6 December 2013

Nurse datang melawat. (bp rendah)

Lepas ja check up kedua pada 24 November 2013 tu, nurse gtau, Jumaat depan nak datang melawat, haa, lupa nak gtau, aku check up dekat klinik kampung abang, sebab aku memang banyak habis masa kat sana, jadi nurse tu datang rumah abang la, (rumah ibu bapak mertua i, kitorang mana ada rumah sendiri lagi ) insyAllah lepas belajar nanti, serius teringin sesangat nak duduk asing! Xda masalah apa, cuma teringin nak asa dok rumah sendiri, 3 tahun dah kan..

So, 28 November khamis, aku balik kampung, balik lagi kan, hihi. Esoknya lebih kurang jam 9.30 pagi camtu nurse sampai, just check darah ja, darah aku rendah, turun balik, hari tu kan  100/60, dah tinggal 90/60, apa lagi aku nak makan. Sebenarnya aku memang darah rendah dari sebelum pregnant lagi. Memain kan jap naik jap turun.

Haa, aku dah beli iberet folic, ni dia, aku beli kat guardian rm 35.90, ada 30 biji semua. Aku tunjuk kat nurse tu, dia kata betul, aku tak start makan lagi. Cadangnya malam tu la.
sumber
Lepas ja nurse balik terus ngadu kat abang, huhu, patutlah kekadang aku rasa terhoyong hayang ja, hmmm..

Skang ni, aku tengah alami sakit kepala, hari2 sakit kepala, nak makan ubat ikut suka tak boleh, kena g jumpa doctor. Ashik tdo jala keja aku, tu yang kekadang blog ni terabai sikit tu.

5 comments:

Arni Nazira said...

Hi and salam:) Jemput join segmen saya .. boleh mengiratkan hubungan :D
http://arnilala.blogspot.com/2013/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-by-arni.html

intanfirdaus247 said...

kesian nazirah...semoga cepat sembuh ya

Mrs.Wanida said...

Bw here.. Say buat masa ni Alhamdulillahlah.. Nurse xde plak ckp bp rndah. Takot jugak ni..

QasehnyaRania said...

Ciksu dulu penah kena tekanan darah rendah.ciksu mkn bayam merah + kerang rebus
Jga diri tau

Ibu Lala said...

Take care ye. Org peknen mmg mcm mcm ragam. Kejap sihat krjap pening.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™