17 May 2014

Rak baju untuk baby

8/5/2014 Khamis, aku balik dari U, biasalah, sem ni mana pernah aku tak balik, tiap minggu aku balik tau, kesian roommate aku, asal hujung minggu ja membujang ka bilik, kuikuikui.. \

Adik ipar aku p ambik, balik tu kami singgah Jitra sebab nak beli barang, sekali terpandang satu rak ni, terus jatuh hati, nak beli almari macam dah penuh sangat bilik kami, nanti xda ruang plak nak letak, baju baby skang aku sumbat2 dalam ruang mana kosong ja, huhu.

Abang tak balik hari tu, sebab ada kja, jadi abang rest ja kat rumah sewa di Penang, maka aku dengan gigihnya mengemas bilik, sebelum kami dah ubah dah kedudukan semua bagi nampak luas sikit, malam tu aku ubah lagi, tapi takda la ubah benda yang berat2, just yang ringan2 jela2, sediakan space untuk almari baru yang bakal di beli, kehkehkeh, padahal aku tak gtau abang lagi yang aku dah TERbekenan dan nak beli almari tu.. Dri kul 1130pm kul 130am bru settle, puas hati, tidur nyenyak walaupun malam tu tdo sorang, hihi.

Tanggal 9/5/2014 Jumaat, sebelum Jumaat abang balik, abang tak sihat hari tu, sakit kepala, alamak, camna nak ajak abang ni. Abang tidur ja sepetang, abang bangun ja aku beranikan diri ajak abang gi beli, mulanya abang gtau minggu depan la, aku gtau abang minggu depan dah lambat sangat, konon2 nanti aku tak larat dah nak kemas2, padahal hati tu dah tak tertahan nak susun baju baby, haha

Alhamdulillah, akhirnya abang setuju nak gi beli, hepinya aku!! Lepas maghrib kami pun bertolak ke Jitra, ala, aku beli kat HAPPY HOME jer pun rak ni, aku tak pasti la harganya berpatutan atau tak, RM89.90,  hati dah jatuh cinta, pejam nampak celik pun nampak, ambik juga la, haha

Dia takdak dalam kotak, kami bawa balik seketul macam tu ja, nasib la muat kereta, malam tu juga aku kemas susun baju baby!! Betapa excited dan hepinya aku!

Buat abang, thanx sbb sudi belikan bb rak tu! Sayang abang ketat2 tau!


Ini la raknya, aku panggil rak jer, drawer kan, panggil rak jela senang, haha
Kaler ni ja yang ada, xda pilihan dah, bayangkan muat2 ja tempat duduk belakang, kereta wira, klu kancil confirm2 dah tak muat, aku pun terkejut tgk diorang bagi seketul macam ni, salu kan dalam kotak, kita balik pasang. Redha ja malam tu, nasib la parking tak berapa nak jauh sangat, abang sorong ja, nak angkat memang tak la, bukan berat, tapi besar sangat, haha

3 comments:

(●*∩_∩*●) said...

Wah,baby dpt rak pink la..comey bonda belikan utk baby..:)

Ibu Lala said...

Cantiknya. Sesuai dgn bb girl.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™