29 April 2014

CHECKLIST BARANG HOSPITAL


Dalam beg baby

Pampers new born 5
Selimut 1
Tuala 1
Baju 3 pasang
Mitten & booties 3 set
Topi 1
Kain lampin 2
Minyak yuyi
Set mandian
Barut 2
Bantal kecil
Baby wipes
Sapu tangan

My MIL gtau letak asing barang yang kita nak bagi kat nurse, jadi aku letak asing la, dalam plastik, nnt nurse mintak aku bagi plastik tu ja, dalam plastik tu ada:
  1. kain lampin 1
  2. pampers 1
  3. baju sepasang (aku bagi tangan panjang)
  4. selimut

* Beg baby dah penuh kecuali bantal kecil ja blom beli lagi, (bantal karipap), banyak lagi ruang boleh letak barang bonda sama, hihi

Dalam beg bonda

Buku merah
Ic
Baju untuk balik
Surah yassin
Tudung express
Pad
Disposable panties (dalam beg baby)
Bra
Minyak panas
Alatan mandian (Berus gigi, Ubat gigi, Pencuci muka, Sabun mandi )
Stoking 2
Tuala 1
Kain batik 2 (dalam beg baby)
Disposable nursing pad (dalam beg baby)
Deodorant
Bedak
Sikat
Lips
Selipar
Plastik
Sweater/cardigan
Termos air panas
Makanan (Milo, Roti )

* yang bold dah packing, yang lain blom...huhu

Nanti apa akan diupdate k, 33weeks already, baby sihat dan sangat aktif, terima kasih yaAllah..;-)

12 comments:

Haslinda Hassan Ali said...

mudah-mudahan selamat melahirkan
amin..
buku pink mmg penting sgt jgn
tertinggal ya...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. sheila baru nak asing seplastik baju baby untuk masuk labour room. tak sabar tapi nervous gila ni. doakan sheila ya. singgah menabung ribena sini~~~

cujen lejen said...

waaa.. bagusnya dah siap checlist.. sy masih blur2...nnt boleh tiru checklist ni ;)

Sheila Salim said...

awak, due sheila hujung mei... hehee debor skrg ni. awak?

Wana Owen said...

tak start packing pun lagi...

Ibu Lala said...

Wah x lama dah tu. Pejam celik pejam celik dapat la jumpa bb tu nanti.

Jazz Lover said...

Semoga dipermudahkan urusan.

Nora Karim said...

seronoknya... moga semmuanya dipermudahkan Allah... :D

QasehnyaRania said...

wah dh x lama lagi kan :)
skjap je kan.
mesti dah dup dap dup dap ye
ciksu doakan smga semuanya dipermudahkan Allah.aamiin :)

Mimi Azirah said...

Semoga dipermudahkan segalanya...

ain boyka said...

Barang mandian baby xpayah.sbb smua nuse mandikan.....barang mandian ibu jela perlu.termos pon xpayah sbb hosp da sediakan.....yg penting pakaian anak n pakaian ibu je.....yg lain byk yg x usik....pgalaman msa ank ptama la.hehe.bln ni sy plak bsalin ank ke2.doakn sy alamat mlahirkan anak ye.doakn kesakitan yg dialami sedikit shj ;p
Amin......

ain boyka said...

Barang mandian baby xpayah.sbb smua nuse mandikan.....barang mandian ibu jela perlu.termos pon xpayah sbb hosp da sediakan.....yg penting pakaian anak n pakaian ibu je.....yg lain byk yg x usik....pgalaman msa ank ptama la.hehe.bln ni sy plak bsalin ank ke2.doakn sy alamat mlahirkan anak ye.doakn kesakitan yg dialami sedikit shj ;p
Amin......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™