31 March 2013

Segmen Blogger Muslimah

TENGAH JALAN TERPANDANG SEGMEN NI, LAMA DAH TAK JOIN, TERINGIN PLAK NAK JOIN..;-)
klik SINI untuk join..
warna untuk baju: PINK
tudung: HIJAU
nickname EZYRA

TARIKH TUTUP TAK LEBIH 24 JAM.. JOM PAKAT2 JOIN..

TAG:

Hadiah Istimewa..;-)

Sesapa yg masih ingat aku pernah gtau yang aku beli dua buah buku untuk hadiah GA aku, satu untuk aku dan satu lagi untuk pemenang, tapi salah satu buku yg sampai tu reject, reject kat cover jela, muka surat dan halaman dalam masih cantik, klik SINI untuk baca story dan tengok pic dia..

Dan Alhamdulillah buku ganti dah pun sampai, so buku yg reject tu aku berniat nak bagi hadiah pada top reference waktu GA aku berlangsung, sebenarnya takdak pun dijanjikan top reference akan dapat hadiah, tapi alang2 dah ada buku lebih tu, apa salahnya kalau berkongsi dengan orang lain, lagi pun rejectnya takda la teruk, just cover ja..;-)

Dan inilah insan bertuah tu..;-)



QasehnyaRania
QasehnyaRania
klik header untuk terjah..
Terima kasih sebab sudi promot Mini GA saya..;-)

Tinggalkan:

nama penuh
alamat
no telefon

* maklumat tersebut tidak akan di publish..;-)



30 March 2013

Kecewanya~

Maafkan aku kalau lepas ni aku dah jarang join mana2 GA, apa yang aku coret hanya berkisarkan kisah kehidupanku.. 

Hari ini saat ini, aku kat meja study di Universiti, tak tau kenapa aku teringin sangat nak cakap dengan abang, nak bergayut macam dulu, sembang lama2, aku kol abang, kecewanya aku bila abang cakap dia takdak apa nak cakap dengan aku, hampa sangat rasa hati ni, itu la bila ada depan mata, bila senang untuk dihubungi, tak semuanya indah.

Andai saja abang baca curahan hati aku...

Takdirku?

Abg salu melawak nak kawin lagi sorang, dan aku tau abang saja nak ngusik aku, tapi, entah mengapa perkara tu sangat3 mengganggu fikiran aku, aku sering bermimpikan perkara yang sama berulang kali, cuma watak dan jalan cerita yg berbeza, motifnya tetap sama, abang terpaksa kawin, dan setiap kali itu aku akan menangis sampai terjaga dari mimpi tu, bila aku terjaga aku akan terus menangis lagi, salu abang akan terkejut dari tidur bila terdengar tangisanku di tengah malam secara tiba2, abang akan tnya dengan gelabahnya kenapa? kenapa? dan aku dalam esak gtau abang " b mimpi abang kawin dengan orang lain". abang terus peluk aku dan cakap, abang melawak ja, tidur2, abang peluk aku sampai aku terlelap kembali. 

Sesungguhnya aku dan kita semua tak tahu apa yang ditakkdir untuk kita di hadapan sana, jadi selagi abang milikku, akan aku jaga dia sebaiknya, kerna aku sayang dia dan sentiasa inginkan dia bahagia... doakan jodoh kami hingga ke hujung nyawa, doakan hubungan kami terhindar dari pihak ketiga, doakan kemesraan  dan kebahagiaan kami berkekalan hendaknya..amin...

Al Fatihah..

28 hb, ya memang aku balik kampung, tapi bukan habis waktu kelas, pagi2 lagi aku dah balik sebab lebih kurang 6 pagi aku terima panggilan dari mak, wa aku (mak sedara aku) dah meninggal, innalillah..aku tak boleh tdo, kebetulan dah masuk waktu subuh, aku terus bangun dan ambil wuduk, aku solat subuh, kemudian kembali baring, terimbau segala kenangan, entah bila aku terlelap, cerahnya, aku bersiap untuk pulang, aku naik bas turun Jitra, abang ambik kat Jitra.

Sampainya di rumah wa, ramai orang, dalam hati aku berdoa, baca al fatihah dan beristighfar, moga aku kuat, kul11 lebih segalanya selesai, aku balik umah dalam kul 4 ptg, rumah aku n rumah wa dekat ja, aku rest, terlelap juga la, tengah malam abang datang ambik aku.

Tiada apa yg menarik tentang catatan ini, cuma sekadar ingin ingatkan diri, mati itu pasti.. 

ya  Allah, moga Engkau cucuri rahmat ke atas arwah, mohon kepada yg membaca dan beragama islam sedekahkan al fatihah untuk wa aku, moga doa kalian diterima, amin... al fatihah..

28 March 2013

♥ sibuknya.............................


Lama sangat tak update, banyak benda yg jadi, satu per satu,

19  March selasa, aku sewa kereta balik rumah tengahri, abang dari Kl otw balik kedah, malam abang sampai, aku tidur rumah.

20 March 2013 pagi ku bertolak balik ke UUM, kelas….

21 march 2013 hari khamis, ptg aku bertolak ke Titi Hayun Yan untuk kem kembara, 

23 hb tengah hari balik sampai ptg, malam tu bertolak ke Putrajaya, sampai Putrajaya pagi, ptg bertolak balik kedah , abang bertolak ke Kuala Lumpur, aku sampai kedah  tengah malam. Abang sampai Kl malam,

24hb kelas macam biasa, abang buat medical check up..

25hb isnin petang aku balik kampung sebab dapat berita mak sedara aku sakit, sampai umah maghrib, aku lepak umah sampai tghmalam, abang sampi dari kl trus datang ambik aku.

26hb selasa pagi aku keluar g temu ramah untuk tugasan Hr, balik dalam kul 5, kul 6, aku mak  abang n adik  g tengok mak sedara aku yg sakit, kami blik umah maghrib. Rancang nak balik malam tu tapi abang nak hantar aku esoknya, ok.;-).

27hb rabu, pagi abang hantar aku balik U, kemas bilik, kemas apa yg patut sepanjang peninggalan aku, letih..

28hb, esok, aku balik kampung lagi…….!! 

Sayang sangat kat abang,hihi, dapat hadiah mini bear! macih cyg!! ni plak untuk abang..;)
Photo: Untukmu syg... Mohd Ezri Ramli
for u my love!!
* update ringkas sangat3, just nak gtau, sayang abang sesangat n terima kasih untuk segalanya...;-)

21 March 2013

♥ TAHNIAH!!! PEMENANG "Mini GA sempena 2nd Anniversary"

Sesungguhnya ini adalah cabutan kali pertama dan tiada ulangan cabutan, Allah dah tentukan rezeki tersebut kepada yang terpilih, saya cabut ni tanpa sedikit pun pilih kasih, No.1->>No.34..

Cabutan pertama: Buku Diari Seorang Diplomat Hikmah Yg Tersirat
Cabutan keduaRumpai laut gred AAA.
Cabutan ketiga: Hadiah buku nota+bookmark..

1.36 am start cabut undi.....




 Tahniah buat pemenang, buat semua pemenang boleh tinggalkan maklumat seperti berikut:
 Nama penuh:
Alamat surat menyurat:
No telefon:
No menang:

p/s: Para pemenang boleh tinggalkan maklumat tersebut di entry ini, maklumat anda tidak akan di publish...tq..;-)

Kepada yang tidak menang, mungkin kali ini bukan rezeki anda...apa pun jutaan terima kasih diucapkan atas sokongan semua..;-)

BUAT YG MENYERTAI Mini GA..

Salam, maafkan saya kerana tak dapat nak umumkan pemenang malam ni, skang pun dah lewat, saya kat u sekarang, abang sampai malam semalam, tak sempat nak suruh dia cabut undi sebab pagi saya dah bertolak balik ke U, huhu. Malam ni saya akan cabut undi, dan siapkan entry untuk auto publish pagi2 esok..

Hadiah akan di post pada hari isnin insyaAllah sebab esok Khamis saya akan ke TITI HAYUN YAN untuk KLK kembara, mendaki gunung Jerai..;) Sabtu baru balik, then Ahad akan ke Putrajaya pula, waahhh,,macam sibuk sangat kan, haha.. Nak buat camna, student, kenalah buat cara student walaupun dah berstatus isteri, alhamdulillah dapat suami yg meletakkan sepenuh kepercayaan kepada saya, ngee~

Ok, mohon maaf sekali lagi, nntkan pengumuman esok pagi yer...

19 March 2013

♥ Berehat sebentar..

Aku perlukan masa untuk fokuskan kepada study, aku dah makin sibuk dengan tugasan dan mid term yg bakal menjelma awal bulan 4, mungkin pasni aku hanya akan jalan2 kjap ja, then buat entry berkaitan kehidupan harianku, maafkan aku andai ada jemputan GA yang tak dapat aku penuhi. 

Abang dah sampai darat, alhamdulillah, insyaAllah esok abang balik, entah sempat atau tidak nak berjumpa dengan aku, esok pun aku balik kampung juga, sewa kereta dari U, si kancil..Manual..;-) doakan perjalanan kami selamat..Andai ada jodoh kami akan bertemu, kalau tak mungkin selasa depan sebab khamis ni aku ada kem kat Gunung Jerai selama 3 hari 2 malam, ko k kembara..sem depan aku berkayak, sem ni mendaki plak.." ku ukir namamu di awam gunung jerai bersaksikan laut daun nyiur melambai "

*Aku sedang berusaha untuk jadi insan yang lebih baik dari semalam, semuanya bermula dari hati....


18 March 2013

♥ Senarai peserta "Mini GA sempena 2nd Anniversary"

UPDATE SENARAI PESERTA

ALHAMDULILLAH, BERAKHIR SUDAH MINI GA YG DIADAKAN PADA ANNIVERSARY YG KEDUA 27 FEB LALU, BERAKHIR PADA 17 MAC 2013..
SILA SEMAK SENARAI PESERTA DI SINI, SESAPA YG BELUM ADA LINK, INFORM SAYA YER...  
INSYAALLAH PEMENANG AKAN DIUMUMKAN SELEWATNYA RABU MALAM...TQ
  1. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/02/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  2. http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/02/current-chapter-mini-ga-sempena-2nd.html
  3. http://graffitijalanan.blogspot.com/2013/02/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  4. http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2013/02/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  5. http://iloveyoumamat.blogspot.com/2013/02/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  6. http://inazalina.blogspot.com/2013/02/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  7. http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/02/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  8. http://akusentuhatimu.blogspot.com/2013/02/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  9. http://leeyana-ajibana.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  10. http://nshsmirotic-bouncet.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  11. http://umikasum.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  12. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  13. http://truebrotherh00d.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  14. http://isabellaidura.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  15. http://www.cikfie.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  16. http://anisanisa33.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  17. http://lobaksusue.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  18. http://misteriomuchacha.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  19. http://mymatatajam.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  20. http://hasilandariku.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  21. http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  22. http://msvelentine.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  23. http://good-night-little-star.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  24. http://ladyfirm.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  25. http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  26. http://aetyhasteja.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  27. http://dielacraft.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  28. http://www.fatindiana.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  29. http://diaryismah.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  30. http://akugadisbiasa.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  31. http://masyaamiraaimie.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  32. http://www.syuhadasalleh.my/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  33. http://www.cahayapermata.my/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
  34. http://ezbil-official.blogspot.com/2013/03/ga-mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html
TERIMA KASIH TIDAK TERHINGGA KEPADA YG SUDI JOIN MINI GA SAYA, INI KALI PERTAMA TAU, ALHAMDULILLAH DAPAT SAMBUTAN, 34 ORANG SATU ANGKA YG BESAR BAGI SAYA YG BARU SETAHUN JAGUNG INI...KEPADA YG TIDAK SEMPAT, INSYAALLAH DI MASA AKAN DATANG AKAN ADA GA YG MENYUSUL, NANTIKAN..;-)

17 March 2013

"Mini GA sempena 2nd Anniversary"

-TAMAT-

Seperti yang dijanjikan saya akan melancarkan Mini GA hari ni.
Dengan lafaz bismillah...



kredit to SHarina elyana
TQ Sha tolong buatkan banner yg cantik ni..;-) sapa yg nak minta tolong Sha buatkan banner klik nama Sha kat atas, free ja tau..;-)

Syarat penyertaan yg SIMPLE:
Follow blog saya, * wajib ( bagi yg dah follow, terima kasih..)
Copy gambar di atas dan link kan ke entry ini.

Apa yg perlu anda lakukan:
Buat satu entry bertajuk "Mini GA sempena 2nd Anniversary"

Ceritakan KENANGAN MANIS ANDA DENGAN INSAN TERSAYANG, suami, isteri, gf,bf, family, tak kisah asalkan orang yg anda sayang. Panjang entry tak kisah, pendek ka panjang ka.

Follow sponsor yang baik hati *wajib



Tinggalkan link penyertaan di kotak komen saya.


Pemilihan pemenang:

Cabutan secara tradisional..
Hadiah boleh klik ----->>>> SINI

Rajin2 BW ke blog peserta lain untuk melihat apakah kenangan manis mereka dengan insan yang tersayang..

Jom pakat2 join mini GA yang tidak seberapa ni..;-)

 
Mini GA berlangsung:
27 FEB 2013-17 MAC 2013 11.59pm
Pemenang akan diumumkan 2 hari lepas selepas tarikh akhir.

Senarai peserta

*akan diupdate setiap malam.

♥ LAST CALL UNTUK Mini GA 2nd Anniversary..

Cepat-cepat sapa yg blom join lagi
Tamat tepat jam 11.59pm malam ni...

klik ------------>> SINI untuk join

Ini hadiah yg menanti...

pemenang 
Buku motivasi, Diary Seorang Diplomat HIKMAH yang TERSIRAT

pemenang...
Rumpai laut gred AAA.
100gram =1 plastik

Gambar cover depan buku nota
Gambar dalam buku nota beserta bookmark...terdapat 50 helai kertas bewarna...
pemenang
hadiah buku nota+bookmark..


JOM PAKAT2 JOIN....!!

♥i'm coming home my dear...;-]♥


 
Apa lagi yg nak aku katakan melainkan hanya doa... rindu sangat........................... 
19 Feb-19 Mac...2013

♥ 17 Mac 2005 ♥

17.Mac.2005, 1st dating dengan abang, as a brother n sister... lokasi, KFC jalan stadium, lepak kat taman rimba Alor Setar, Tasik Darulaman... sweet memory... ♥ saat cinta mula berputik, ceywaah.. i ♥ u..

Abang, nak cita, abang ingat tak tarikh ni 17 Mac 2005, kita set untuk kuar date hari ni, cewwah, bukan la, abang ajak b keluar, b pun memang nak keluar sebab nak beli buku rujukan fizik n kimia, b ajak abang p Popular Alor Setar, abang bawa keta ayah masa tu, b pakai jeans hitam n baju putih, 1st kita keluar berdua, sebelum ni pernah juga keluar tapi abang bawa member2 abang.

Malu sangat b waktu ni tau, yerla, 1st time keluar dengan abang, berdua plak tu, malu sangat sebab abang tinggi, b plak kecik jaa, yerla kan baru tingkatan 4. Kat popular tu abang bagi b baca satu mesej, hmm, b taknak cita la pasal msj tu, yg pasti abang sangat2 memerlukan seseorang, abang nampak ceria macam selalu, hakikat di hati abang b nampak abang sedih..;-(

Selesai beli buku, kita p KFC kat Jalan Stadium, abang beli KFC ajak b p makan kat taman rimba, lepak situ sambil abang meluahkan kenangan abang, janji2 abang, kisah hidup abang, sedih sangat b dengar, betapa bodohnya orang yg buat abang terluka.. B dengar ja luahan abang, b jadi pendengar yang setia.

Then kita p Tasik Darul Aman Jitra, abang dok kat tepi tasik n nyanyi lagu, " dah lama ku tanam kasih, mengapa orang tak setia ", perghh, macam nak nangis ja b dengar waktu tu, nampak kesedihan d wajah abang..;-(

Abang cerita lagi, b hanya dengar ja, macam2 abang luah kat b, b seolah dapat rasa kesedihan abang, balik umah, kita ajin sangat mesej, bermula saat tu kita makin rapat, b jadi tempat untuk abang meluahkan rasa..
Sewaktu kelukaan hatiku, kau datang dan memberi, Taburan bunga cinta sucimu, Harum Subur di hati.."

Mac yg bahagia, detik permulaan satu rasa yang luar biasa, April menjelma, hati kian gelisah segalanya serba tak kena, Mei sinar harapan kian terselah, Jun termetri perjanjian kasih antara 2 hati, terima kasih ya Allah, perasaan tu, rasa itu, sukar untuk aku gambarkan dengan kata2, aku terlalu bahagia, aku bersyukur padaMu ya Allah memberi aku kesempatan untuk mencintai dan dicintai kembali... 

KENANGAN BERSAMA ABANG 8 TAHUN YANG LALU...

Terima kasih atas cinta abang....;-)

16 March 2013

♥ BUKAN AKU TAK BERSYUKUR

Bukan aku tak bersyukur, cuma aku tak selesa, sebab tu aku nak kan bentuk badan aku yg dulu, memang la tak ketara mana tapi diri aku, aku rasa, jujur aku memang tak selesa, memang dari dulu lagi aku dah gtau abang yang aku memang tak suka gemuk, huhu, aku berusaha dengan caraku sendiri, moga ia memberikan hasil yg aku inginkan.. Perut, lengan, paha, belakang badan, muka...

abang pernah tegur "muka bb nampak bulat skang" huhuhuhuhu..taknakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....

-GOOGLE-

TRY FELINNA PASNI...JOMM..

"Baju dah sendat, seluar dah ketat, muka dah bulat.."

Haha, agaknya apa ya?? abang.....................bb dah berisi skang, berisi bukan ada isi, tapi beisi lemak tepu, huwaa.. sebulan tak jumpa mesti abang terkejut tgk aku nnt,huhu.. taknak taknak, jadi jalan penyelesaiannya aku dah order Felinna Inch Loss Lotion hihi.. hope berkesan la nak buang segala lemak yg ada ni.

Di kesempatan itu aku nak share la pada pengguna baru untuk tgk Felinna ni asli o tiruan.






Aku beli kat SINI

Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini bermula dari 7.00 pagi 9 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 20 Mac 2013. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

kantoi~

1st, takdak kaitan dengan abang~ haha

Ok, secara ringkasnya nyerr, cerita tentang ex roomate aku dengan roomate barunya, al kisah kitorang berenam memang la tersangat rapat, ex roomate aku terpaksa extend sem lepas disebabkan kesihatan yang tak mengizinkan, jadi aku dok sorang la sem lepas, bila masuk sem ni, aku di tempatkan di tingkat bawah bersama senior yg muda setahun dari aku, alhamdulillah aku dapat roomate yg 1 pala, along namanya, baik n sweet, haha, mesti dia geli bila aku cakap dia sweet. sori ek along. (dia bukan nak baca pun, blog aku pun dia tak tau, ngeee~ ). OK TUTUP BAB AKU. 

Sem ni ex roomate aku masuk n dapat tingkat bawah juga di blog A berhadapan blog kami, bersama junior lepasan dip yg sama umur dgn dia. Disebabkan kami rapat sesekali kami g la jenguk dia kat bilik, manis n baik ja nampak gaya roomate dia, kitorang pun layan baik.

Siapa sangka cempedak nak jadi nangka, semalam kami balik dari dengar ceramah singgah la kjap tgk ex roomate aku sebab dia gtau dia sakit kaki, roomate dia masuk, member aku ada yang duduk atas katil dia, kitorang pun gaya la nak bangun sebab dia dah masuk, dengan sopan dia cakap " takpa", then terus keluar, kami 4 orang, aku n sorang member aku keluar beli air kat kafe, bila balik suma dah tak da, rupanya diorang naik lepak bilik member aku yg sorang lagi.

Kenapa?? Sebab roomate ex-roomate aku terkantoi hantar mesej kat ex-roomate aku, dia ngadu kat member dia yang kitorang dtg lagi, ramai, n buat pesta kat bilik dia, perghhh, SENTAP 360 darjah. Allah nak tunjuk sifat dan sikap dia yg sebenar, kalau tak kenapa dia boleh tersalah hantar mesej tu kat ex-roomate aku, kalau dia tak salah hantar, sampai sekarang pun kitorang takkan tahu rupanya terselit penuh kebencian disebalik senyuman manisnya di depan kitorang. Kesian ex-roomate aku, nangis2 dia..

Hmm itu kantoi tajuk entry aku, memang tak dpt bayang kalau jadi kat aku... Skang keadaan masih lagi tegang, sorang tersentap habis, sorang lagi macam cacing kepanasan sebab kekantoian yg tidak disengajakan, hamik kau, buat lagi, dapat roomate sikit punya baik, ada ja nak merungut, kitorang sembang jela, ko tak tengok lagi kitorang buat pesta betul2..junior buat cara junior jangan melampau sangat, kalau datang dari poli sepatutnya ko tahu bagaimana keadaan tinggal di kamsis. hadoiii, aku dulu pun dari poli juga, tapi takdalah jakun sangat.

Ex roomate aku cerita, budak tu pun pernah bawa msuk kawan dia n pasang lagu kuat2 dalam bilik tanpa memikirkan ex-roomate aku. ko buat boleh plak yerr.. budak2 zaman skang..hmmm.

* kan dah terpanjang entry ni jadinya..haha

Segmen header siapa paling awesome part 3


INI HEADER AKU..........................;-)

Part 3 bermula untuk segmen header siapa paling awesome part 3

syarat senang je :)

buat satu entry bertajuk Segmen header siapa paling awesome
part 3

letak header korang dekat entry tersebut

publish :)

Hadiah?
seperti topup rm 10 x3 , topup rm 5 x4 , lomo camera
, shawl , voucher rm 20 dari zalora

segmen ni belum ditentukan tamat bila
pemenang berdasarkan header tercantik :)

klik SINI untuk join...

15 March 2013

ADA DUA BENTUK "PJJ"

PPJ----->> Perkahwinan jarak jauh..

Kenapa aku kata ada dua bentuk, ini semua pengalaman hidup aku yang menjalani PJJ ini...huhu

Al-kisah, aku dan abang sememangnya dari zaman bercinta lagi dah jarak jauh,aku area utara ja, sekolah kat Kedah, politeknik kat Perlis, Universiti balik Kedah balik, sementara abang, sekolah kat Langkawi, IKM Melaka, Universiti kat KL, kja Selangor, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Sabah, Sarawak, Terengganu. Merata dah abang pegi..huhu

Berbalik pada kisahnya, nak gtau aku dah terbiasa jauh dengan abang, tapi kami hari2 contact tau, sesibuk mana pun abang, dia akan contact juga paling3 kurang pun sekali. Paling kerap toksah cita la, hihi. Jadi bagi aku, berjauhan adalah perkara biasa, asalkan aku dapat contact dengar suara abang hari2, dapat mesej2 dgn abang hari2. Pengalaman di awal perkahwinan, abang dapat keja kat sarawak, 3 bulan kami terpisah, tapi hari2 contact, rindu tu memang rindu tapi asa macam dekat ja bila dapat contact.
INI ADALAH PJJ BENTUK PERTAMA, JAUH TAPI DAPAT CONTACT HARI2, TIAP MASA.

Sejak abang dapat keja offshore kami langsung tak dapat contact, pernah juga fb pun tak boleh, aku hanya komunikasi satu hala ja dengan abang, melalui email ( macam cerita NUR KASIH gitu ) huhu. Ada masa aku taip ok ja, ada masa aku taip dalam linangan air mata sebab terlalu rindu. Abang dah naik banyak projek, setiap projek berlainan kemudahan yang diorang sediakan, ada yg boleh kol, ada yg tak boleh, ikut nasib la, paling heaven bila abang jadi "client", dok atas kapal tu siap ada opis sndiri, sah2 la dlm opis tu ada komputer n telefon. Sekarang abang dapat offshore perairan area Terengganu, kat sana abang jarang online sbb terhad, kol langsung x boleh, aku hidup tanpa suara, tanpa mesej abang, sesekali hanya melalui facebook, sebab tu la aku kekadang tak mampu nak tahan emosi, huhu. Kalau selalu bila asa rindu aku akan kol dengar suara abang, skang bila rindu asa sakit sangat kat hati ni..sedih, x boleh nak dengar suara..huhu
INI ADALAH PJJ BENTUK KEDUA, JAUH DAN TAK DAPAT CONTACT LANGSUNG.

Tapi...........................aku tetap bersyukur sebab aku tahu bila abang balas msj kat fb, bermakna abang sihat, aku masih boleh berhubung dgn abang walaupun hanya sekali sekala, dan aku tahu abang akan pulang ke pangkuan aku, insyaAllah... Untuk itu aku harus tetap bersyukur.. Allah masih izinkan aku dan abang bersama..

#1 - WEEKLY GA BY SHARINA

klik SINI untuk join..
  • Tarikh Tutup - 16 March 2013
  • Pengumuman pemenang - 17 March 2013

JOM PAKAT2 JOIN...;-)


5th Anniversary Mini GA

klik SINI untuk join..

31 Mac 2013 (Tamat pukul 11.30 malam)


Hadiah yang bakal dimenangi :

Tempat pertama : Cardigan labuh + Sehelai Tudung 
Tempat kedua : Sehelai tudung + Kerongsang
Tempat ketiga : Inner neck + Kerongsang

3 pemenang saguhati

Kerongsang x 3 orang pemenang



Link peserta akan dikeluarkan 01/04/2013 
Pemenang akan di umumkan pada 03/04/2012... 

Jom pakat2 join..;-)

13 March 2013

'The Very First GIVEAWAY by DI'

klik SINI untuk join...
Thanx untuk iyra sebab jemput..;-)

Dah buat semua syarat2..;-)

Tarikh tutup pada 15/3/2013 pada pukul 2 petang.

Jom pakat2 join..

Segmen Cubajaya Cik Teha !

klik SINI untuk join..
simple ja segmen cik teha ni..;-)

Jom la pakat2 join..

'MINI GIVEAWAY'

klik SINI untuk join...

Done follow and like semua sponsor..;-)

Jom pakat2 join..

Warkah untuk abang..

"...salam abang, moga abang berada dalam keadaan sihat di sana, b alhamdulillah sihat, cuma sekarang b kerap selsema mungkin disebabkan keadaan cuaca yang tidak menentu. Kelakar bila b taip surat untuk abang tapi di postkan menjadi entry di blog kesayangan b, takpa, sengaja b buat camtu, agar ‘surat’ ini takkan pernah hilang. Hari ini sekarang jam 116pagi, 13 mac 2013, b masih menaip, apa saja yg keluar ikhlas dari hati b, tengok gambar abang yang terlekat board ini buatkan air mata b bergenang, ahh, betapa b rindu. Everything about you my love. Tak salah merindukan yang halal buat kita, moga Allah pelihara hubungan ini hingga ke syurga, tak da apa lagi nak b coretkan untuk abang, hanya satu, b sayangkan abang hingga akhir hayat b, saat ini detik ini…Ya Allah peliharalah imamku di mana pun dia berada, moga dia terpelihara dari sebarang perkara keji juga perkara bahaya, amin…”

12 March 2013

" LAIN DARI YANG LAIN"


"...ada 3 lagi aku menang, 2 keychain, satu lagi nnt aku story dalam entry yg lain plak, sebab ia lain dari yg lain..." dari entry INI

Kenapa aku cakap lain dari yg lain, sebab ni 1st time aku dapat hadiah berupa pakaian, memang teruja sangat bila owner GA post kat entry yang aku join tu, gini haa..


Dengan pantasnya aku pun buka la link tersebut, dan betapa hepinya aku bila mendapati link blog aku  kat situ, tgk ni..


Syukur sesangat atas rezeki yg dikurniakan..
Memang tak sangka sebab salu masuk jarang nak menang tapi bila dah tertulis rezeki kita insyaAllah..TQ FD.. ;-)

* promot lagi, pada sesapa yg terbaca entry ni, sama ada secara sengaja atau tidak, jom la join mini GA aku yang sedang berlangsung dan akan melabuhkan tirai dalam 5 hari lagi... klik --->> SINI

11 March 2013

HADIAH YG DAH SAMPAI..

Menang GA dari AFNA, dapat keychain comey, sampai kat umah sebab aku bagi alamat umah, tak bagi alamat U, bila sampai, aku suruh adik aku bukak, dia terus berkenan n mintak kat dia, siap terus gantung kat hp dia lagi, ni haa



Tak gamak plak aku nak mintak balik, jadi aku bagi jerla kat adik kesayangan aku tu, hihi

Then dapat hadiah special dari CIK SU..

Ni haa..


 Ni bukan menang tau, tapi hadiah istimewa..Terima kasih ciksu,;-) Yang ni aku dah pesan siap2, no, no, no, ni kakak punya, hihi, comey kan, alhamdulillah.. setakat ni dah 3 hadiah aku dapat.. rezeki, ada 3 lagi aku menang, 2 keychain, satu lagi nnt aku story dalam entry yg lain plak, sebab ia lain dari yg lain.
Ok, sapa nak hadiah???

Jomla join mini GA aku, menarik juga tau hadiah dia, klik SINI untuk join..

Ini semua rezeki, aku bersyukur sesangat..;-)

"Segmen Bloglist April 2013 by Anis Anisa"

klik SINI untuk join..
TARIKH TUTUP: 31 March 2013

JOM PAKAT2 JOIN..

Hadiah mini-ga-sempena-2nd-anniversary dah sampai..

Alhamdulillah… satu daripada hadiah mini GA dah sampai.. memang satu jer pun sebab dua lagi tu sponsor,hihi. Bestnya, satu untuk koleksi aku dan satu lagi untuk pemenang. Siapa la gerangan yang bertuah tu kan.. sebenarnya semua berpeluang untuk dapat, cuma bergantung kepada rezeki masing2 ja. Jadi pada sesiapa yang join mini GA ini, sudi2la klik SINI..

Tinggal 6 hari ja lagi, jom pakat2 join sebelum terlambat!!

Hepi sesangat sebab akhirnya dapat juga memiliki buku ini..hihi


Sebenarnya salah satu buku yg aku dapat ni reject, sedih sangat tau, sebab aku sangat2 excited bila mak aku gtau buku dah sampai, bila aku balik n buka tengok dapat buku reject, kecewa sangat.



Tapi alhamdulillah, Allah permudahkan urusan aku, malam tu juga aku send kat pihak penerbitan tentang hal ni, keesokkannya aku mendapat maklumbalas kata maaf dari pihak tersebut, dan mereka telah pun post buku baru sebagai gantirugi, alhamdulillah.. manusia tak lepas dari melakukan kesilapan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™