6 May 2014

11th check up at klinik desa

2/5/2014 Jumaat

Berat: 54.4 kg, naik 300g dalam masa 2 minggu
Baby: 34w
Hb: tak cek
Bp: 100/80
Tinggi rahim dah 34cm..;-)

Abang hantar, terus follow abang ke tempat kerja, hihi, nnt la story tempat keja baru abang..;-)

4/5/2014 check up di klinik Tunjang, AHAD

Berat: 55 kg, nampak sangat, dalam masa 1 hari naik 600g, tak leh caya penimbang nih..
Baby: 34w
Hb: 9.5 dari 9.8, makin low..;-(
Bp: 90/60

Gi dengan adik ipar aku Izwan, tau dah mesti lambat gila, jadi aku suruh dia balik dulu, abang g kja, tak boleh nak hantar.. kami sampai pkul 10.30 camtu, tau kul brapa baru aku dapat check up, pkul 1 ok…
Kebas bontot duduk lama2, lenguh pinggang toksah cita la..seksanya..

Cucuk ambik darah untuk cek Hb kena 2x, 1st tu nurse cucuk urat yang tak berapa nampak, gagah juga dah tahu sebelum2 ni cucuk kat lain, puas ‘embut’, tekan jarum masuk, tarik pam, tak kuar darah juga, kona sikit tekan masuk dalam lagi jarum tu tarik pam tetap tak kuar, last2 cabut, mmg takdak darah kuar pun. Cucuk plak tempat yang selalu tu, sekali pam ja, full satu balang tu, kan senang..hmmm, now tempat yang salah cucuk tu dah lebam, huhuhu


*kaki dah start membengkak, ada kala surut ada kala makin kembong..;-p

3 comments:

QasehnyaRania said...

alahai, sakitnya kan
dah lebam.. sabaq je aje lah..
mm, knapa erk check 2x?

Ayue Idris said...

alahai..ringannyeeee..msti kecik je orgnye kn?

Nadiah said...

Salam... Selamat berkenalan... adik orang kedah kampung Tunjang ke? Husband akak orang sana.... =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™