26 May 2015

MKR Family Day Lumut part 1

1st time join Family Day. Best! Cuma x dpt join aktiviti jela dengan keadaan sekarang. Anak kecik lagi. Tapi xpa pengalaman tu penting.

Part 1 nk cerita otw pergi hinggalah check in hotel.

1st time bawa Ainul jalan jauh, jauh la klu dah lebih 1 jam perjalanan kan, hihi. Jitra ke Lumut dlm 5-6 jam, termasuk stop R&R, jam, solat suma. Peralatan Ainul lengkap, cuma bab mkn ja, agak susah sbb Ainul mkn bubur.

Atas kereta pada awalnya Ainul agak behave, tp lama kelamaan dia makin jemu dan start buat perangai, stop R&R bawa dia tgk burung berterbangan, ok la kjap. Maklumlah. Dia tak biasa lagi jalan jauh. Last masa kitorg bawa dia p Penang dulu dia baru dlm 3-4 bulan. Sekarang dah hampir setahun pun usia dia..

Bertolak jam 5 ptg lbih kurang 10-11 malam kitorang sampai hotel..

Sambung next entry kat hotel pulak yer...

3 comments:

Farah Waheda Wahid said...

bila ada anak kecil memang payah nak join aktiviti kebanyakan pada masa jadi spectator jer...hik hik hik...

nor nazliana said...

biasa la tu..budak nk membesar lg2 boleh merayap ni duk dlm keta sediA kn pegang dia tak mau la..

QasehnyaRania said...

mcm tu la kan bila bjln dengan ank kecil
ciksu setakat ni jauh balik kg kedah perak pastu pergi knduri umh sedara di melaka. . ok la cik rania tu.. ke mana mana hotel belum cuba lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™