Kedah, sebab itu lah satu-satunya gunung di tengah sawah padi, unik kan..;-)

Soalan dari Cikna yang perlu dijawab dengan sejujurnya.....;-)
1. Nama sebenar(per i/c)
- Nazirah binti Norazam
2. Pekerjaan sekarang & cita2 korang masa dolu2
- Masih study lagi, semester akhir
- Cita-cita masa kecik2 dulu nak jadi cikgu..;-)
3. Ape perasaan korang masa tengah menjawab ni
- Ok jerr, suka jawab soalan..hihi
4. Ade pape fobia x, kenapa
- Goreng-goreng
Sebab masa kecik2 dulu jenguk mak goreng cucur, sekali minyak dia meletup habis kena tangan, nasib malaikat lindung tak kena muka, start dari tu terus fobia dengan letupan, tak pernah goreng pa2, kalu goreng telur pun suruh org kaleh, sampai skang pun, Cuma digagahi juga sebab dah bersuami, wajib guna senduk paling panjang dan akan lari klu minyak meletup, tak isah klu tengah menggoreng depan mak mertua sekalipun…huhu
5. Warna yang paling xsuka, kenapa
- Warna yang terang2, tak pasti, tapi memang tak minat warna soft2 ni..
6. Macamna korang release tension
- T.I.D.U.R…… haha
7. Perkara paling hebat yang pernah korang buat
- Jalan kaki turun dari puncak gunung jerai sampai ke kaki gunung jerai… JALAN KAKI OKEY..
8. Tempat yang korang nak sangat pergi, kenapa
Ada 3 tempat
               1. Bukit merah nak main air tu, dah dapat pegi baru2 ni 10/5/2014
               2. Cameron highland, nak menikmati pemandangan yang indah
               3. Genting highland, nak main roller coaster dan salji!!
9. Blogger yang korang nak jumpa
- Suma blogger yang rajin singgah blog yang tak seberapa ini..;-)
10. Describekan blog korang sendiri
- Blog peribadi, kisah tentang diri sendiri, kehidupan harian dan suami, skang kisah tentang check up baby tiap 2 minggu sekali, kisah tentang kehidupan di Universiti..
11.Pendapat korang mengenai blog Cikna
- Simple, I like..;-)
Soalan saya untuk anda…
- Nama penuh?
-Sejarah boleh start berblogging (Tinggalkan link 1st entry anda)?
- Blog anda berkisarkan tentang apa?
- Rakan alam maya (blogger) yang paling rapat dengan anda?
- Cara anda mendapatkan idea untuk buat entry?
- Hadiah paling berharga yang pernah anda terima?
- Perkara paling nakal yang pernah anda buat?
- Anda suka rambut panjang atau rambut pendek, kenapa?
- Pendapat anda tentang aurat seorang Muslimah?
- Ciri-ciri kakak ipar yang anda suka?
- Komen apa saja tentang blog saya…
Lepas dah jawab jangan lupa tinggal link tau, nak blogwalking…

7 comments:

aRz MoHa said...

rasa macam nak join. tapi macam pening skit. almaklumlah blogger baru

selamat berjaya

sHaRiNa eLyaNa said...

done yuhuuu..haha
http://www.opzzpinky.my/2014/05/the-liebster-award.html

Izzati Amira said...

thank you sebab tag kita. (:

QasehnyaRania said...

syok baca org punya.ni yg ktiga ciksu kena..masak2 (:
in shaa Allah ada msa ciksu siapkan.

Mama Safiy Arfan said...

sbnrnye xphm ape benda ni sebenarnya..siapa yg buat contest ni? So sy kne buat entry yg soalan awk bg tu je ke?? Pening2 huhu

Cik Ina said...

Tq nazirah coz sudi jwb soalan dr Cikna, semoga bahagia dunia akhirat......;-)

QasehnyaRania said...


nazirah..ciksu dh siapkan.jemput baca :)

http://lobaksusue.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-from-nazirah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™