29 October 2012

Berita mengejut!!

Berita mengejut untuk aku hari ini, abang kena p lumut..panggilan kerja. now, mata aku bengkak sebab nangis, tetiba ja nak kna g. abang tak bawa aku walaupun kja kat darat, mungkin abang fikirkan keselamatan aku kat sana time abang g keja, makan minum, aku ja tak fikir, tau nangis ja, hmmm. sedihhhhhhhhhhh. aku peluk cium abang tadi, sekelip mata ja, dok dengan aku elok2 tup3 nak kna p dah. pagi tadi abang hantar aku balik matang kong n abang p mengai, tghri gtu cik p datang, aku mula la letih kira nak tido, aku pun tdo la, ptg abang datang ambik n gtau nak kna g lumut ptg ni juga, aku yang mamai2 baru bangun tido dengan lenguh pinggang terkejut la, petang ni juga! sapa tak sedih! kami pun balik pida 2, abang packing barang, sorang2 ja sebab aku tido sambil menangis sebab abang tak bagi ikut, jahatkan aku! padahal abang ada alasan kenapa dia tak bagi ikut, aku ja yang terlalu ikut perasaan! masa abang nak g td abang panggil aku, aku dah esak2 dah, mak ada la, malu juga dekat mak sebab aku nangis tak ingat dunia, mata memang bengkak habis la, nazirah, nazirah...hmmm. emosi aku tak stabil mungkin sebab cik p datang sama kot. tu jadi melampau2 tu. abang layan ja karenah aku, huhu. ( abang banyak sabar dengan segala karenah aku yang keanakan, TERIMA KASIH SAYANG ). 2 hari abang g sana. ;-(



Menyendiri lagi
Menyendiri lagi

Di saat kau tinggalkan diriku pergi

Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku


8.25pm edit* aku baru tau boleh ja nak bawa isteri, kawan abang bawa isteri dia, skang ja dia tak bawa sebab isteri dia pregn. skang aku tak faham kenapa abang tak nak bawa aku...;-( sampai hati abang, aku tengah cuti sem, teringin juga nak jalan2 tengok tempat orang, ashik terperap ja kat kampung macam katak bawah tempurung......

2 comments:

IntaNBerliaN said...

sabar ye nazirah...
xmo pikir yg bukan2 yer..

hubby nazirah g kerja. ada sesetengah lelaki, xnk bw is3 g keje sbb takut nanti is3 dia plak sunyi time dia buat keje..

NaZiRaH... said...

huhuhu.. cuma terkilan sebab nazirah tengah cuti sem skang, boring sangat ashik dok rumah ja..ngaji plak kat uum ja...memng dah macam katak bawah tempurung...;-(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™