9 June 2015

Tendangan Pertama Anakanda Kedua

sumber


Hari ke 9 dalam bulan JUN..;-)

Kandunganku mencecah 5 bulan pada hujung bulan ni. Kejap ja masa berlalu..

4 Jun 2015, tendangan pertama anakanda kedua, terjaga sekitar jam 2 pagi camtu, usha hp, scroll fb sementara nak lelap pula, anak dara di sebelah hanyut di buai mimpi, ayahnya pula kat luar layan tv. 

Terasa sesuatu bergerak, macam angin meletup dalam perut, hihi. Aku tersenyum, berdasarkan pengalaman yang pertama itu adalah tendangan babyku!! (skema ayat aku kali ni, dah macam cerpen!)

Haha, ingat lagi masa kat Ainul dulu ia2 aku kata angin, ngadu la kat adik kesayangan aku tu, gtau angin dok meletup2 dalam perut, dia gelak dan gitau angin apanya, tu baby tendang, oo, macam tu ka rasa dia, haha.

Sekarang rasa dia makin kerap juga, tapi tak ketara sangat, tunggu la 5,6 bulan nanti, hihi.

9 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Alhamdulillah.. semoga baby dan mama sihat..

thisni3zahata said...

hihi..Sometime seronok tgk gelembong2 dkt perut time baby gerak..Bile baby dh start sempit dalam tu, sometimes rase sakit..huhu

Cik Jelita said...

seronoknya dah dapat next baby.semoga semuanya shat dan dipermudahkan yee.

Inani Hazwani said...

semoga baby dengan mamanya sihat sihat sellau. heee :D

salmiah othman said...

assalam..salam perkenalan..

semoga dikurniakan kesihatan nazirah & baby...:)

cik mah said...

Wah..seronoknyer...rindu rasa bby dlm perut..

Mar Mansor said...

alhamdulillah..perkembangan yang baik

QasehnyaRania said...

dlu pnglaman ptama. krang pengalaman.
yg kedua dah ada pengalaman
bestnya..

selamat berpuasa jaga diri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™