5 June 2014

Ke Hospital..

## Aku update guna samsung jer##

Lama sangat x update blog..Tanggal 27 Mei 14 selasa..

Niat di hati sekadar nak balik berehat. Yerla 1st paper kan 2 Jun. Kebetulan roomate aku pun balik. Jadi aku pun decide utk balik kjap then dtg balik utk study. Sapa sangka rehat itu menjadi cuti berpantang aku. 

Rabu ptg 28 Mei 14 aku start rasa x selesa.. Entah apa yg aku mkn. Suma serba x kena. Jalan x kena. Tdo x kena. Baring x kena. Sakit bawah tulang rusuk. Mcm org kena paksa lari tu. Bukan sakit nak bersalin. Bila tdo nak aleh kiri dan kanan tu masyaAllah.

Sebelum ni aku alami pelvik pain. Kali ni sakit kat perut tu. Lagi dasyat. Malam tu aku mmg x boleh tdo. Merengek ja. Sakit. Esoknya aku rest. Kul 12 baru bangun. Itu mak mertua datang jenguk sebab aku x kuar bilik. Abang dah gi kja. Petang juga mak mertua aku suruh kol misi. Tnya keadaan aku. Bila aku kol misi gtau suruh aku gi check kat kk Tunjang. Aku g dengan adik ipar aku sebab abang x balik kja lagi. Sampai ja Tunjang nurse sana suruh aku g hospital Jitra. Tanpa jumpa doktor. Tanpa ada sebarang surat menyurat. Just cek berat n tekanan darah. Aku malas nk komen.

Aku yg tgh sakit ni meneruskan perjalanan ke Jitra. Sampai Jitra diorang buat CTG ( utk dengar jantung baby ). 1st buat jantung baby x stabil. Graf x cantik. Dr.kol hospital Sultanah Bahiyah (HSB) utk maklumkan nk rujuk pesakit ke sana. Sementara nk tunggu ambulans datang diorang buat skli lg. Elok plak. Cantik jer graf. Hmm..tp kena gi juga la HSB sbb 1st scan tu graf x cantik. Redha ja. Sebelum tu nurse pelatih n staff nurse cek laluan. Baru 1cm. Haa?? 1cm?? Dah nak bersalinkah aku??

Cerita di HSB next entry plak. Mcm panjang sangat dah ni. Slow2 yer..;-) *cek laluan SAKIT ok. Sekali lagi ulang SAKIT. Bukan apa. Ada soalan yg page mommy2 ni tnya pengalaman cek laluan sakit x. Ada kata tak. Hmm pengalaman masing2.

11 comments:

adda syuhada said...

betul sy anak 1st check laluan xsakit pun sbb doc buat ngn lemah lembut...anak 2nd SAKIT SANGAT sbb nurse main terjah jer....

Ibu Lala said...

Pada akk ngeri jugak la nak cek bukaan tu. Tapi tak la sakit sangat. Moga dipermudahkan ye.

QasehnyaRania said...

maknanya x sempat ambik 1st paper la ni..

alhamdulillah.. dah selamat kan..

sHaRiNa eLyaNa said...

alhmadulilah smua nya dpermudahkan Allah, smoga anak akak jd anak yg solehah..
amin

Jazz Lover said...

Semoga segalanya berjalan dengan lancar

Hayani Nor said...

Saya dah 5 orang anak. Pengalaman tengok pada cara dr/misi tu check laluan. Ada yg sakit ada yg tak.. apapun semoga mudah bersalin hendaknya

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. nanti share pengalaman bersalin ye~~~

Cik Mimie said...

Tahniah akak :) Alhamdulillah, akhirnya baby kluar..hehehe :)

QasehnyaRania said...

selamat berpuasa.. hihi.. bila ciksu dpt tgk gmbr bby ni... tak sabar dh ni.lma tunggu.. :)

✿ pink velvet ✿ said...

kite dengar cek LALUAN tu pon dah meremang bulu roma.. time kite dulu, nurse 1st buat x rase pape, nurse 2nd mmg nauzubillah~ pffttt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™