30 June 2012

HARI BERGANTI HARI (",)


Hari berganti hari.. aduh.. rindunya rasa hati ini.. Tuhan saja yang tahu.. cuti tanpa abg sangat membosankan.. walaupun kami tak g jalan mana2 pun klu cuti.. tapi at least klu abg ada depan mata hilang terus rasa bosan.. kekadang dengar abg marah, pot pet pot pet.. hihi.. salu kena usik dengan abg.. boring2 kami tengok cite kat laptop sampai terlelap.. kekadang teman abg tengok bola.. saat ni.. hanya menantikan panggilan dari abg sebagai pengubat rindu.. aku tetap bersyukur daripada tak dapat contact langsung.. at least dapat dengar suara pun jadi la.. dan malam ni.. setelah beberapa malam berlalu, air mata gugur lagi.. memikirkan hanya abg yang boleh contact aku, kalau dulu anytime aku dapat contact, tapi skang tak lagi, kalu aku rindu camna..  dulu kalau rindu kol ja.. kna marah pun takpa asalkan dapat dengar sora.. ;-( tak sabar tunggu abg balik..
abg marah bukan abg tak suka, tapi abg sayang “ … ;-)

Selalu berangan-angan abg nyanyikan lagu ini untuk aku
( Sambil tersenyum sendirian.. hihi )

Telah kusiapkan
Satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi
Sebagai isteri

Untuk kau penuhi dengan kemuliaan
Seorang wanita
Untuk kau beri erti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang

Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami

Kerana engkau isteri...
Ku ingin kau mengerti
Bahawa hidup ini tak semudah yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isteriku
Ku ingin menjadi wanita mulia yang tahu harga budi dan hati seorang lelaki bernama suami...

26 June 2012

AIR MATA INI (",)

Air mata mengalir tanpa noktah.. tgk sekeliling.. sunyi.. then air mata mengalir lagi.. laju dari tadi.. aku perlu biasakan diri kembali.. tanpa abang disisi.. andai saja aku diberi pilihan.. tak rela aku berperasaan begini.. tapi apakan daya.. sedih itu fitrah manusia.. perpisahan itu mengundang kesedihan.. kesedihan yang tiada kesudahan.. ku cuba untuk tenangkan diri, menghadapi dugaan ini.. ku sedapkan hati, perginya pastikan kembali, sabarlah dalam menghingtung hari, tapi air mata ini tetap tak mahu berhenti, hatiku sunyi.. teruknya perasaan ini, beginilah aku setiap kali abang perlu pergi, ku kan tetap setia menanti kepulangan dia ke sisi.. 

"Macih bg bb laptop.. macih bg bb broadband.. sekurangnya bb asa dkt dgn abg bila bb hantar email.. walaupun abg tak baca, bb x kecewa sebab xda tulis 'pending' kat email tu.. macih utk sumanya cyg.."
to abg..12:09:45am..26.6.2012

KEADAANKU KINI.. ;-(

25 June 2012

SAYANG ISTERI TINGGAL2KAN (",)

JAGA DIRI BEBAIK…
1ST,syukur Alhamdulillah sebab abang dah dapat keja..wahh lama juga la abang cuti.. dari 15 mei ritu g.. sebulan lebih juga la.. tapi sayang.. time abang cuti aku kat u.. n now aku dah start cuti sem abang nak g keja.. apa pun aku redha ja.. rezeki, bukan kita yang tentu, tapi Allah.. dan setiap ketentuan Dia mesti ada hikmah…

LAST DAY WITH HIM
Esok abang dah nak g.. bas malam.. tadi baru g beli tiket.. aku nak hantar abang.. tak kira.. nak hantar juga.. huhu.. tapi takut kalau2 ternangis kat station bas tu… dah la jenis air mata keluar payah nak stop.. habis laaa…

LAMA MANA?
Kali ni tak tau la abang nak g lama mana plak.. maybe sebulan, maybe lebih, maybe kurang... not sure.. just wait jer la.. meniti hari2 akan datang tanpa abang disisi, tanpa suara dia, tanpa gelak tawa dia, tanpa pelukan dia, tanpa usikan dia ;-( SUNYI… takdak orang nak marah, takdak orang nak usik, takdak nak pujuk klu aku bebai.. tah la.. harap aku kuat!

RAMADHAN..
Entah sempat o tak, nak sambut posa dengan abang.. sebulan ja gi.. kalau sempat Alhamdulillah.. yang penting dapat posa sekali.. abang mesti dah balik waktu tu.. hari ke berapa posa tu tak tau la.. dapat g bazar together gether… hihihi..

BUAT ABG..
Hari ni last day kita... hope abang hepi dengan baby, g jauh nanti dengan kenangan indah, ingat satu hal.. jauh mana pun abang g, ada seorang insan yang setia menanti abang disini.. yang selalu sayang kat abang..
hari ni...;
  • G beli tiket..
  • G makan mcD..yummiii ;-)

(NO PIC) uhuk…

Ok… khas buat abang;

Engkau tiba bagaikan pelangi..
Tak bercahaya namun kau berseri..
Tapi cukup menghiburkan hati ini..

Seharian waktu bersamamu..
Tak terasa saat yang berlalu..
Bagai pelangi petang kau kan pasti…
Pergi jua……


I will miss you!
Lot of love,
Baby

24 June 2012

SELESAI SUDAAA (",)

EXAM DAH PUN TAMAT...

Alhamdulillah selesai sudah semester 2..nak masuk sem 3 dah..kejap ja kan.. Asa macam baru ja september hari tu.. Lulus/ tak aku redha ja.. Huhu.. Harap suma lulus la.. Taknak repeat ;-(, nak habis cepat2.. Taknak tambah2 sem..

DEWAN PENGINAPAN PELAJAR (DPP)

2 sem dah dok misc. Yang cantik ni…sem 3 nanti taktau la dapat dok ka dak lagi..kalau tak dapat dok sini dah selamat tinggal misc,ada jodoh aku dok lagi…sayang bilik aku..huhu..redha jala sem depan dapat bilik mana n dok dpp mana…

ROOMATE

Risau bila fikir tentang roomate… adoii.. Bukan senang nak dapat roomate yang satu kepala dengan kita.. Tahu hormat orang… baik.. Kira aku bersyukur sangat dapat roomate cam dia..(siti nur fatihah..) Dah faham krekter masing2… hope dia pun tak kisah tinggal dengn aku… yerla… pantang abang balik.. Aku mesti balik kampong.. Tinggal dia sorang2..huhu
“ akak mintak maaf yer tihah ”

Ok la.. Dah banyak bebel.. Hope suma lulus dengan cemerlang.. Jumpa lagi semester hadapan kalu panjang umur…(^_^)
no komen about akaun!!!!

AKU...sem lepas...

ROOMATEKU... masa hantar aku sem lepas...





22 June 2012

PADAH LAST PAPERR (",)


 Ini la keadaan aku bila nak hadapi last paper…

  • Mood study dah takda…. tinggal 10% ja….
  • Otak ashik fikir nak pack barang, susun barang, kemas barang n sewaktu dengannya..
  • Ashik teringat kat kampong ja…
        ( walaupun umah dekat.. hihi )
  • Bila buka buku o note jadi boring yang melampau lampau…
  • Paling parah kalau subjek tu subjek yang tak berapa minat, tak faham sangat, subjek yang memboringkan…


* sem depan subjek mana la yang akan jadi mangsa last paper….huhuhu



Mangsa last paper sem ni.....


19 June 2012

CINTAKU..KENANGANKU (",)


 Aku tak tau apa nak tulis dalam blog aku.. apa aku nak cerita.. terfikir juga kalau la zaman aku bercinta dulu aku dah pandai kelebek blog ni.. confirm hari2 aku update.. luahan hati aku yang berbunga2.. Tuhan ja yang tau bahagianya waktu bercinta dulu.. anugerah yang sangat3 aku hargai.. kenangan aku.. perasaan tu hadir bukan dipaksa..bagaimana kita selalu ingatkan dia.. rindukan dia..mengharapkan dia.. percayakan dia.. sayangkan dia.. memang angau habis la.. paling best sebab waktu tu takdak lagi frienster ka.. facebook ka.. jadi takda benda yang kita dapat tau apa yang dia buat kat belakang kita..dalam hp kita bukan dapat check kan..jadi dalam percintaan itu hanya ada dia dan kita ja.. hari2 mesej.. hari2 kol.. kalau merajuk atau gaduh pun takkan lebih dari 1 hari.. sweet kan..

Sekurangnya aku pernah rasa bagaimana mencintai dan dicintai kembali.. bagaimana perasaan yang kita bukanlah bertepuk sebelah tangan.. bagaimana perasaan ada orang lain yang mengharapkan cinta kita..bagaimana perasaan ada orang yg takut klu kehilangan kita.. takut kalau kita tinggalkan dia.. bagaimana perasaan bila kita diberi penuh perhatian tanpa perlu menagih… asa selamat bila kita dengan dia.. rasa dilindungi.. dia beri aku keyakinan untuk diri aku sendiri.. langsung dia tidak memandang akan kekurangan aku..dia berjalan seperti biasa... buat aku rasa selesa di sampingnya…

Ya Allah.. indah sangat perasaan tu.. rasa diri sangat dihargai.. rasa diri kita begitu berharga untuk dia.. aku bahagia saat tu.. terlalu bahagia.. terima kasih yaAllah kerana engkau pernah memberi aku kesempatan untuk menikmati cinta dan kasih sayang dari dia.. merasakan perhatian dari dia.. itula pertama kali dalam hidupku aku merasakan diri ini dihargai..kenangan itu akan aku abadikan dalam ingatan ini hingga akhir hayat aku.. mencintai tak semestnya memiliki,memiliki juga tak semestinya mencintai..

Buat dia... walau bagaimana pun perasaan dia terhadapku kini.. ketahuila.. aku masih insan yang sama yang mencintai dia.. dari zaman sekolah..zaman poli sampailah ke university.. hanya dia yang aku cinta.. kerna melalui dia aku mengenal erti sebuah perhubungan, melalui dia aku mengenal erti setia, melalui dia juga aku mengenal cinta sejati..


sweet..(^_^)



17 June 2012

17 JUN 2005 kenangan ku (",)

WE ARE LOVING COUPLE
Menitis air mata ini saat aku mengimbau kembali tarikh keramat itu...17 Jun 2005...
ntah kenapa..rindunya aku pada kenangan lalu..terharu mengenangkan dia kini telah menjadi milikku yang sah...seperti yang kami impikan suatu ketika dahulu..semuanya bagai mimpi..

"daku berjanji wahai pujaan hati, akan ku setia padamu selagi hayat dikandung badan, walaupun dikau yg kedua aku kan tetap menyayangimu sepenuh hatiku..."

mesej kedua selepas kami declare couple...masih segar dalam ingatanku..
mesej tu ada g dalam peti masuk hp 3100 aku..tapi hp tu tinggal kat umah..takdak line dh..byk jasa hp tu..bukti segala janji manis time couple...;-)

nak tengok dak muka kami dolu2..hihi...abang maintain ja...aku makin comey kot..haha
dulu aku masuk kawad,tu muka hitam macam bontot belanga ja..

jeng! jeng!
ni gambar tahun 2006..23 september..tau nape aku ingat tarikh ni..sebab aku rasa ni la waktu dating paling bahagia dalam hidup aku..yang aku takkan lupa..dan mmg aku tak lupa..sampai hari ni pun aku ingat g tarikh dia...kami naik moto time ni..g tasik...tasik darulaman jitra...port kenangan...hihi
Mohd Ezri Ramli...terima kasih untuk segalanya sayang...;-)
( td emo..skang dah ok..biasala sesekali kenangan mengusik jiwa..menitis jua air mata..)



ANAK SEDARA AKU YG NAKAL (",)

Ni anak sedara aku..Mohd Alif..anak sedara pupu..comey tak..
Manja + degil = sweet...
lahir 5.Jan.2010...skang dah 2 tahun setengah dah..
Paling best tiap kali aku balik kampung bila dapat dengar dia panggil MAK YONG (MAKLONG)...hihi
bila lama tak balik kg tu rasa rindu kat dia..tiap kali balik kg mesti tanya mak o sesapa jela.
"mat alif ada?"

baru2 ni balik kg..masuk umah..tgh ralit2 sembang tengok toin..dia muncul kat dapur..hihi..tahu aku balik la tu..tgk kat dahi benjol...alahai anak nakan aku..rupanya mak dia gtau dia jatuh tangga..dasat...aku tanya dia " mat alip buat apa ni?" dia senyum ja sambil tunjuk luka kat ibu jari tangan dia..mmg nakal sungguh...


Mohd Alif 2 bulan...
mohd alif yang comelll..

ala comeynya...hampir 5 bulan
mohd Alif 5 bulan....hihi
Mohd Alif
Mohd Alif okt 2011...;-)



16 June 2012

KA-RO-K (",)

video


karok dengan abang same wan ghani...
dalam banyak2 lagu abg nyanyi aku paling suka dengar lagu ni..
ntah nape relax ja dengar..sora abang sedap..( hihi )

ingat g 1st time kami karok dua tahun 2005...abang nyanyi lagu:
  • mengintai dari tirai kamar
  • intifada
time tu kan mawi tgh top gilerr.. aku gtau la sora abg macam mawi..
abg buat pembetulan 
" bukan la..sora mawi yg macam abg "...hikhik...kenangan aku...
  •  suka dgr abg nyanyi sbb sora abg sedap..
  • aku plak tak pandai nyanyi..tak bakat langsung..huhu
  • isi masa lapang masa tinggal kat PD dulu,, karok kat green box at Jusco Seremban2
  • honeymoon time...macam org couple...=p..hepi....hepi....hepi...
.my love,E.Z.R.I ( contact name since 2005 ) (^_^)

12 June 2012

SURAT UNTUK AWAK BHG I... :-] (",)

Satu malam kite mesej awak..
Kite dengar awak dok u..
Jadi kite nak minta advice dari awak..
Awak reply,tersenyum kite..
Kite salin n simpan g mesej awak tu..
Awak hantar 2 keping ja....
-julai 2004

5 bulan kemudian,ayah beli kite nombor baru..
Kite boring malam tu..
Kite mesej awak,kite bagitau kita sapa..
Nasib awak ingat..
Kalau tak mesti kite malu..
Awak tanya result kite..
Kite gitau la,awak cakap ok..
Bangga gila kite time tu..
Dah lewat malam,awak suruh kite tido..
-januari 2005

awak minta gambar kite..
Kite pos bagi kat awak..
Then awak pos balik gambar awak kat kite..
Besar! Terkejut kite..
Tapi kite tak kisah,kite simpan ja..
Awak bagitau awk nak balik..
Awak nak jumpa kite..
Ya allah malunya kite..
Awak cakap kite takda hidung ka yang malu nak jumpa awak..
Kite diam je
dalam hati kite memang malu.......

Sampai waktu kite tunggu awak
tak sabarnya..walaupun malu..
Awak datang ngan keta..
Kat public..
Kita sengaja tak turun motor..
Sebab kite malu..
Awak tinggi sangat..
Kite kecik ja...
-februari 2005

awak rajin mesej kite
kol kite,kite suka....
Tapi kite tau awak dah berpunya..
Jadi kite tak simpan pun perasaan kat awak..
Kite anggap awak cam abang kite..
Sekali g awak nak balik..
Awak ajak kite keluar..
Malu lagi...
Firstime nak keluar dengan awak...
Kite pasrah ja...

Kita tunggu awak kat public..
Awak datang naik keta ayah awak...
Kat popular awak bagi kite baca mesej awak
kite terkejut. Awek awak minta putus!!
Kite tak caye,kite tanya awak..
Awak kata betul..kite diam je..
Tak tau nak kata ape..

Kite tengok awak..awak senyum..
Padahal kite tau awak sedih gile..
Start dari tu awak jadi rapat sangat dengan kite..
Awak cite semua kat kite..
Kenangan awak..10 tahun..perasaan awak..
Kite dengar je..
Kite bagi nasihat kat awak..
Apa yang kite asa semua kite gtau awak...
-mac 2005

huhu...kite takut...nape dengan kite..
Takkan kite dah jatuh hati kat awak..
Cara awak mesej..layan kite..
Wat kite asa sayang kat awak..
1 hari awak ajak kite kuar..
Awak tanya kite..
Kite ada hati kat awak ka..
Nasib kite dah sudah minum..
Kalau tak mesti dah tersembur air tu kat muka awak..
Ia2 kite nafikan..
Dalam hati gelabah hanya tuhan yang tahu..
Tapi awak tak tahu...=)
-april 2005

awak layan kita baik sangat..
Kita dan awak dah makin rapat..
Lebih rapat dari dulu..
Awak taktau kite bahagia sangat..
Asa cam nak jerit ja yang kite sayang sangat kat awak..
Tapi tak bleh.. Kita pompuan..
Awak plak faham,tapi saja buat2 tak faham..
Kita sedih..tapi nak buat camne..

1 hari KITA terluah,tapi dalam kesamaran..
Awak macam tahu tapi buat2 tak tahu..
Esoknya awak cam low ja dari kita..
Kita beranikan diri tanya awak..
Awak cakap tak...
Awakgitau kita..
Kehadiran kita dalam hidup AWAK penuh makna..
Time TU kita asa cam nak lompat sampai bumbung..
Kita senyum kalah mc donald, punya bahagia...
-may 2005

kite dah jatuh cinta kat awak..
Kite tetap taknak gtau..
Padahal awak dah dapat tau..
Last2 tanggal 17 jun 2005..8:05PM
awak hantar 1 mesej yang lain sangat..
Kite terkejut..terharu..
Lepas tu declare la kite jadi awek awak..
Rupanya selama ni awak pun simpan perasaan kat kite..
Kite terharu..
Cinta kite terbalas..
Patut pun cara awak mesej kite beberapa bulan ni lain..
-jun 2005

tahun ni genap 4 tahun
kite jadi awek awak..
Hati budi awak sume kite dah tau..
Dan tak lama lagi kite akan ada satu ikatan yang sah dengan awak..
Kite tak sangka,
orang yang pernah kite kagumi tanpa kite kenal kini akan jadi pasangan hidup kite...
Kite nak gitau awak ni...
Kite CINTAKAN awak dari kite sekolah2 dulu
sampai skang dan sampailah akhir hayat kite..

Kite janji akan jaga awak bile awak sakit..
Kite janji akan peluk awak bila awak sejuk..
Kite janji akan terus bersama awak sampai ke hari tua..
Sebab kite sayang awak..sayang sesangat...


“kutujukan buat insan yang teramat aku sayang...yang kini telah menjadi sebahagian dalam hidupku dengan satu ikatan pertunangan pada 14 feb 2010 yang lalu...
juga penyebab mengapa aku tidak suka orang lain berbahasakan ABANG & ADIKdengan dia...kerana itu adalah KENANGAN AKU.....
tarikh nukilan; 29 MAY 2009 12:08am,meja study b2-3.10 ptss
tarikh taip: 17 APRIL 2010 1:24pm.meja study b6 4.31 ptss”

___aku terpaksa copi dari blog lama aku sebab aku lupa password blog tu..huhu…ni blog terbaru aku…tengah ciwiiiii…__peghak org kedah kata..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© To Dari Hati Nazirah 2015 | ® By KathyR’bain78™